Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το ταχύτερο SUV στον κόσμο θα έχει την υπογραφή της Ferrari

Ελλάδα 9:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ταχύτερο SUV στον κόσμο θα έχει την υπογραφή της Ferrari

ΝΕΑ

Το ταχύτερο SUV στον κόσμο θα έχει την υπογραφή της Ferrari

ΝΕΑ

Μιλώντας στο πρόσφατο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat Chrysler Automobile (FCA), Σέρτζιο Μαρκιόνε, αποκάλυψε ότι το νέο μοντέλο της Ferrari, που δεν θα είναι άλλο από ένα SUV, θα λανσαριστεί νωρίτερα από το 2021.

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Η παραπάνω δήλωση έρχεται ως επιβεβαίωση των όσων ακούγονταν στην αγορά το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με την επιθυμία της φίρμας από το Μαρανέλο για την κατασκευή ενός χρηστικού μοντέλου, το οποίο θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάμα.

this-ferrari-suv-rendering-doesn-t-look-good_1-chariatis-530

Όπως όλα δείχνουν το νέο SUV μοντέλο της Ferrari θα είναι έτοιμο να λανσαριστεί στα τέλη του 2019, αρχές του 2020, ενώ ήδη κυκλοφορεί με απόλυτη μυστικότητα το μοντέλο εξέλιξης. Στόχος των τεχνικών της ιταλικής φίρμας είναι το συγκεκριμένο μοντέλο να είναι το ταχύτερο SUV στον κόσμο, έναν τίτλο που φέρεται να κυκλοφορεί στην αγορά τόσο η Alfa Romeo, επωφελούμενη τον χρόνο-ρεκόρ στην πίστα του Νίρμπουργκρινγκ που έκανε η Stelvio Quadrifoglio, όσο και η Lamborghini με την Urus των 650 ίππων. Για την πρώτη ο Μαρκιόνε δήλωσε με υπεροπτικό ύφος ότι η Ferrari ουδέποτε φοβήθηκε την Alfa Romeo, γεγονός που δείχνει ότι θεωρεί σημαντικότερη την Urus. Προς το παρόν άγνωστα παραμένουν τα τεχνικά στοιχεία του νέου μοντέλου, αν και φήμες λένε ότι υπάρχει η σκέψη να τοποθετηθεί είτε ο υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας της California T, είτε ένας V12, που δείχνει ότι ταιριάζει καλύτερα στο ιταλικό SUV.