Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Teaser της νέας McLaren

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Teaser της νέας McLaren

ΝΕΑ

Teaser της νέας McLaren

ΝΕΑ

Η McLaren παίζει με τα νεύρα μας. Επίσημα. Ενόψει του Διεθνούς Σαλονιού Αυτοκινήτου που θα λάβει χώρα στο Παρίσι, η βρετανική εταιρεία θα μας παρουσιάσει κάτι πολύ δυνατό – κάτι που κρύβεται πίσω από αυτή την αινιγματική φωτογραφία. Τίτλο δεν έχουμε (το κωδικό όνομα είναι P12 αλλά σίγουρα δεν θα λανσαριστεί με αυτό) αλλά τα σενάρια μιλούν για τη διάδοχο της F1. Είκοσι χρόνια μετά το ντεμπούτο της, γι’ αυτό άλλωστε και η εταιρεία του Ρον Ντένις φέρνει τη πρώτη πράξη του έργου νωρίτερα της μέχρι πρότινος αναμενόμενης πρεμιέρας.

Advertisement
Advertisement

Τι ξέρουμε λοιπόν; Από το teaser φαίνεται πως οι προβολείς του νέου υπέρ-αυτοκινήτου της McLaren, είναι παρόμοιοι με εκείνους της MP4-12C. Θα είναι χτισμένο γύρω από το ίδιο ανθρακονημάτινο σασί, θα έχει επίσης κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο. Επίσης, δεν θα έχει V12 κινητήρα αφού προσφάτως ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής εταιρείας, Άντονι Σέριφ, δήλωνε πως αυτοί ανήκουν στο παρελθόν.

Τι υποθέτουμε; Πως κάτω από το καπό θα είναι ένας V8 κινητήρας χωρητικότητας 3.8 λίτρων και απόδοσης άνω των 800 αλόγων. Θα φέρει τεχνολογία ανάκτησης κινητικής ενέργειας, δανειζόμενο λίγη από τη μαγεία του τμήματος Formula 1 της McLaren. Αυτό το σύστημα θα συνεισφέρει σε ιπποδύναμη, με τη συνολική στρατιά να φτάνει τη χιλιάδα, βάζοντας τη νέα McLaren στο νέο παιχνίδι της υβριδικής υπέρ-αυτοκίνησης κόντρα στην Porsche 918 Spyder αλλά και την F70 που συνοδεύονται από ανάλογα συστήματα των Williams F1 και Ferrari.

Σχεδιαστικά, αναμένεται να είναι άκρως… επιθετικό, ειδικά στο εμπρός μέρος, με «bubble» οροφή και τεράστιους αεραγωγούς. Όσο για επιδόσεις, αναμένουμε τα 0-100 σε μόλις δυόμιση δευτερόλεπτα!

Advertisement
Advertisement

Περισσότερα, στο Παρίσι!
[nggallery id=449]