Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα πάντα για το νέο SEAT Tarraco

Ελλάδα 12:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα πάντα για το νέο SEAT Tarraco

ΝΕΑ

Τα πάντα για το νέο SEAT Tarraco

ΝΕΑ

Μετά από πολλαπλές διαρροές καθώς και επίσημα teasers, έχουμε τελικά μετά από καιρό την πρώτη ματιά στο ολοκαίνουργιο πολυαναμενόμενο νέο SUV της SEAT το Tarraco, που βλέπουμε εδώ να υποβάλλεται σε δοκιμές ως πρωτότυπο στο Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Το Tarraco, το οποίο πήρε το όνομά του από τον παλαιότερο ρωμαϊκό οικισμό στην Ισπανία (Tarragona), στηρίζεται στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW, που μοιράζεται με τα Tiguan και Kodiaq. Παρά το βαρύ καμουφλάζ του πρωτοτύπου, μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε τους προβολείς και τα πίσω φώτα, τα οποία φαίνεται να επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε από τα προηγούμενα teasers. Με εξαίρεση τις δυο όψεις, το υπόλοιπο τμήμα προφανώς εμπνέεται από το VW Tiguan Allspace. Αν κοιτάξετε κοντά στο καμουφλάζ του καπό στο πορτμπαγκάζ, μπορείτε να εντοπίσετε τη λεπτή λωρίδα που συνδέει τα πίσω φώτα. Το Tarraco θα πρέπει να φαίνεται διαφορετικό από το Arona καθώς και από το Ateca.

Ενώ περιμένουμε ακόμη την εντός εικόνα, διαρροή εικόνων μας έδωσε μια πρώτη γεύση. Η διάταξη του ταμπλό είναι απλή και επικεντρωμένη στον οδηγό, ενώ μια οθόνη ψυχαγωγίας βρίσκεται στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, η οποία φαίνεται να διαθέτει μόνο ένα ζευγάρι αεραγωγών μαζί με τα κουμπιά του κλιματισμού. Όσο για το τιμόνι, είναι το ίδιο με εκείνο του Ateca. Δεδομένου ότι συνδέονται τόσο στενά, είναι λογικό η SEAT να εξοπλίσει το Tarraco με κάποιες από τις ίδιες επιλογές κινητήρων που υιοθετεί το Skoda Kodiaq. Αυτές περιλαμβάνουν βενζινοκινητήρες TSI 1,4 λίτρων και 2,0 λίτρων, καθώς και πετρελαίου TDI 2.0 λίτρων. Εν τω μεταξύ, μια υβριδική επιλογή έχει επίσης πιθανότητες, αλλά σίγουρα όχι στην αρχή, ειδικά αν είναι plug-in.

Advertisement
Advertisement

Seat-Tarraco-tsiro-530

Οι βενζινοκινητήρες 1.4 λίτρων TSI θα έχουν ισχύ 125 και 150 PS αντίστοιχα, ενώ η TSI 2.0 λίτρων θα παράγει 180 και 220 ίππους. Όσο για το πετρελαιοκίνητο TDI 2.0 λίτρων, θα διατίθεται με 150, 190 και 240 ίππους. Η κορυφή της βενζίνης και του πετρελαίου θα προέρχονται από το Tiguan. Το Tarraco θα παρουσιαστεί στα τέλη του έτους, έχοντας πλέον ισχυρό ανταγωνισμό.