Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 426…

Ελλάδα 23:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 426…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 426…

ΝΕΑ

Η άνοιξη μπήκε για τα καλά και οι θερμοκρασίες έχουν ανέβει όχι μόνο στα… θερμόμετρα αλλά και στις ταξινομήσεις του Απριλίου!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Ή άνοιξη έχει μπει για τα καλά, ο καιρός όμως θυμίζει καλοκαίρι και εννοείται πως το μυαλό μας έχει αρχίσει ήδη να κάνει… παιχνίδια με τις διακοπές, όχι του Πάσχα, αλλά του καλοκαιριού! Λογικό με τόσο υψηλές και ασυνήθιστες για την εποχή θερμοκρασίες, που αφενός μας χαροποιούν, αφετέρου μας βάζουν σε σκέψεις λόγω της κλιματικής αλλαγής.

Πάντως, με το Πάσχα να πέφτει αργά νομίζω πως πρέπει να το θεωρούμε και δεδομένο πως θα κάνουμε Ανάσταση με… κοντομάνικα και θα σουβλίσουμε τον οβελία με φουλ ηλιοφάνεια. Ίσως και στην παραλία!

Τα χαμόγελα πάντως δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις θερμοκρασίες αλλά και με το ξεκίνημα του Απριλίου, αναφορικά με την αγορά του αυτοκινήτου. Η μικρή πτώση του Μαρτίου (λίγο πάνω από το 6%), έχει αντιστραφεί και ήδη η αγορά «τρέχει» με μεγάλη ποσοστιαία άνοδο. Αρχή είναι όμως, ας κάνουμε λίγες ημέρες υπομονή για να δούμε που θα πάει ο μήνας. Το σίγουρο είναι πως θα έχει και αυτός θετικό πρόσημο, καθώς αναμένουμε πολλές ταξινομήσεις για εταιρείες ενοικιάσεων και εταιρείες leasing.

Συνεχίζονται οι επενδύσεις

Advertisement
Advertisement

Ο χώρος πάντως συνεχίζει να επενδύει σε υπηρεσίες, αλλά το πιο σημαντικό απ’ όλα, σε ανθρώπους. H αλήθεια είναι πως οι επιχειρηματίες αλλά και τα στελέχη συνεχίζουν να ψάχνονται, θέλοντας να δημιουργήσουν την καλύτερη ομάδα που θα κερδίζει παντού και πάντα.

Με την έλευση πάντως της άνοιξης, ξεκίνησαν και οι αγώνες του αυτοκινήτου και κυρίως τα βασικά Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Η αρχή έγινε με την ανάβαση της Ριτσώνας, συνέχεια έχουμε με τα… ράλι και ακολουθεί η πίστα. Η προσέλευση του κόσμου ήταν ενθαρρυντική σε πολλά επίπεδα, οπότε ακόμα και στον τομέα ων αγώνων υπάρχει ελπίδα.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ
Ποτέ αεροπλάνο δεν απογειώθηκε – προσγειώθηκε με τον αυτόματο πιλότο


Advertisement

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Απριλίου, αλλά η αγορά δείχνει τις προσθέσεις της. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ήδη έχουν ταξινομηθεί 1.609 καινούργια αυτοκίνητα, με την αύξηση συγκριτικά με πέρυσι να αγγίζει το εντυπωσιακό 365%.


Τις 1.609 μονάδες έφτασαν οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων από την 1 έως τις 5 Απριλίου. Το TOP 15 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις έχει ως εξής:

Toyota 447
Hyundai 257
Suzuki 162
Audi 86
Mercedes 79
Fiat 74
VW 73
KIA 71
Skoda 43
Dacia 33
Peugeot 32
Ford 31
BMW 27
MG 26
Renault 18


Στις 22 Απριλίου μετακομίζει επίσημα στην Kosmocar η Μαρίζα Πετράκου η οποία αναλαμβάνει Επικεφαλής του τμήματος Marketing και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου.


Εσωτερική θα είναι όπως όλα δείχνουν η κάλυψη της θέσης για το BMW Group Hellas, αναφορικά με τον/την Επικεφαλής Marketing, μετά την αποχώρηση της Μαρίζας Πετράκου. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μάθουμε τις επόμενες ημέρες.


Σειρά ενεργειών ετοιμάζει η VW για τα 50 χρόνια του Golf στην παγκόσμια αγορά. Οι περισσότερες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γερμανία ενώ σίγουρα κάτι πολύ δυνατό θα δούμε και στην Ελλάδα.


Στις 29 Απριλίου είναι προγραμματισμένη η παγκόσμια παρουσίαση δύο ανανεωμένων μοντέλων της CUPRA και συγκεκριμένα του Leon και του Formentor (φωτό αρχείου). Το ταξίδι θα γίνει στη Μαδρίτη και το γεγονός θα καλύψουν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια, του ανανεωμένου Porsche Center Athens το οποίο βρίσκεται στην Μεταμόρφωση. Παράλληλα αποκαλύφθηκε και επίσημα για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ανανεωμένη Taycan.


Η Μυρτώ Μπουτραχάνη έχει αναλάβει το κομμάτι του Marketing και της αναπροσαρμογής της νέας εικόνας του Ομίλου Σφακιανάκη. Η αλλαγή φάνηκε πριν από λίγες ημέρες με την παρουσίαση της BYD και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί το ερχόμενο διάστημα, κάτι που φαίνεται τόσο από τα νέα προϊόντα όσο και από τις επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό.


Ακόμα και στους αγώνες αυτοκινήτου κάνουν την εμφάνισή τους τα μοντέλα της MG. Όπως είδαμε στην πρόσφατη ανάβαση της Ριτσώνας η οποία συγκέντρωσε χιλιάδες θεατές, ο Αλυτάρχης του αγώνα οδηγούσε MG της εταιρείας Gallo.


Από… σήμερα 8 Απριλίου 2024, ξεκίνησε τη λειτουργία της στο Μαρούσι η πρώτη αντιπροσωπεία της νέα μάρκας Lynk&Co. Η συγκεκριμένη μάρκα έχει έδρα στην Σουηδία, κατασκευάζει τα οχήματά της στην Κίνα και βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Geely.


Ολοένα και περισσότερες μάρκες, κυρίως από την Κίνα, έχουν αρχίσει να έρχονται στην Ελλάδα. Ενώ περιμέναμε να δούμε αυτοκίνητα σε σούπερ ανταγωνιστικές τιμές, έναντι των γνωστών εταιρειών, διαπιστώνουμε πως οι τιμολογιακές διαφορές είναι μικρές. Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε πως θα αντιδράσει το καταναλωτικό κοινό.


Δημοσιογραφική αποστολή στο Μαίναλο οργανώνει το διάστημα 9-10 Απριλίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW, για την παρουσίαση του νέου Tiguan.


Το νέο ΔΣ του Πανελληνίου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, αναδείχτηκε έπειτα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Απριλίου. Το ΔΣ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Βήκας
Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Διδαχός
Γραμματέας: Παναγιώτης Πιτσάκης
Αν. Γραμματέας: Κωνσταντίνος Βαρδακώστας
Ταμίας: Ανέστης Παπαδόπουλος
Αν. Μέλος: Αλέξης Κουρτέσης
Αμ. Μέλος: Γιώργος Αντωνόπουλος


Μία νέα δραστηριότητα ξεκίνησε πρόσφατα η Kosmocar. Ο λόγος για την :Dribe, που αφορά σε μία συνδρομητική υπηρεσία οχημάτων που προσφέρει λύσεις μετακίνησης μέσα από μία εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο.


Το αυτοκινητοδρόμιο της πόλης των Σερρών δεν χρησιμοποιείται μόνο για τα μηχανοκίνητα σπορ αλλά και για αγώνες μακρινών αποστάσεων από αθλητές δρόμου. Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη με επιτυχία και για δεύτερη χρονιά το Circuit Greece Ultra Run in Serres, ένας αγώνας όπου οι αθλητές τρέχουν συνεχόμενα για 6, 12 ή 24 ώρες!


Το Σαββατοκύριακο 6-7 Απριλίου ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα αναβάσεων και συγκεκριμένα με την ανάβαση της Ριτσώνας. Ο αγώνας συγκέντρωσε περισσότερους από 100 οδηγούς αλλά και χιλιάδες θεατές που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν από κοντά εντυπωσιακά περάσματα. Τον απόλυτο χρόνο ημέρας σημείωσε ο πρωταθλητής της Formula Saloon, Μάριος Ηλιόπουλος με ένα Ford Fiesta 600+ ίππων.


Επιστρέφει στους αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλι ο Σωκράτης Τσολακιδης (στη φωτό αριστερά). Ο οδηγός από την Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδος, διαθέτει πλούσιο παλμαρέ και φέτος θα τρέξει (πρώτος αγώνας το Σαββατοκύριακο 13-14 Απριλίου τη Θήβα) με Skoda Fabia της αγωνιστικής ομάδας On Sale Rally Team. Στην φωτογραφία με τον πρωταθλητή Ελλάδος (στις αναβάσεις και στη Formula Saloon), Μάριο Ηλιόπουλο.


O Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε δύο ηλεκτροκίνητα scooter Horwin καθώς και εκπαιδευτικό υλικό στους σπουδαστές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό να γνωρίσουν οι φοιτητές τη μάρκα και να εξοικειωθούν με την πρακτική εφαρμογή της τεχνολογίας της ηλεκτροκίνησης.


Η μεγάλη γιορτή για την μοτοσικλέτα θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα με την έκθεση που θα φιλοξενηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan EXPO το διάστημα 10-14 Απριλίου. Η επιτυχία δείχνει… σίγουρη, καθώς θα δώσουν το παρών όλα τα μεγάλα brands που θέλουν οι επισκέπτες αλλά και οι φίλοι των δύο τροχών.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

  1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 171.100
  2. Trcoff: 73.500
  3. Tractiongr: 31.900
  4. Drive magazine: 27.600
  5. Gocar: 20.700
  6. Carotogr: 15.500
  7. CarGuysGr: 15.000
  8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.500
  9. Autobeat: 6.310
  10. Newsauto: 5.490
  11. George Sargiannidis: 5.320
  12. 4Τροχοί: 4.620
  13. Auto Τρίτη: 3.730
  14. Panos Seitanidis: 2.450
  15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.960
  16. Enkinisi: 1.690
  • η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/4/2024 (14:00)