Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 416…

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 416…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 416…

ΝΕΑ

Κρύο, κρύο (όσον αφορά την θερμοκρασία) αλλά η αγορά του αυτοκινήτου διατηρείται ζεστή από την αρχή της χρονιάς δείχνοντας καλά σημάδια…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Εύχομαι υγεία να έχουμε όλοι μας και καλή εβδομάδα, που όπως φαίνεται ξεκίνησε με «δυσκολίες» εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Λίγο κρύο, λίγα χιόνια και επειδή ως γνωστών αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τα παραπάνω απλά… κλείνουμε τα σχολεία, απαγορεύουμε τις μετακινήσεις και κάνουμε ότι είναι πιο απλό για να μην την πάθουμε και υπάρχουν διαμαρτυρίες. Τι δεν… καταλαβαίνεις;

Πραγματικά αυτό το πράγμα κάθε χρόνο με το χιόνι έχει καταντήσει αστείο και αναρωτιόμαστε άραγε πόσο γέλιο θα κάνουν μαζί μας όσοι κατοικούν σε Βόρειες χώρες. Ειλικρινά κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί αντί να διορθώσουμε τις καταστάσεις απλά δείχνουμε ότι δεν μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε. Ανικανότητα λέγεται αυτό…

Σε κάθε περίπτωση πάντως και όσοι δεν το ακούσατε, να ξέρετε πως είναι υποχρεωτικές οι αντιολισθητικές αλυσίδες εντός του οχήματος. Όσοι δεν τις έχουν μαζί τους (όχι τοποθετημένες αλλά στο πορτ μπαγκάζ) να ξέρετε πως υπάρχει πρόστιμο. Αναρωτιέμαι πάντως πόσοι άραγε να έχουν μαζί τους αλυσίδες; Να γελάσουμε τώρα ή… αργότερα;

Ό,τι κινείται… καταγράφεται! (στη φωτό ο δικός μας Χρήστος Καραγιωργάκης)

Προσοχή στις… γάτες

Advertisement
Advertisement

Μέρες που είναι και έχει πολύ κρύο να ξέρετε πως πολλά ζωάκια και κυρίως γατάκια αναζητούν τη ζεστασιά και το κάνουν βρίσκοντας καταφύγιο κάτω από αυτοκίνητα ή ακόμη και μέσα στον χώρο της μηχανής, όπου υπάρχει και λίγη ζέστη. Καλό θα είναι λοιπόν και με παρότρυνση ενός φίλου της στήλης, πριν ξεκινήσουμε, να χτυπάμε ελαφρά με την παλάμη μας το καπό της μηχανής, ώστε αν υπάρχει κάποιο γατάκι , να μπορέσει να φύγει. Θα είναι αμαρτία να το δολοφονήσουμε , ενώ θα προξενήσουμε και βλάβη στον κινητήρα.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν είμαστε ποτέ εντελώς μόνοι. Είμαστε πάντα μαζί με τον εαυτό μας.


Advertisement

Τα 9.626 καινούργια αυτοκίνητα έχουν φτάσει ήδη οι πωλήσεις τον Ιανουάριο και σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Συγκριτικά με πέρυσι η ποσοστιαία άνοδος είναι κοντά στο 50% ενώ συγκριτικά με το 2022 έχει ξεπεράσει το 155%. Η εικόνα δείχνει εντυπωσιακή και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο θα κλείσει ο πρώτος μήνας του 2024.


Το TOP10 των εταιρειών που έχουν διαθέσει τα περισσότερα αυτοκίνητα τον Ιανουαρίου έχει ως εξής:

Advertisement

1. Toyota 1.663
2. Peugeot 888
3. Citroen/DS 801
4. Suzuki 784
5. Hyundai 643
6. VW 466
7. BMW 425
8. Skoda 423
9. Opel 402
10. Nissan 388


 

Με ανακοίνωσή του ο δημιουργός του CHAOS, Σπύρος Πανόπουλος, έκανε γνωστό πως το ελληνικό Ultra car φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Το αυτοκίνητο έχει σχεδόν τελειώσει ενώ όπως γνωρίζουμε ο ήχος που θα παράγει το μοτέρ θα ανασταίνει και… νεκρούς. Το σίγουρο είναι και όπως το έχουμε γράψει σε αυτή εδώ την στήλη, πως το project συνεχίζει και δεν έχει σταματήσει μέχρι να κυκλοφορήσει. Άραγε όσοι κατέκριναν την προσπάθεια χωρίς καν να έχουν μιλήσει μαζί του, χωρίς να έχουν ανταλλάξει δύο κουβέντες με τον δημιουργό, θα τρέξουν να κρυφτούν ή θα ψάχνουν δικαιολογίες; Όπως λέει και μία σοφή ρήση, τελικά γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. Και έχει και… υπομονή (θα συμπληρώσω εγώ).!


Τις επόμενες ημέρες η Toyota θα κάνει γνωστό το όνομα που θα αναλάβει τα ηνία του γραφείου Τύπου της ελληνικής εισαγωγικής εταιρείας. Προς το παρόν η Κλαίρη Χατζηγιάννη στηρίζει το σημαντικό αυτό κομμάτι της εταιρείας καθώς το γνωρίζει καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον.


 

Μετά από 15 χρόνια στην BMW Hellas και άλλα 2.5 στην Σπανός ΑΕ, ο Μάνος Παπαδογιάνννης ανέλαβε από τις 18 Ιανουαρίου τη θέση του Used Car Business Director στην Toyota Hellas.


Κανονικά θα έπρεπε να βρισκόταν ήδη στην Ελλάδα αλλά η κατάσταση με τους αντάρτες Χούθι στην περιοχή της Υεμένης έχει επηρεάσει και την άφιξη του νέου Honda Civic Type R. Με λίγα λόγια θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή παραπάνω για να το δούμε από κοντά…


Τη νέα γκάμα των οχημάτων ελευθέρου χρόνου παρουσίασε η Honda σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε σήμερα στο Ellinikon Experience. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών περισσότεροι από 70 δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να πάρουν και μία μικρή οδηγική γεύση από τα CR-V, ZR-V και e:NY1.


Η ελληνική εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Audi και έχοντας ως μάρκα μία ιδιαίτερη σχέση με τα αλπικά αθλήματα, έκανε γνωστό ότι θα στηρίξει χορηγικά την Ελληνική Ομοσπονδία Χειμερινών Αθλημάτων (ΕΟΧΑ).


Ο Business Unit Director Automotive Consumer Solutions στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη Δημήτρης Κανατάς μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια παρουσίασης των νέων μοντέλων της Honda τόνισε πως ο Όμιλος που διανύει τον δεύτερο αιώνα λειτουργίας του θα δώσει μεγάλη βαρύτητα τόσο στην ποιότητα των υπηρεσιών όσο και στον όγκο των πωλήσεων, αναφερόμενος στη μάρκα Honda.


 

Το Saracakis Leasing ακούστηκε για πρώτη φορά από επίσημα χείλη του Ομίλου και συγκεκριμένα από τον Business Unit Director Mobility and Leasing της Kinsen-Europcar Γιώργο Ξυνταράκη. Ξεκάθαρα ο Όμιλος θέλει να παίξει δυναμικά με την χρονομίσθωση και αυτός είναι και ο λόγος που έχει επενδύσει πολύ μεγάλα ποσά.


Το 9.4% άγγιξε το μερίδιο τηλεθέασης (μέσο όρο) το τηλεοπτικό Traction την Κυριακή 28 Ιανουαρίου. Να θυμίσουμε πως η εκπομπή την οποία παρουσιάζει ο Κώστας Στεφανής μεταδίδεται κάθε Κυριακή στο Star Channel στις 14:10.

 


Άστραψε και… βρόντηξε ο Γιώργος Μπαμπινιώτης ακούγοντας διαφήμιση για αυτοκίνητα στην ελληνική τηλεόραση. Ο ίδιος ζήτησε μεγαλύτερη προσοχή στην χρήση τη γλώσσας, ιδίως από φορείς που λειτουργούν ως πρότυπα και επηρεάζουν. Δείτε παρακάτω τι ανήρτησε μετά από όσα άκουσε…


 

H 30η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού & Εφοδίων Agrotica αποτελεί την κορυφαία έκθεση του αγροτικού κλάδου. Διεξάγεται από τις 1- 4 Φεβρουαρίου, στον χώρο της ΔΕΘ (Θεσσαλονίκη).


Σε απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων προχώρησε η Τροχαία από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου στις 20:00 έως και Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 10:00 από τον Α/Κ Καλυφτάκη έως και τα όρια του Ν. Αττικής στο 57,3ο χλμ. και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.


Την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της αντιπροσωπείας Seres στην Ελλάδα.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν την περασμένη εβδομάδα στην εταιρεία Automech η οποία δραστηριοποιείται στη συντήρηση, επισκευή και φανοποιεία αυτοκινήτων. Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και στελέχη από την Avis, μεταξύ άλλων και ο CEO Ανδρέας Ταπραντζής. Να σημειώσουμε πως οι δυο εταιρείες συνεργάζονται στη συντήρηση του στόλου οχημάτων.


 

Η εταιρεία Αρζουμανίδης ΑΕΒΤΕ που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Χαλκιδικής (Νέα Μουδανιά) προχώρησε στην εγκατάσταση ενός ταχυφορτιστή με σκοπό να καλύψει τόσο τις ανάγκες τις εταιρείας όσο και οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων.


Στις 3 Μαρτίου θα κόψουν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους τα μέλη του Greek Renault Club.


Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


 

Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με την εφημερίδα Καθημερινή.


 

Ο Άλεξ Τσουλόφτας, ο Κύπριος πρωταθλητής Ελλάδας στα ράλι ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» στο Άττικα TV που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Ο κύπριος αθλητής μίλησε για το ατύχημα που είχε στο Ράλι Ακρόπολις του 2023 αλλά και για τα σχέδιά του ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.


 

Αναβλήθηκε η κοπή πίτας του JetSki Athens Club εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών. Αν το επιτρέψει ο καιρός η κοπή θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 167.000
2. Trcoff: 71.900
3. Tractiongr: 31.300
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 20.100
6. Carotogr: 15.300
7. CarGuysGr: 14.500
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.390
9. Autobeat: 5.790
10. Newsauto: 5.460
11. George Sargiannidis: 5.130
12. 4Τροχοί: 4.530
13. Auto Τρίτη: 3.690
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.930
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 29/1/2024 (21:00)