Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα τούνελ του Elon Musk πάνε Κίνα!

Ελλάδα 10:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Tα τούνελ του Elon Musk πάνε Κίνα!

ΝΕΑ

Tα τούνελ του Elon Musk πάνε Κίνα!

ΝΕΑ

Τα φιλόδοξα σχέδια του ιδιοκτήτη της Tesla για κατασκευή υπόγειων τούνελ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, φαίνεται να βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στην Κίνα.

Advertisement
Advertisement

Περίπου δυόμισι χρόνια μετά την ιδέα του Elon Musk να δημιουργήσει υπόγεια τούνελ στα οποία θα κινούνται αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποφεύγοντας την κίνηση των μεγαλουπόλεων, η εταιρεία του The Boring Company, υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο για την κατασκευή ενός loop στο συνεδριακό κέντρο του Las Vegas. Θα αποτελείται από τρία υπόγεια τούνελ, στα οποία θα μεταφέρονται τουλάχιστον 4.400 επιβάτες ανά ώρα, με αυτόνομα κινούμενα οχήματα της Tesla και άλλα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, οι φιλοδοξίες της εταιρείας του δεν σταματούν στην αμερικανική ήπειρο. Ο πολυπράγμων ιδρυτής της Tesla αποκάλυψε σε πρόσφατο tweet του ότι κατά την παρουσία του στη Σανγκάη, στο πλαίσιο της διεθνούς διάσκεψης τεχνητής νοημοσύνης (29-31 Αυγούστου), θα ανακοινώσει την έναρξη δραστηριοποίησης της The Boring Company στην Κίνα.

Περισσότερα δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, όμως, είναι σίγουρο πως οι πυκνοκατοικημένες κινεζικές πόλεις με τα τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα αποτελούν πρόσφορο έδαφος για τα φιλόδοξα σχέδια του Elon Musk. Άλλωστε μέχρι το τέλους του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει και η παραγωγή αυτοκινήτων στο νέο υπερεργοστάσιο της Tesla στη Σανγκάη, όπου μεταξύ άλλων θα κατασκευάζεται και το νέο Model 3.

Advertisement
Advertisement