Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τελευταία ευκαιρία για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων χωρίς πρόστιμα

Ελλάδα 14:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τελευταία ευκαιρία για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων χωρίς πρόστιμα

ΝΕΑ

Τελευταία ευκαιρία για Τέλη Κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων χωρίς πρόστιμα

ΝΕΑ

Εκπνέει σήμερα η παράταση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών για εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας ή κατάθεσης των πινακίδων

Advertisement
Advertisement

Του Γιώργου Κ. Ανδρή (ga@newsauto.gr)

Μέχρι σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου μπορούν οι ιδιοκτήτες οχημάτων να εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2019 αλλά και να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις εφορίες σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών.

Advertisement
Advertisement

Μετά το πέρας της σημερινής ημέρας όσοι δεν εξοφλήσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας και δεν έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας θα τους πιστωθεί στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στο Taxisnet ποσό ίσο με το διπλάσιο των ετήσιων Τελών Κυκλοφορίας. Δηλαδή αν τα ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας ενός οχήματος ανέρχονται σε 320 ευρώ και ο κάτοχός του δεν τα εξοφλήσει μέχρι σήμερα τότε από αύριο θα φαίνεται ότι χρωστά στην Εφορία 640 ευρώ! Όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση: «Παρατείνεται έως και την Παρασκευή 11.1.2019 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2019 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία.

Η παράταση δόθηκε από το υπουργείο Οικονομικών προς διευκόλυνση των πολιτών».

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουμε τα τελικά αποτελέσματα του υπουργείου Οικονομικών ώστε να διαπιστώσουμε πόσοι ιδιοκτήτες κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους το 2018 αλλά και πόσοι ιδιοκτήτες δεν εξόφλησαν αλλά ούτε κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους. Το 2017 πάνω από 120.000 ιδιοκτήτες οχημάτων κατέθεσαν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους ώστε να γλιτώσουν από τεκμήρια, Τέλη Κυκλοφορίας και Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης. Συνολικά πάντως περίπου 1,5 εκατ. οχήματα βρίσκονται σε φορολογική ακινησία, δηλαδή οι ιδιοκτήτες τους έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους στις κατά τόπους εφορίες, για να γλιτώσουν από τα υπέρογκα Τέλη Κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε περίπτωση που το όχημα κινείται από κινητήρα άνω των 1.929 κ.εκ. και δεν έχει κλείσει 10ετία.

Advertisement

Δηλαδή ένα στα πέντε οχήματα στην Ελλάδα βρίσκεται σε ακινησία κυρίως λόγω της οικονομικής κρίσης! Επίσης σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων περίπου 6,4 εκατ. ιδιοκτήτες διατηρούν τα οχήματά τους σε κίνηση αλλά το 2017 μόλις 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες εξόφλησαν τα Τέλη Κυκλοφορίας 2018 με αποτέλεσμα 800.000 ιδιοκτήτες να μην έχουν πληρώσει αλλά ούτε να έχουν καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας τους στις κατά τόπους Εφορίες.

Πάντως το 2018 σε σχέση με το 2017 ο αριθμός τους έχει μειωθεί κατά 300.000 καθώς από 1,1 εκατ. ιδιοκτήτες που δεν είχαν πληρώσει τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017!

Advertisement