Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλος εποχής για το Seat Tarraco!

Ελλάδα 0:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
        string(49) "Τέλος εποχής για το Seat Tarraco!"
    

Τέλος εποχής για το Seat Tarraco!

ΝΕΑ

Για ποιους λόγους το ισπανικό SUV δεν θα… ζήσει, για να δει στην παραγωγή τη δεύτερη γενιά του.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Newsauto.gr on Google
Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το «συγγενικό» Skoda Kodiaq και για χάρη του νέου «αδελφού» CUPRA Terranar, το Seat Tarraco δεν θα επιβιώσει για να δει δεύτερη γενιά. Το ισπανικό SUV θα αποσυρθεί από την παραγωγή, μόλις έξι χρόνια μετά το ντεμπούτο του το 2018. Το Tarraco ήταν το πρώτο Seat, που απέκτησε plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Η Seat επιβεβαίωσε επισήμως την είδηση με την ακόλουθη δήλωση: «Το Seat Tarraco ήταν μια επιτυχία. Αλλά δεν θα υπάρξει διάδοχος. Από τα μέσα του 2024, θα επικεντρωθούμε στο νέο CUPRA Terramar στην κατηγορία, και θα γεμίσει πολύ καλά αυτόν τον χώρο. Στη συνέχεια, το Tarraco θα καταργηθεί σταδιακά».

Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη σε όλους όσοι έχουν παρακολουθήσει στενά το θέμα, καθώς η ισπανική μάρκα δεν είχε κάνει την παραμικρή αναφορά στο μοντέλο, κατά τα διάρκεια της επίσημης παρουσίασης των πλάνων της για επανεκκίνηση, τον περασμένο Μάρτιο.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει και μια άλλη σημαντική διάσταση, Ενώ η Seat αποκαλεί το Tarraco «επιτυχία», οι αριθμοί υποδηλώνουν το αντίθετο. Οι πωλήσεις δεν απογειώθηκαν ποτέ στην Ευρώπη, με πτώση από το υψηλό των 29.615 μονάδων το 2019, σε μόλις 12.872 μονάδες το 2022 (η εταιρεία δεν έδωσε στοιχεία πωλήσεων του μοντέλου για το 2023). Για σύγκριση, το Skoda Kodiaq σημείωσε κορυφαία επίδοση με 88.516 πωλήσεις στην Ευρώπη το 2019.

Ακολουθήστε το newsauto.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις