Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τέλη του έτους το νέο Citroen C3

Ελλάδα 13:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τέλη του έτους το νέο Citroen C3

ΝΕΑ

Τέλη του έτους το νέο Citroen C3

ΝΕΑ

Μετά από περίπου επτά χρόνια κυκλοφορίας, το δημοφιλές supermini της Citroen θα αντικατασταθεί από ένα νέο μοντέλο που πιθανότατα θα κάνει την επίσημη πρεμιέρα του τον Σεπτέμβριο, στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Λογικά, για το νέο Citroen C3 θα έχουμε όλο και περισσότερα να πούμε στους επόμενους μήνες, μιας και στο διαδίκτυο αναμένεται να εμφανισθεί επίσημα προς τα μέσα της χρονιάς. Το AlVolante μας δίνει μία πρώτη σχεδιαστική προσέγγιση συνδυάζοντας με σχετική επιτυχία το στιλ του C4 Picasso με το σουλούπι του πετυχημένου εμπορικά C4 Cactus. Οι διαστάσεις αναμένεται να κυμανθούν στα ίδια περίπου επίπεδα, ενώ το εσωτερικό θα έχει ψηφιακά όργανα και οθόνη αφής που θα συνδυάζεται με τελευταίας γενιάς συστήματα πολυμέσων.

Προς το παρόν τίποτε δεν είναι επίσημο αλλά λογικά το νέο C3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Peugeot 208 χρησιμοποιώντας τους αποδοτικούς τρικύλινδρους PureTech κινητήρες βενζίνης (στα 1.200 cc με 82 και 110 PS). Από πλευράς ντίζελ,, την γκάμα θα πλαισιώσουν οι εκδόσεις 1.6 BlueHDi με 75, 99 και 120 PS. Αξιοσημείωτο είναι πως τους πρώτους 11 μήνες του 2015 η Citroen πούλησε 160.880 μοντέλα C3 (πτώση 14,3% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014) και οι Γάλλοι θέλουν το νωρίτερο να αποκαταστήσουν την χασούρα με τη νέα γενιά που θα κυκλοφορήσει τέλη 2016.

Advertisement
Advertisement