Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Τα πιο δημοφιλή χρώματα αυτοκινήτων

Ελλάδα 11:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πιο δημοφιλή χρώματα αυτοκινήτων

Car Gadget

Τα πιο δημοφιλή χρώματα αυτοκινήτων

Car Gadget

Η έκθεση της εταιρίας χρωμάτων Axalta με τίτλο «Παγκόσμιο Χρώμα Αυτοκινήτου 2019» αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις, που προτιμούν οι αγοραστές των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

 

«Ο πελάτης μπορεί να επιλέξει το αυτοκίνητό του σε οποιοδήποτε χρώμα θέλει αρκεί να είναι μαύρο». Αυτά τα διάσημα λόγια, που είπε Henry Ford, δεν είχαν καμία σχέση με το στυλ αφού οι λόγοι που τον ανάγκασαν να προσφέρει μόνο μία επιλογή χρώματος για το Model T ήταν καθαρά οικονομικοί.
Fast Forward στο σήμερα με τις χρωματικές επιλογές στο αυτοκίνητό σας να είναι απεριόριστες (ανάλογα πόσα χρήματα διαθέτετε). Παρόλα αυτά το μαύρο είναι ακόμα ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς επιλογές στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να μάθουμε το δημοφιλέστερο χρώμα ανάμεσα στις επιλογές ψάξαμε στην έκθεση της Axalta για το Παγκόσμιο Χρώμα Αυτοκινήτου για το 2019 η οποία αποκαλύπτει ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αποχρώσεις στα χρώματα αυτοκινήτου με το λευκό να κυριαρχεί για ένατο συνεχόμενο χρόνο. Το 38% των πελατών επιλέγουν λευκά αυτοκίνητα, ακολουθούμενα από το 19% οι οποίοι επιλέγουν μαύρα αυτοκίνητα και 13% που θέλουν γκρι αυτοκίνητο. Συνολικά, αυτά τα τρία κορυφαία χρώματα, μαζί με το ασημί (στην τέταρτη θέση), αντιπροσωπεύουν το 80% του μεριδίου αγοράς παγκοσμίως.

H Peugeot γιορτάζει την Black Friday

«Ενώ τα τέσσερα κορυφαία ουδέτερα χρώματα (άσπρα, μαύρα, γκρι και ασημένια) συνεχίζουν να οδηγούν τις προτιμήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, αρχίζουμε να βλέπουμε άλλα χρώματα να ανεβαίνουν, που ίσως να μην είχαν γίνει αντιληπτά τα τελευταία χρόνια» δήλωσε ο Nancy Lockhart, διευθυντής της Axalta.
Όμως τι γίνεται με τα υπόλοιπα χρώματα; Η Βόρεια Αμερική παραμένει η μεγαλύτερη αγορά για τα κόκκινα αυτοκίνητα, ενώ οι Ρώσοι λατρεύουν τα καφέ / μπεζ οχήματα. Η Ευρώπη έκανε την ανατροπή και το γκρι είναι πλέον το νέο πιο δημοφιλές χρώμα, ξεπερνώντας το λευκό για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια. Εν τω μεταξύ, το μπλε παραμένει πιο δημοφιλές στην Αμερική (Βόρεια Κεντρική και Νότια).

Advertisement