Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Taos: Νέο SUV από την VW (VIDEO)

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Taos: Νέο SUV από την VW (VIDEO)

ΝΕΑ

Taos: Νέο SUV από την VW (VIDEO)

ΝΕΑ

Η Volkswagen συνεχίζει τα teasers για το νέο Taos compact SUV που θα λανσαριστεί στην αγορά της Νότιας Αμερικής.

Advertisement
Advertisement

Ο σχεδιασμός του καμουφλάζ στο νέο Taos της Volkswagen δημιουργήθηκε από τον Jose Pavone, που είναι επικεφαλής στο τμήμα Σχεδιασμού της Νότιας Αμερικής της εταιρείας και θα χρησιμοποιηθεί σε όλη τη διάρκεια του λανσαρίσματος του νέου Taos.

Είμαστε σχεδόν δύο εβδομάδες από την επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα του νέου compact SUV της VW που θα αρχίσει την εμπορική του πορεία από τις χώρες της Νότιας Αμερικής- για τις οποίες έχει εξ αρχής σχεδιαστεί. Κοιτάζοντας τις φωτογραφίες, είναι δύσκολο να παρατηρήσει κανείς σημαντικές διαφορές στο στυλ σε σύγκριση με το Taos που έχει προδιαγραφές για τις χώρες της Βόρειας Αμερικής που έχουμε ήδη δει με διαφορετικό καμουφλάζ. Στην πραγματικότητα, το μοντέλο της Νότιας Αμερικής μας δίνει μια πολύ καλύτερη ματιά στους προβολείς και τη μπάρα αποτελούμενη από LEDs που τους ενώνει, όπως και στο VW Phideon που διατίθεται στην Κινέζικη αγορά. Ο σχεδιασμός του μπροστινού προφυλακτήρα είναι επίσης πιο «επιθετικός» με χαμηλότερη τοποθέτηση των αεραγωγών.

Advertisement
Advertisement

Με βάση την αρθρωτή πλατφόρμα MQB, το Taos θα κατασκευαστεί στην Αργεντινή για ολόκληρη τη Νότια Αμερική, μετά από επένδυση σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων στις εγκαταστάσεις στο Pacheco, ενώ η έκδοση που θα αφορά την αγορά της Βόρειας Αμερικής, θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Puebla του Μεξικού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το VW Taos θα διατίθεται με έναν τετρακύλινδρο TSI 1,5 λίτρων ονομαστικής ισχύος 160 ίππων και στο βασικό του εξοπλισμό θα ανήκει και το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, που θα στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς. Η VW θα προσφέρει επίσης μια παραλλαγή με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DSG) επτά ταχυτήτων.

Όσον αφορά το μοντέλο της Νότιας Αμερικής, αναφέρεται ότι η βασική του έκδοση είναι προσθιοκίνητη και διαθέτει κινητήρα 1.4 TSI με 150 ίππους που συνδυάζεται με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Μια TSI 2,0 λίτρων με AWD λέγεται επίσης ότι θα είναι αργότερα διαθέσιμη. Το VW Taos θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στις 13 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια μιας διαδικτυακής εκδήλωσης. Η έναρξη των πωλήσεων του μοντέλου έχει προγραμματιστεί για το δεύτερο τρίμηνο του 2021 στη Νότια Αμερική και το καλοκαίρι του 2021 στη Βόρεια Αμερική.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Advertisement

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για την οικογένεια μοντέλων ID

To VW ID.3 ξεπερνά την εργοστασιακή αυτονομία (VIDEO)

Πόσο κοστίζει το VW ID.4 στην Ελλάδα

Advertisement