Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Tesla Model X έτοιμο για το Dakar

Ελλάδα 22:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Tesla Model X έτοιμο για το Dakar

ΝΕΑ

Το Tesla Model X έτοιμο για το Dakar

ΝΕΑ

Ανεξάρτητος σχεδιαστής εμπνέεται από το Tesla Model X και προσπαθεί να απεικονίσει την extreme εκδοχή του, που θα μπορούσε να πάρει μέρος στον σκληρό αγώνα του Dakar.

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο πληροφορίες και ψηφιακές εικόνες σχετικά με το ενδεχόμενο παραγωγής του πρώτου ηλεκτρικού pick up από την Tesla. Σήμερα, ένας ανεξάρτητος σχεδιαστής βάζει…ακόμη μια πινελιά φαντασίας και μας παρουσιάζει την σκληροτράχηλη έκδοση του Μοdel X που θα μπορούσε να λάβει μέρος στον αγώνα «Παρίσι-Ντακάρ». Από τις εικόνες διακρίνουμε το υπερυψωμένο αμάξωμα, τους τεράστιους τροχούς με τα χωμάτινα ελαστικά και τις ειδικές σχάρες στην οροφή όπου φιλοξενούνται τα εφεδρικά ελαστικά. Η αγωνιστική εικόνα συμπληρώνεται από τις ενισχύσεις στο εμπρός μέρος του πλαισίου όπου έχουν τοποθετηθεί ειδικοί γάντζοι ρυμούλκησης.

Advertisement
Advertisement

Τέλος, να θυμίσουμε ότι το Model X είναι το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό crossover της αμερικάνικης Tesla. Για την κίνησή του χρησιμοποιούνται δύο ηλεκτροκινητήρες, ένας εμπρός (259 ίππων) και ένας τοποθετημένος πίσω (503 ίππων). H απαιτούμενη ενέργεια αντλείται από τις μπαταρίες των 90 kWh, ενώ για την επιτάχυνση 0-100 km/h το Model X ολοκληρώνεται σε 3,2 sec, με την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 250 km/h.