Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Tesla: Οδηγός τράκαρε ρυθμίζοντας τους υαλοκαθαριστήρες! (+video)

Ελλάδα 12:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tesla: Οδηγός τράκαρε ρυθμίζοντας τους υαλοκαθαριστήρες! (+video)

Mobility

Tesla: Οδηγός τράκαρε ρυθμίζοντας τους υαλοκαθαριστήρες! (+video)

Mobility

Η ρύθμιση των υαλοκαθαριστήρων απέσπασε την προσοχή οδηγού στην Γερμανία, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του Tesla που οδηγούσε και έπεσε σε δέντρα.

Advertisement
Advertisement

Τα Tesla απαιτούν προσαρμογή από τον οδηγό τους όσο αφορά κάποιες από τις λειτουργείς τους.

Η ιδιαιτερότητα στον έλεγχο λειτουργιών του Tesla Model 3 απέσπασε την προσοχή από έναν οδηγό, σύμφωνα με δικαστήριο της Γερμανίας. Η προσπάθεια να ρυθμίσει τους υαλοκαθαριστήρες τον ανάγκασε να χάσει τον έλεγχο του αυτοκινήτου να φύγει από τον δρόμο Bundesautobahn 36 και να πέσει πάνω σε δέντρα.

Ο άνδρας (τραυματίστηκε ελαφρά) πλήρωσε πρόστιμο 200 ευρώ και έχασε την άδεια οδήγησης για ένα μήνα. Το δικαστήριο έκρινε ότι το ατύχημα οφείλεται σε «ακατάλληλη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής».

Advertisement
Advertisement

Η εγκατάσταση του ελέγχου πολλών λειτουργιών σε μια μεγάλη οθόνη αφής είναι η τάση που ακολουθούν οι κατασκευαστές αυτή τη στιγμή, από τα οικονομικά προσιτά μοντέλα ως τα αυτοκίνητα της premium κατηγορίας. Η Tesla προχώρησε ένα βήμα παραπέρα με το Model 3 όπου η κεντρική οθόνη αντικαθιστά ακόμη και το ταμπλό οργάνων. Εν τω μεταξύ, παρόλο που οι υαλοκαθαριστήρες μπορούν να ελεγχθούν σε κάποιο βαθμό μέσω μοχλοδιακόπτη στην κολόνα του τιμονιού, πρέπει να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να αλλάξετε την ταχύτητά τους ή να ενεργοποιήσετε την αυτόματη λειτουργία.

Στην απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται πως: «Η λειτουργία μιας οθόνης αφής επιτρέπεται εάν η προβολή προσαρμόζεται για λίγο στην οθόνη με βάση τις οδικές συνθήκες, την κυκλοφορία, την ορατότητα και τις καιρικές συνθήκες», αλλά αποφάσισε ότι οι υαλοκαθαριστήρες πέντε ρυθμίσεων του Model 3 απαιτεί σημαντικά περισσότερα προσοχή από τον οδηγό σε σχέση με την λειτουργία των συμβατικών υαλοκαθαριστήρων.

Advertisement

Η απόφαση του δικαστηρίου (σε γενικές γραμμές) ίσως να επιβραδύνει ή ακόμη και να αντιστρέψει την τάση της αυτοκινητοβιομηχανίας για την συγκέντρωση λειτουργιών σε ένα πίνακα/οθόνη.

 

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Έτσι θα αποζημιωθείτε αν πάθετε ζημιά από λακκούβα

Advertisement

Σε 7 αντί για 150 ημέρες ο χρόνος ανανέωσης για άδειες οδήγησης

Από σήμερα αγοράζουμε ηλεκτρικό με επιδότηση…