Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα «σαπάκια» μολύνουν τον αέρα στην Βουλγαρία

Ελλάδα 16:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα «σαπάκια» μολύνουν τον αέρα στην Βουλγαρία

ΝΕΑ

Τα «σαπάκια» μολύνουν τον αέρα στην Βουλγαρία

ΝΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να παραπέμψει για ακόμη μία φορά την χώρα στο δικαστήριο.

Advertisement
Advertisement

Πολύ κακής ποιότητας είναι πλέον ο αέρας που αναπνέουν οι Βούλγαροι πολίτες και η ΕΕ είναι έτοιμη να επιβάλλει κυρώσεις εκ νέου στη γειτονική χώρα. Μάλιστα η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί την κατάσταση της ποιότητας του αέρα στη Βουλγαρία και υπενθύμισε ότι έχει ήδη λάβει αποφασιστικές δράσεις στο παρελθόν, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2017, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιβεβαίωσε την αποτυχία της Βουλγαρίας να προστατεύσει τους πολίτες της από την κακή ποιότητα του αέρα και τον Ιούλιο του 2019, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε να παραπέμψει τη Βουλγαρία στο Δικαστήριο της ΕΕ, επειδή δεν τήρησε τις οριακές τιμές του CO2.

Advertisement
Advertisement

Το πρόβλημα της ποιότητας του αέρα στις μεγάλες βουλγαρικές πόλεις έχει κλιμακωθεί τους τελευταίους μήνες. Παραδοσιακά, κατά τη χειμερινή περίοδο το πρόβλημα με την κακή ποιότητα του αέρα είναι μεγαλύτερο, επειδή μεγάλο μέρος του πληθυσμού χρησιμοποιεί στερεά καύσιμα για θέρμανση και πολλοί άνθρωποι οδηγούν παλιά αυτοκίνητα, τονίζει η δημόσια ραδιοφωνία.

Διαβάστε επίσης:

Πίσω από το νόμο του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονται οι επιτήδειοι έμποροι ΙΧ!

Advertisement

Ποιο θα είναι το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Toyota στην Ευρώπη

Έρχονται βαριά πρόστιμα στις «μετατροπές» αυτοκινήτων & δικύκλων!

Advertisement