Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πλάνα της Honda για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της

Ελλάδα 19:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πλάνα της Honda για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της

ΝΕΑ

Τα πλάνα της Honda για τις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες της

ΝΕΑ

Το στρατηγικό επιχειρηματικό σχέδιο της σχέδιο της Honda για τη μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα ως το 2040 περιλαμβάνει και τη δημιουργία ηλεκτροκίνητων μοτοσυκλετών της και την αύξηση των πωλήσεών τους αρχικά ως το 2030, σε πρώτο στάδιο.

Advertisement
Advertisement

Η Honda ανακοίνωσε το πρόγραμμά της για τα ηλεκτροκίνητα οχήματά της, τόσο για τα αυτοκίνητα όσο και για τις μοτοσυκλέτες της. Σε αυτό προβλέπεται ότι οι πωλήσεις των αμιγώς ηλεκτροκίνητων δικύκλων της θα φτάνουν το 15% των συνολικών ετήσιων ως το τέλος του 2030.

Συγκριτικά, οι πωλήσεις αυτών για φέτος θα αντιστοιχούν μόλις στο 0,01%. Από τη παράθεση των ποσοστών καταλαβαίνουμε ότι θα χρειαστεί μεγάλη επένδυση για την εξέλιξη και παραγωγή τους (σημ.: ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες), καθώς και για τη δημιουργία των κατάλληλων υποδομών για την παραγωγή τους. Να σημειώσουμε ότι για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητά της, οι πωλήσεις τους υπολογίζεται να είναι στο 30% επί των συνολικών εκείνη τη χρονιά.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Honda, εκτός από τον στόχο πωλήσεων δίνεται πολύ μεγάλη σημασία και στην ασφάλεια των αναβατών. Ο απώτερος σκοπός των στελεχών της είναι να μηδενιστούν οι θανατηφόροι τραυματισμοί αυτών, ως το τέλος του 2040. Έτσι, προβλέπεται να εφαρμοστούν και στις μοτοσυκλέτες της τα συστήματα «Sensing 360» και «Safe and Sound Technology» τα οποία έχει αρχίσει να εξελίσσει για τα αυτοκίνητά της.

Το στέλεχος της ιαπωνικής εταιρείας δεν θέλησε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτό. Ωστόσο, η εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης και στις μοτοσυκλέτες της θα επιτρέψει στους μηχανικούς της Honda να τις εξοπλίζουν με συστήματα που θα προειδοποιούν έγκαιρα τον χειριστή τους για ενδεχόμενο κίνδυνο αλλά και να προστατεύουν τον αναβάτη ή τους αναβάτες σε περίπτωση πτώσης.

Advertisement

Προς το παρόν, οι ηλεκτροκίνητες μοτοσυκλέτες (ή τα scooters) είναι σημαντικά ακριβότερα από αντίστοιχες με θερμικό κινητήρα. Στη Honda κρίνουν ότι σταδιακά θα μειωθεί η τιμή πώλησής τους και ως το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε θα είναι πολύ πιο προσιτές. Τέλος, έγινε γνωστό ότι η εταιρεία σχεδιάζει ένα ευρύτερο πρόγραμμα για την πλήρη ανακύκλωση των ηλεκτροκίνητων δικύκλων της, τόσο για τις μπαταρίες όσο και για τα υπόλοιπα μέρη τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το νέο Honda Civic e: HEV στην Ισπανία
Ιστορική συμφωνία Honda και Sony για τα ηλεκτρικά
Δοκιμή: Honda ADV 350 (+video)

Advertisement