Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελεσίγραφο από το VW Group στη Bentley για κερδοφορία

Ελλάδα 10:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελεσίγραφο από το VW Group στη Bentley για κερδοφορία

ΝΕΑ

Τελεσίγραφο από το VW Group στη Bentley για κερδοφορία

ΝΕΑ

Οι οικογένειες Piech και Porsche, κύριοι μέτοχοι του VW Group, έδωσαν τελεσίγραφο για επιστροφή στην κερδοφορία της Bentley μέσα στην επόμενη διετία, μετά τα αρνητικά αποτελέσματα του 2018. ΣΠΥΡΟΣ ΧΩΤΟΣ (sh@newsauto.gr)

Advertisement
Advertisement

Εκπροσωπώντας την οικογένεια Porsche, ο Wolfang Porsche μιλώντας στην εφημερίδα Frankfurter Allgemeine επισήμανε ότι το πιο σημαντικό στοιχείο αυτή τη στιγμή για κάθε μάρκα του VW Group είναι να συνεισφέρει στον Όμιλο έχοντας ένα αξιοσημείωτο κέρδος. Και από τη στιγμή που αυτό δεν συμβαίνει στην περίπτωση της Bentley, οι ιδιοκτήτες του Group δεν είναι ευχαριστημένοι.

Σε αντίστοιχες δηλώσεις του ο Hans Michel Piech τόνισε ότι μέσα στην επόμενη διετία η Bentley θα πρέπει οπωσδήποτε να εμφανίσει κέρδη, έναντι των απωλειών που έχει αυτή τη στιγμή.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο εκπρόσωποι των οικογενειών και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του VW Group δεν έκαναν λόγο για το τι μπορεί να συμβεί εάν η Bentley αποτύχει να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη στιγμή και με βάση τα πιο πρόσφατα στοιχεία, η Bentley στους 9 μήνες του 2018 εμφανίζει απώλειες 137 εκατομμυρίων ευρώ, έναντι μικρού κέρδους που είχε παρουσιάσει το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

bentley-bentayga-hybrid

Προβλήματα με την ισοτιμία της βρετανικής λίρας λόγω του Brexit, αλλά και κάποια ζητήματα στην παραγωγή της νέας Continental GT που έχουν καθυστερήσει τις παραδόσεις της, είναι οι κύριοι λόγοι για αυτό το αρνητικό πρόσημο της μάρκας μέσα στο 2018.

Advertisement

Όμως, ο Πρόεδρος της εταιρείας Adrian Hallmark δηλώνει αισιόδοξος και ότι το 2019 η Bentley θα είναι και πάλι κερδοφόρα, αφού θα επιστρέψει στην κανονικότητα μετά από ένα μεταβατικό έτος που ήταν για τη μάρκα το 2018. Το τι θα συμβεί τελικά και εάν τίθεται οποιοδήποτε ζήτημα εξόδου της Bentley από τους κόλπους του VW Group, θα το μάθουμε σύντομα.

2019-bentley-continental-gt-convertible-unveiled-207-mph-luxury-droptop (2)-chariatis-640b

Advertisement