Live Κίνηση
Περισσότερα
skoda

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας της Skoda Fabia

Ελλάδα 6:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας της Skoda Fabia

skoda

Τα συστήματα υποβοήθησης ασφάλειας της Skoda Fabia

skoda

Η συνεχώς αναπτυσσόμενη τεχνολογία, έχει ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται στα αυτοκίνητά μας τεχνολογικές λύσεις ασφαλείας που αποτελούν φύλακες αγγέλους που μας προφυλάσσουν από ατυχήματα.

Advertisement
Advertisement

Ειδικά στην περίπτωση της νέας Fabia, οι μηχανικοί της Skoda έχουν ενσωματώσει συστήματα υποβοήθησης ασφαλείας που συχνά συναντάμε σε μοντέλα μεγαλύτερης κατηγορίας. Ας δούμε αναλυτικότερα τέσσερα από αυτά.

ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΤΥΦΛΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ
Η Ανίχνευση Τυφλού Σημείου βοηθά τον οδηγό να αλλάξει λωρίδες κυκλοφορίας με ασφάλεια, καταγράφοντας οποιαδήποτε οχήματα βρίσκονται στη νεκρή γωνία. Δύο αισθητήρες ραντάρ που βρίσκονται στο κάτω τμήμα του πίσω προφυλακτήρα, παρακολουθούν την περιοχή δίπλα και έως 20 μέτρα πίσω από τη Skoda Fabia.

Skoda-Fabia-2019-b640

Advertisement
Advertisement

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΙΣΩ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ
Κατά την έξοδο από θέσεις στάθμευσης με την όπισθεν, η ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας αναγνωρίζει τα οχήματα που πλησιάζουν πλευρικά. Ένα ηχητικό σήμα προειδοποιεί για επικείμενη σύγκρουση, έτσι ώστε να μπορέσετε να αντιδράσετε έγκαιρα. Το Rear Traffic Alert (ειδοποίηση πίσω κυκλοφορίας) συνοδεύεται από το Blind Spot Detect (ανίχνευση τυφλού σημείου).

Skoda-Fabia-2019-rear-traffic-alert640

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΥΠΟΒΟΗΘΗΣΗ ΦΩΤΩΝ
Στη νέα Fabia, η αυτόματη υποβοήθηση φώτων, ενεργοποιεί και απενεργοποιεί αυτόματα τα φώτα μεγάλης σκάλας, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση της κυκλοφορίας. Έτσι μειώνει τον κίνδυηνο θαμπώματος των άλλων χρηστών του δρόμου με τη μεγάλη σκάλα. Η αυτόματη υποβοήθηση φώτων διατίθεται τόσο για τους προαιρετικούς προβολείς LED όσο και για τα φώτα Η7.

Advertisement

Skoda-Fabia-2019-ypoboithisi-foton640

FRONT ASSIST
Το εν λόγω σύστημα προειδοποιεί για τον κίνδυνο σύγκρουσης και σε περίπτωση που αυτή είναι αναπόφευκτη, ενεργοποιεί τα φρένα προκειμένου να ελαχιστοποιήσει τις συνέπειες. Το Front Assist λειτουργεί με έναν αισθητήρα ραντάρ μέσα στη μάσκα του ψυγείου, που παρακολουθεί συνεχώς την απόσταση από την προπορευόμενη κυκλοφορία.

Advertisement

Skoda-Fabia-2019-front-assist640