Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Tα Skoda Scala & Kamiq σε έκδοση με φυσικό αέριο (τιμές)

Ελλάδα 10:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Tα Skoda Scala & Kamiq σε έκδοση με φυσικό αέριο (τιμές)

ΝΕΑ

Tα Skoda Scala & Kamiq σε έκδοση με φυσικό αέριο (τιμές)

ΝΕΑ

Η… CNG επίθεση από πλευράς Skoda συνεχίζεται, με ακόμα δύο δημοφιλή μοντέλα της να αποκτούν εκδόσεις G-TEC.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος για τα Scala και Kamiq που σας επιτρέπουν πλέον να επωφεληθείτε από τα πολυάριθμα οφέλη του φυσικού αερίου, όπως η χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με τη βενζίνη και το diesel, οι λιγότερες εκπομπές ρύπων και τα μειωμένα έξοδα λειτουργίας.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τα γνώριμα χαρίσματα των μοντέλων της μάρκας που πέραν την παραδοσιακά εντυπωσιακής χωρητικότητας στο εσωτερικό, διαθέτουν σύγχρονο design και γεμάτη τεχνολογική φαρέτρα σε ότι αφορά στους τομείς της ασφάλειας και του infotainment.

Advertisement
Advertisement

Τόσο το Scala όσο και το Kamiq , στις εκδόσεις G-TEC εφοδιάζονται με κινητήρα bi-fuel (διπλού καύσιμου). Είναι υπέρ-τροφοδοτούμενος, τριών κυλίνδρων, χωρητικότητας ενός λίτρου και ισχύος 90 PS.

Ο κινητήρας αυτός λειτουργεί κυρίως με CNG (Compressed Natural Gas – συμπιεσμένο φυσικό αέριο) αλλά μπορεί επίσης να χρησιμοποιεί βενζίνη για την κίνηση σε περιοχές χωρίς σταθμούς πλήρωσης φυσικού αερίου. Συνεργάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο και η μέγιστη ροπή του ορίζεται στα 160 Nm.

Advertisement

Το πεπιεσμένο φυσικό αέριο είναι πιο προσιτό, καίγεται καθαρότερα, με το πρόσθετο πλεονέκτημα ότι οι κινητήρες φυσικού αερίου είναι πιο ήσυχοι.

Τα Skoda Scala και Kamiq G-TEC εφοδιάζονται με τρία συνδεδεμένα ρεζερβουάρ, φτιαγμένα από χάλυβα, συνολικής χωρητικότητας 13.8 κιλών CNG. Όταν αυτό τελειώσει, ο bi-fuel κινητήρας περνάει αυτόματα σε λειτουργία βενζίνης, όπου το ρεζερβουάρ 9 λίτρων λειτουργεί ως αποθεματικό καυσίμου.

Advertisement

Έτσι, με CNG μπορείτε να διανύσετε περίπου 410 χιλιόμετρα (με 3.3 κιλά ανά 100 χιλιόμετρα, πράγμα που μεταφράζεται σε κόστος κάτω των τριών ευρώ), με τη συνολική αυτονομία να μπορεί να ξεπεράσει τα 600 χιλιόμετρα.

Τα δύο μοντέλα της Skoda προσφέρονται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού, Ambition και Style, με τις τιμές απόκτησής τους να διαμορφώνονται ως εξής:

Advertisement

Scala Ambition 1.0 GTEC 90 PS – 17.400 €
Scala Style 1.0 GTEC 90 PS – 18.900 €

Kamiq Ambition 1.0 GTEC 90 PS – 19.500 €
Kamiq Style 1.0 GTEC 90 PS – 20.500 €