Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα “βρετανικά” αυτοκίνητα κατακτούν το Παρίσι

Ελλάδα 3:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα “βρετανικά” αυτοκίνητα κατακτούν το Παρίσι

ΝΕΑ

Τα “βρετανικά” αυτοκίνητα κατακτούν το Παρίσι

ΝΕΑ

Χωρίς να επηρεάζεται – προς το παρόν τουλάχιστον – από το Brexit, η βιομηχανία παραγωγής αυτοκινήτων γνωρίζει μεγάλη άνθηση. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων από τη Μ. Βρετανία προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ το 2015. 10 δισεκατομμύρια λίρες επενδύθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο τα προηγούμενα πέντε χρόνια, για τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής. ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗ (twitter.com/vassilikigew)

Advertisement
Advertisement

Την παραμονή της έκθεσης αυτοκινήτου στο Παρίσι, 8 δημοφιλή αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στη Μ. Βρετανία μαζεύτηκαν κάτω από τον Πύργο του Άιφελ. Η εκδήλωση έγινε με πρωτοβουλία της Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων με έδρα τη Βρετανία.

Τα τελευταία χρόνια, η αυτοκινητοβιομηχανία του Ηνωμένου Βασιλείου έχει υποστεί πρωτοφανή ανάπτυξη – χάρη στις επικρατούσες ανταγωνιστικές συνθήκες, συναλλαγές άνευ δασμών και σημαντικές επενδύσεις σε νέα μοντέλα και εγκαταστάσεις.

Το 57,3% των αυτοκινήτων που έχουν παραχθεί φέτος στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εξαχθεί στην Ε.Ε., ενώ ακολουθούν οι ΗΠΑ με 12,1% και η Κίνα με 7,1%. Ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην κορυφή του καταλόγου των χωρών που εισάγουν “Made in UK” αυτοκίνητα, τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. κατέλαβαν έξι από τις 10 πρώτες θέσεις: η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ιταλία, η Γαλλία, η Πορτογαλία και η Ισπανία.

Advertisement
Advertisement

Τα 8 αυτοκίνητα της φωτογραφίας (μέσα στην παρένθεση είναι ο τόπος κατασκευής τους) είναι τα εξής:

Aston Martin DB11 (Γκέιντον)

McLaren 570S (Γουόκινγκ)

Advertisement

Honda Civic (Σουίντον)

Jaguar F-Pace (Σόλιχαλ)

Advertisement

MINI Clubman (Οξφόρδη)

Nissan Qashqai (Σάντερλαντ)

Toyota Auris (Μπέρναστον)

Advertisement

Vauxhall Astra (Έλσμερ Πορτ)