Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το τελευταίο Jeep Wrangler JK βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

Ελλάδα 2:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το τελευταίο Jeep Wrangler JK βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

ΝΕΑ

Το τελευταίο Jeep Wrangler JK βγήκε από τη γραμμή παραγωγής

ΝΕΑ

Ένα από τα διασημότερα τετρακίνητα μοντέλα των τελευταίων δεκαετιών, το Jeep Wrangler είναι έτοιμο να αλλάξει ριζικά, κυρίως σε ότι αφορά τα μηχανικά του μέρη. Πλέον το τελευταίο μοντέλο της γενιάς JK βγήκε από τη γραμμή παραγωγής του εργοστασίου Toledo, με τους τεχνικούς της εταιρείας να τιμούν με δέοντα τρόπο το σημαντικό αυτό γεγονός.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα το τιμώμενο μοντέλο είναι ένα λευκό, τετράθυρο Jeep Wrangler Rubicon, στην έκδοση εξοπλισμού Unlimited. Να αναφέρουμε ότι από το 2006, όταν και αποκαλύφθηκε το τετράθυρο αμάξωμα, το Wrangler πούλησε πάνω από 2,1 εκατομμύρια μοντέλα, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση άνοιξε τις πόρτες για ένα νέο αγοραστικό κοινό, κυρίως οικογενειάρχες.

2018-jeep-wrangler-rubicon-unlimited (1)-chariatis-530

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Ένωσης Εργαζομένων του εργοστασίου του Toledo, Chuck Padden «Όλοι οι εργάτες στη μονάδα πρακτικά έχουν εργαστεί ασταμάτητα τα τελευταία χρόνια για να καλύψουν τις ανάγκες των αγοραστών Jeep Wrangler, σε όλο τον κόσμο. Είμαστε υπερήφανοι για τον ρόλο που είχαμε στην ιστορία αυτού του μοντέλου και τον αντίκτυπο που έχει φέρει». Να αναφέρουμε ότι ενώ το Wrangler σταματά την παραγωγή του στο εργοστάσιο του Toledo, σύντομα θα αντικατασταθεί από το νέας γενιάς μοντέλο, ενώ στη συγκεκριμένη μονάδα σύντομα θα συναρμολογείται το νέο Jeep Scrambler. Η διάθεση του νέου Wrangler αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2018. Εκτός της ανανεωμένης εμφάνισης, θα διατίθεται με τρεις διαφορετικούς τύπους οροφής μαλακή, χωρισμένη σε τρία τμήματα και σκληρή, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει δυνατότητα επιλογής ηλεκτρικά αναδιπλούμενης μαλακής οροφής.

Advertisement

2018-jeep-wrangler-rubicon-unlimited (2)-chariatis-640

Επίσης, οι εκδόσεις Sport και Rubicon θα είναι εξοπλισμένες με άξονα Dana και σύστημα τετρακίνησης Command-Trac με δυνατότητα υποπολλαπλασιασμού των σχέσεων. Η πιο σκληροπυρηνική Rubicon θα έχει άξονα Dana 44, ηλεκτρικό κλέιδωμα των διαφορικών και την τετρακίνηση Rock-Trac. Η γκάμα των κινητήρων του νέου Jeep Wrangler θα διαθέτει τρία σύνολα, τον 3,0 λίτρων V6 πετρελαιοκινητήρα EcoDiesel με 260 ίππους, τον υπερτροφοδοτούμενο βενζίνης 2,0 λίτρων 270 ίππων και τον V6 3,6 λίτρων με 285 ίππους.

Advertisement