Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος στη… χειραψία Renault-Caterham για την Alpine

Ελλάδα 0:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλος στη… χειραψία Renault-Caterham για την Alpine

ΝΕΑ

Τέλος στη… χειραψία Renault-Caterham για την Alpine

ΝΕΑ

Μόνη της θα προχωρήσει το «project Alpine» η Renault καθώς ανακοινώθηκε επίσημα το διαζύγιο με την Caterham. Τα μεγαλόπνοα σχέδια που ακούστηκαν πίσω στο Νοέμβριο του 2012, από τα στόματα των Carlos Ghosn και Tony Fernandes, έμειναν τελικά λόγια. Οι Γάλλοι απέκτησαν το 50% της Societe des Automobiles Alpine Caterham, το οποίο κατείχε έως σήμερα η βρετανική μάρκα. Έχουν λοιπόν στην κατοχή τους το 100% της Alpine.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Έτσι πλέον η Renault κατέχει το 100% της Alpine και θα προχωρήσει μόνη της στην εξέλιξη και παραγωγή ενός sport αυτοκινήτου, με ημερομηνία λανσαρίσματος το 2016. Η εταιρεία θα μετονομαστεί σε Societe des Automobiles Alpine και η Caterham θα προχωρήσει μόνη της στην κατασκευή του δικού της μοντέλου.

«Η Berlinette του 21ου αιώνα» όπως την αποκαλούν οι Γάλλοι, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Alpine στη Διέππη της Γαλλίας, όπου γίνονται οι προετοιμασίες για τη γραμμή παραγωηής. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της μάρκας Bernard Ollivier, «το 90% της σχεδίασης έχει ολοκληρωθεί και η εικόνα του εσωτερικού θα οριστικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι. Η νέα Alpine θα χαρακτηρίζεται από το στιλ, την απόλαυση και το αγωνιστικό πνεύμα».

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το γαλλικό sport μοντέλο θα έχει βάρος κοντά στα 1.000 kg, ο κινητήρας του θα ξεπερνά σε ισχύ τα 200 PS και η τιμή του θα είναι σημαντικά χαμηλότερη από αυτή της Alfa Romeo 4C.