Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Τα sneakers της Asics κατασκευάζονται από αερόσακους

Ελλάδα 18:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα sneakers της Asics κατασκευάζονται από αερόσακους

Car Gadget

Τα sneakers της Asics κατασκευάζονται από αερόσακους

Car Gadget

Τα νέα αθλητικά παπούτσια της δημοφιλούς εταιρείας κατασκευάζονται από μη χρησιμοποιημένους αερόσακους.

Advertisement
Advertisement

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να πετύχουν τους στόχους βιωσιμότητας που έχουν θέσει για το 2040 ή για το 2050 επεκτείνοντας τις δράσεις τους σε όλο το φάσμα της παραγωγής. Η τελευταία μόδα είναι τα ανακυκλώσιμα υλικά από παλαιά αυτοκίνητα ή από περισσευούμενα υλικά τα οποία σε συνεργασία με πολλές εταιρείες επιστρέφουν στην παραγωγή μέσω διαφορετικών προϊόντων.

Η πιο πρόσφατη εφαρμογή έρχεται από την Asics, την εταιρεία αθλητικών ειδών, η οποία παρουσίασε μια σειρά από αθλητικά παπούτσια φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Το ενδιαφέρον είναι ότι αυτά τα υλικά προέρχονται από ύφασμα κατασκευής αερόσακων που περισσεύουν στη διαδικασία παραγωγής και τελικά πετιούνται.

Advertisement
Advertisement

Η Asics συνεργάστηκε με την Toyoda Gosei για να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα υλικά. Σύμφωνα με την εταιρεία τα υλικά που κατασκευάζονται οι αερόσακοι είναι πολύ ανθεκτικά, ελαστικά και ισχυρά κάτι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα για το πάνω μέρος ενός παπουτσιού. Κάπως έτσι λοιπόν γεννήθηκε το μοντέλο Asics Gel-Sonoma 15-50, ένα αθλητικό παπούτσι ιδανικό για τρέξιμο σε ανώμαλο έδαφος.

Ακόμα πιο ενδιαφέρουσα είναι η τιμή του παπουτσιού η οποία έχει διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα. Το μοντέλο κοστίζει περίπου 130 ευρώ και η διάθεσή του αρχίζει από τις 26 Ιανουαρίου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Oι Κινέζοι βγήκαν για ψώνια στην Ευρώπη…
Volvo: «Ανοησίες» η αυτόνομη οδήγηση 5ου επιπέδου
Διαθέσιμη η BMW i7 στην Ελλάδα