Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tesla Model S τυλίγεται στις φλόγες (+vid)

Ελλάδα 14:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tesla Model S τυλίγεται στις φλόγες (+vid)

ΝΕΑ

Tesla Model S τυλίγεται στις φλόγες (+vid)

ΝΕΑ

Ένα Tesla Model S έχει καταστραφεί από πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια φόρτισης σε σταθμό υπερπλήρωσης στην Αμβέρσα του Βελγίου. Κι όμως συμβαίνουν και αυτά…

Advertisement
Advertisement

 

Οι λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό παραμένουν περιορισμένες, αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αναφέρουν πως ο οδηγός του ξεκίνησε να φορτίζει το ηλεκτρικό sedan έξω από ένα ξενοδοχείο Novotel. Όταν επέστρεψε στο αυτοκίνητό του λίγο αργότερα, ανακάλυψε ότι το κακό είχε ξεκινήσει. Οι εικόνες από τη σκηνή δείχνουν ότι η οροφή του αυτοκινήτου λείπει και ότι ολόκληρη η καμπίνα έχει σχεδόν λιώσει. Τα τοπικά πληρώματα πυρόσβεσης έσβησαν την κόλαση πριν προχωρήσουν στην ρίψη του οχήματος σε μια δεξαμενή νερού για μια ολόκληρη νύχτα προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η φωτιά στη μπαταρία δεν θα αναζωπυρωθεί. Ο φορτιστής καταστράφηκε πλήρως. Ενώ οι πυρκαγιές που αφορούν τα οχήματα Tesla είναι σπάνιες, το περιστατικό αυτό έρχεται λίγο μετά από μια χούφτα άλλων Model S που καταστράφηκαν με παρόμοιο τρόπο σε όλο τον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Σε απάντηση αυτών των κρουσμάτων, η Tesla ανακοίνωσε αναθεώρηση στις ρυθμίσεις φόρτισης και θερμικής διαχείρισης των Model S και Model X “για να βοηθήσει στην περαιτέρω προστασία της μπαταρίας και στη βελτίωση της μακροζωίας της”. Η Tesla δεν έχει ακόμη εκδώσει δήλωση σχετικά με την πιο πρόσφατη πυρκαγιά στο Βέλγιο, αλλά συνήθως διερευνά εκτενώς περιστατικά όπως αυτό και μετά προβαίνει σε κάτι τέτοιο.