Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χθεσινοβραδινό ντου της Τροχαίας σε κόντρες – Δείτε τι έγινε

Ελλάδα 12:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χθεσινοβραδινό ντου της Τροχαίας σε κόντρες – Δείτε τι έγινε

ΝΕΑ

Χθεσινοβραδινό ντου της Τροχαίας σε κόντρες – Δείτε τι έγινε

ΝΕΑ

Η Τροχαία βεβαίωσε 164 παραβάσεις εκ των οποίων οι 23 αφορούσαν σε στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης.

Advertisement
Advertisement

Τέλος στις κόντρες που πραγματοποιούνται στη λεωφόρο Σχιστού επιδιώκει να θέσει η Τροχαία για την ασφάλεια των οδηγών που κινούνται στην περιοχή και βέβαια την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και τόνωση της οδικής ασφάλειας.

Ειδικότερα τα ξημερώματα της Παρασκευής 15 Απριλίου η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής μαζί με αστυνομικούς από τις Ομάδες Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) πραγματοποίησε μια μεγάλη έφοδο στη λεωφόρο Σχιστού για την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά διενεργήθηκαν 462 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 164 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα, από τις οποίες 23 σε βαθμό πλημμελήματος ενώ παράλληλα ακινητοποιήθηκαν 23 οχήματα!

Αναλυτικά οι 29 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν αφορούσαν σε μη εφοδιασμό με αποτελεσματικό σιγαστήρα, οι 23 για στέρηση της προβλεπόμενης άδειας ικανότητας οδήγησης, οι 26 για μη χρήση κράνους, οι 10 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οι 12 διότι στερούντο ή είχαν δυσδιάκριτες πινακίδες κυκλοφορίας, οι 9 για αδιαφανείς υαλοπίνακες (φιμέ), οι 5 για στέρηση ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), οι 3 για ανασφάλιστο όχημα, μία για επικίνδυνη οδήγηση και 46 λοιπές παραβάσεις.

Advertisement

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 42 ζεύγη πινακίδων και ισάριθμες άδειες κυκλοφορίας οχημάτων, καθώς και 15 άδειες ικανότητας οδήγησης.

Advertisement

Η Τροχαία προειδοποιεί ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος οι… «κόντρες» σε Νίκαια και Σχιστό
Κόντρες στο Ίλιον και στο Νέο Ηράκλειο
«Σκούπα» της αστυνομίας για «κόντρες» με supercars (video)