Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Video: Τέλος παραγωγής για το Volvo C70

Ελλάδα 15:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Τέλος παραγωγής για το Volvo C70

ΝΕΑ

Video: Τέλος παραγωγής για το Volvo C70

ΝΕΑ

Πέρασαν 27 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της Volvo στην πόλη Ουντεβάλα της Σουηδίας. Πριν από λίγες ημέρες η μονάδα παραγωγής όπου κατασκευαζόταν το cabrio C70 έκλεισε οριστικά. Το προτελευταίο αυτοκίνητο προορίζεται για έναν πελάτη στις ΗΠΑ και το τελευταίο θα εκτίθεται στο μουσείο της Volvo, κοντά στο Γκέτεμποργκ.

Advertisement
Advertisement

Τον Μάιο του 1986 κατασκευάστηκε στο συγκεκριμένο εργοστάσιο το πρώτο αυτοκίνητο, ένα λευκό Volvo 740. Ιδιοκτήτης της μονάδας παραγωγής από το 2003 ήταν η εταιρεία Pininfarina Sweden Ltd, αποτέλεσμα κοινοπραξίας της Volvo με τον ιταλικό οίκο. Η σουηδική μάρκα απέκτησε πρόσφατα τον πλήρη έλεγχο του εργοστασίου και λόγω της χαμηλής παραγωγής αποφάσισε να θέσει τέλος στη λειτουργία του.

Μαζί ολοκληρώθηκε και η παραγωγή του C70, με τη μεταλλική αναδιπλούμενη οροφή. Ακόμη δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση για το πού και το πότε θα αρχίσει να κατασκευάζεται το επόμενο convertible της Volvo. Περίπου 89.000 C70 κατασκευάστηκαν εκεί.

Σε μία φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, οι εργαζόμενοι της Volvo αποχαιρέτησαν το C70, ενώ στους δρόμους της Ουντεβάλα παρέλασαν δεκάδες αυτοκίνητα, όπως μπορείτε να δείτε και στο video. Οι εγκαταστάσεις πωλήθηκαν στη σουηδική εταιρεία Benders, η οποία ειδικεύεται στην παραγωγή γρανίτη.[nggallery id=2764]

Advertisement
Advertisement