Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα Tesla Model S και Model X γίνονται τετρακίνητα

Ελλάδα 14:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα Tesla Model S και Model X γίνονται τετρακίνητα

ΝΕΑ

Τα Tesla Model S και Model X γίνονται τετρακίνητα

ΝΕΑ

Η Tesla ανακοίνωσε ότι όλα τα νέα Model S και Model X που θα κατασκευάζονται από εδώ και στο εξής θα είναι πλέον εξοπλισμένα με σύστημα μόνιμης τετρακίνησης. Ναι στα ηλεκτρικά, ναι στην αυτόνομη οδήγηση, αλλά ας μην ξεχνάμε και τις αρετές της τετρακίνησης.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Ήταν μόνο πριν από τρία χρόνια που η Tesla παρουσίασε για πρώτη φορά το διπλό μοτέρ στο set up των μοντέλων της, τότε που ο Elon Musk μοιράστηκε μια μυστηριώδη εικόνα στο Twitter του. Έκτοτε, ένας αυξανόμενος αριθμός παραλλαγών Tesla Model S και μοντέλου Χ έχουν εισαχθεί με κίνηση σε όλους τους τροχούς μάλιστα απευθείας έξω από το κιβώτιο.

Advertisement
Advertisement

Η κίνηση των τροχών έχει επίσης επιτρέψει στα δύο οχήματα να επαναπροσδιορίσουν τα όρια της επιτάχυνσης. Δεν είναι λοιπόν έκπληξη το γεγονός ότι στο ενημερωτικό δελτίο του Δεκεμβρίου, η Tesla αποφάσισε να ανακοινώσει ότι θα εκτοπίσει τις πισωκίνητες εκδόσεις των μοντέλων S και Model X.

Tesla-Model-S-Model-X-All-Wheel-Drive-tsiro-640

Στο ενημερωτικό δελτίο, η αυτοκινητοβιομηχανία εντοπίζει τη βελτιωμένη πρόσφυση και την ευχρηστία σε όλες τις καιρικές συνθήκες για όλα τα μοντέλα με τετρακίνηση. Επίσης, η έλλειψη πίσω κίνησης στα μοντέλα από εδώ και στο εξής, σημαίνει πως η φίρμα επικεντρώνονται τώρα περισσότερο στην επιτάχυνση από την εμβέλεια. Για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των φορτίων, οι παραλλαγές Model S και Model X 100D παραμένουν ιδανικές, με τα 539 διαθέσιμα km. Η απόφαση της Tesla σημαίνει ότι το Model 3 είναι πλέον το μοναδικό όχημα που προσφέρει κίνηση στους πίσω τροχούς. Στο μη απομακρυσμένο μέλλον, θα είναι επίσης διαθέσιμο με διπλό ηλεκτρικό μοτέρ που θα κινεί όλους τους τροχούς.