Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 431…

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 431…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 431…

ΝΕΑ

Οι γιορτές τελείωσαν αλλά ο… Γολγοθάς με την κίνηση στους δρόμους ξεκίνησε πάλι. Την ίδια ώρα οι πωλήσεις δείχνουν πως πάνε καλά ενώ οι επενδύσεις στον κλάδο συνεχίζονται!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα, που ξεκίνησε με… βροχές (τουλάχιστον στην Αθήνα) ζέστη και πάρα πολύ κίνηση στους δρόμους.

Πάσχα τέλος, διακοπές… τέλος, οπότε τα κεφάλια μέσα. Το σίγουρο είναι όπως όλοι το ζήσαμε στο πετσί μας, καθώς πάρα πολλοί πήραν τα οχήματα για τις μετακομίσεις τους και εκεί έξω έγινε το έλα να δεις.

Πάντως όσο περνά ο καιρός τόσο χειροτερεύουν τα πράγματα και για να σας είμαι ειλικρινής δεν περιμένω και καμία αλλαγή προς το καλύτερο. Με όσους συζητώ τα ίδια μου λένε, αλλά η ελπίδα πεθαίνει τελευταία (μάλλον πέθανε και δεν το έχουμε καταλάβει!). Τα δεδομένα δείχνουν πως τίποτα δεν θα αλλάξει παρά μόνο προς το χειρότερο όσον αφορά την κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Υπομονή λοιπόν και κουράγιο και όλοι θα φτάσουμε στον προορισμό μας. Απλά θα είναι με… καθυστέρηση.

Αχ, βαχ…

Κάντε τη ζωή σας πιο άνετη

Όσοι σκέφτεστε να αποκτήσετε νέο αυτοκίνητο μην παραβλέπετε το γεγονός ότι θα ζείτε περισσότερες ώρες μέσα σε αυτό (λόγω της κίνησης), άρα επιλέξετε ένα καλύτερο ηχοσύστημα, ένα πιο… άνετο κάθισμα και γενικά αξεσουάρ που θα σας κάνουν τη ζωή και τη συμβίωση με το όχημα σας καλύτερη.

Advertisement

Και επειδή αναφέρθηκα σε πωλήσεις, η αγορά συνεχίζει να πηγαίνει καλά και αυτό που μας χαροποιεί είναι οι προσφορές και τα προγράμματα που βοηθούν όσους θέλουν να πάρουν αυτοκίνητο. Σίγουρα θα θέλαμε λίγο καλύτερες τιμές αλλά και πάλι και με αυτά που έχουμε κάτι γίνεται ή καλύτερα κάτι… κινείται. Όσοι πάντως περιμένουν μεγάλες εκπτώσεις θα μείνουν στο… περίμενε.

Ψάξτε την άνεση…

Μεταπτυχιακό μάθημα για social media

Σήμερα είχα την τιμή να βρεθώ και να διδάξω σε συναδέρφους του Μεταπτυχιακού Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται μέσα από αυτές.

Advertisement

Το ευχάριστο είναι πως οι συνάδερφοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για τα νέα δεδομένα και είναι κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς είναι σημαντικό να προσπαθούμε να εξελίσσουμε τη δουλειά μας που συνεχώς αλλάζει…

Είναι σημαντικό να μεταδίδεις τις γνώσεις σου σε άλλους συναδέρφους

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Πόδι και… ιππεύω, δεν κάθομαι και αγναντεύω!


Τις 2.172 μονάδες έφτασε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων την περίοδο 1-10 Μαΐου. Συγκριτικά με την περυσινή χρονιά η ποσοστιαία πτώση βρίσκεται στο 15.5%. Ένα νούμερο που θα αλλάξει καθώς το φετινό Πάσχα έπεσε αργά και επηρέασε την αγορά.


Το TOP 10 των εταιρειών αυτοκινήτου με τις περισσότερες ταξινομήσεις για το διάστημα 1-10 Μαΐου 2024 είχε ως εξής:

Toyota 503
Fiat 412
Hyundai 234
Suzuki 156
KIA 115
Skoda 92
BMW 90
Audi 88
Citroen/DS 74
VW 74


Στα σκαριά βρίσκεται το Κινούμαι Ηλεκτρικά 3 και όπως μαθαίνουμε το πρόγραμμα θα αρχίσει να «τρέχει» εντός του μήνα. Φήμες θέλουν να είναι αυξημένη η επιδότηση ενώ ίσως υπάρξει και απόσυρση, καθώς σκοπός του Κράτους είναι να στείλει στην ανακύκλωση χιλιάδες παλιά και ρυπογόνα οχήματα.


Όπως όλα δείχνουν το ερχόμενο διάστημα ίσως δούμε μία ακόμα κινέζικη μάρκα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά πρόκειται για ένα πιο γνωστό brand και συγκεκριμένα την Chery.


Από την 1η Ιουνίου η Jovana Jovic αναλαμβάνει τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της Volvo Car Hellas. Η συγκεκριμένη θα διαδεχθεί τον Edson Ishikawa ο οποίος εκτελούσε προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στη μάρκα. Όπως μαθαίνουμε η Jovana Jovic είχε αναλάβει το project με τις on line πωλήσεις στα κεντρικά της μάρκας, ένα πρόγραμμα που όμως δεν έχει «περπατήσει» όσο θα περίμεναν στην σουηδική φίρμα.


Η ελληνική εταιρεία κατασκευής φίλτρων αέρα DNA (για αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες κ.λπ.) διοργανώνει GALA την Τετάρτη 15 Μαΐου για να γιορτάσει την 20ετή παρουσία της στην παγκόσμια (και φυσικά στην ελληνική) αγορά.


Στο The Mall Athens και στο stage της Ford βρίσκεται το νέο Ford Focus.


Το νέο Suzuki Swift θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά και να το οδηγήσουν για πρώτη φορά επί ελληνικού εδάφους οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 17 Μαΐου.


Πολύ δυνατά ξεκίνησε ο Μάιος για την Fiat, καθώς η εισαγωγική εταιρεία έριξε στην αγορά πολλά αυτοκίνητα leasing.


Μέχρι τέλος Μαΐου θα ανακοινωθεί το επίσημο δίκτυο της Lynk&Co η οποία ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, έχοντας το κεντρικό της κατάστημα στο Μαρούσι. Όπως μαθαίνουμε το δίκτυο θα είναι πανελλαδικό.


Εκδήλωση διοργανώνει η εταιρεία φρένων Grantex την Πέμπτη 16 Μαΐου. Πρόκειται για μία πολύ δυνατή εταιρεία στον τομέα της που δείχνει πλέον πως θέλει να μεγαλώσει και να γίνει περισσότερη γνωστή στο ευρύ κοινό.


Οι προβλέψεις στελεχών της αγοράς για το μήνα που τρέχει κάνουν λόγο για περισσότερες από 14.000 ταξινομήσεις, όταν το αντίστοιχο περυσινό διάστημα ήταν κοντά στις 13.000 μονάδες.


Μία νέα αντιπροσωπεία MG βρίσκεται ήδη σε λειτουργία και συγκεκριμένα στο Κερατσίνη. Πρόκειται για την MG – Κούτλας, ένας από τους πλέον επιτυχημένους εμπόρους στον κλάδο του αυτοκινήτου και γνωστός από την μάρκα Peugeot.


Την ερχόμενη Δευτέρα 20 Μαΐου, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Smart (παραμένει η ίδια που φέρνει και τα Mercedes) ετοιμάζει την επίσημη παρουσίαση των νέων της μοντέλων με τις ονομασίες #1 και #3.


Η αγορά δείχνει πως επιστρέφει στα… φυσιολογικά της επίπεδα, όχι από πλευράς πωλήσεων αλλά προσφορών. Τον τελευταίο καιρό βλέπουμε και ακούμε συνεχώς για προσφορές ενώ έχoυν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους και τα άτοκα χρηματοδοτικά προγράμματα.


Προς τα μέσα του Ιουλίου ετοιμάζει τη δημοσιογραφική της παρουσίαση για το νέο Kodiaq, η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Skoda (Kosmocar).


Πριν από λίγες ημέρες στελέχη αλλά και συνεργάτες της Volvo Trucks & Buses του Ομίλου Σαρακάκη επισκέφθηκαν τη Σουηδία. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν εκπαιδευτικός που συνδύαζε την εξερεύνηση της τεχνολογίας των φορτηγών Volvo με την επαγγελματική εκπαίδευση και την ενίσχυση των γνώσεων και των δεξιοτήτων.


Σε πλήρη λειτουργία είναι το Suzuki Marine Store του Ομίλου Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Κηφισού.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
Βασίλης Σαρημπαλίδης: 172.500
Trcoff: 74.200
Tractiongr: 32.200
Drive magazine: 27.600
Gocar: 20.900
Carotogr: 15.500
CarGuysGr: 15.200
Οδηγώντας: 6.550
Autobeat: 6.450
Newsauto: 5.500
George Sargiannidis: 5.450
4Τροχοί: 4.640
autotriti gr: 3.740
Panos Seitanidis: 2.450
ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.970
Enkinisi: 1.700

  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/5/2024 (20:00)