ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 414…

Ελλάδα 8:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 414…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 414…

ΝΕΑ

Δυναμικά ξεκίνησε το 2024 για την αγορά του αυτοκινήτου και τα δεδομένα δείχνουν πως έτσι θα πάει όλη η χρονιά!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Επιτέλους η θερμοκρασία έπεσε και έχουμε αρχίσει σιγά σιγά να καταλαβαίνουμε πως έχουμε και… χειμώνα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν ακόμα και στο νομό Αττικής και οι άσπρες ημέρες που περιμέναμε ήρθαν έστω και… οπτικά.

Όλα καλά σε κάθε περίπτωση, με εξαίρεση την κίνηση στους δρόμους που γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Όλοι αναρωτιούνται μέχρι που θα μπορεί να φτάσει η καθημερινή ταλαιπωρία αλλά όπως φαίνεται δεν υπάρχει απάντηση. Όπως απάντηση δεν υπάρχει και στον τρόπο που οδηγούμε που γίνεται και αυτός καθημερινά όλο και χειρότερος. Ο καθένας κάνει ότι θέλει, οι περισσότεροι νομίζουν ότι ο δρόμος αλλά και τα πεζοδρόμια του ανήκουν και η έλλειψη σεβασμού τείνει να γίνει θέμα κατατεθέν των Ελλήνων οδηγών.

Από την άλλη, η χρήση κινητού τηλεφώνου χτυπάει κόκκινο και είναι κάτι που το βλέπουμε πλέον σε ένα τεράστιο ποσοστό οδηγών. Ορισμένοι δε, οδηγούν και μιλούν στο τηλέφωνο τους ακόμα και με βιντεοκλήση. Την ίδια ώρα υπάρχει τεράστια έλλειψη αστυνόμευσης από την πλευρά της τροχαίας και αναρωτιόμαστε πόσο χαμηλά μπορούμε να πέσουμε.

Advertisement
Advertisement

Πέφτουν οι τιμές…

Στα της αγοράς, με το καλημέρα τα μηνύματα είναι θετικά. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν δυναμικά και ευελπιστούμε πως έτσι θα συνεχίσουν. Επιπλέον θετικά είναι και τα μηνύματα των… τιμών, καθώς διαπιστώνουμε πως οι τιμές έχουν αρχίσει να πέφτουν έστω και λίγο. Είναι κάτι που όπως φαίνεται θα το δούμε σε αρκετά μοντέλα και οι νέες τιμολογιακές πολιτικές είναι σίγουρο ότι θα δώσουν με αυτόν τον τρόπο μια ανάσα στους υποψήφιους αγοραστές.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μην περιμένεις να χιονίσει για να δεις άσπρη μέρα

 


Advertisement

Πολύ δυναμικά ξεκίνησε το 2024 για την αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων, συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές και ήδη έχουν ταξινομηθεί περισσότερα από 3.700 αυτοκίνητα. Το πρώτο 10ήμερο και συγκριτικά με το 2022, η ποσοστιαία άνοδος ξεπερνά το 65% και συγκριτικά με το 2023, η αντίστοιχη άνοδος ξεπερνά το 55%.


 

Το TOP10 των εταιρειών που έχουν ταξινομήσει, από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερ,α καινούργια αυτοκίνητα έχει ως εξής:

Toyota 634
Hyundai 418
Suzuki 356
Peugeot 315
KIA 234
Audi 210
Skoda 191
Nissan 190
VW 185
Citroen/DS 145


Τα logistics συνεχίζουν να έχουν πολύ μεγάλο όγκο αυτοκινήτων αλλά όπως φαίνεται και από τις εικόνες που δημοσιεύουμε το ίδιο συμβαίνει και στο λιμάνι του Πειραιά στην πύλη όπου γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις των οχημάτων.


 

Πάει να… 300αρίσει τα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει στην Ελλάδα η RCH Automotive. Η συγκεκριμένη που έχει έδρα στην Κατερίνη και φτιάχνει αυτοκίνητα από το 2007, διαθέτει το 95% εκτός συνόρων.


Το 56,4% των καινούργιων αυτοκινήτων επί του συνόλου της αγοράς που πουλήθηκαν στην Ελλάδα το 2023 ήταν SUV. Η ποσοστιαία αύξηση συγκριτικά με το 2022 ήταν στο +1.6%.


Το mix των καυσίμων που χρησιμοποιούν τα οχήματα που πουλήθηκαν το 2023 είχε ως εξής:

Βενζίνη: 41,9%
Υβριδικά: 30,9%
Πετρέλαιο; 13,1%
Επαναφορτιζόμενα: 11,3%
Υγραέριο: 2,5%
Φυσικό αέριο: 0,6%


Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου το Πανελλήνιο Συνέδριο της Opel.


Στα τέλη του 2023 η Audi έκλεισε τη χρονιά με μία πολύ ιδιαίτερη κίνηση που άρεσε τόσο στους φίλους της μάρκας όσο και του αυτοκινήτου καθώς έφερε το ένα και μοναδικό πρωτότυπο Grandsphere. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει πολλές εκπλήξεις και το 2024 και με μοντέλα που σίγουρα δεν θα περάσουν απαρατήρητα.

 


Το ελληνικό Car Of The Year δίνει τη δυνατότητα ακόμα και στους φίλους του αυτοκινήτου να ψηφίσουν το δικό τους όχημα που θεωρούν το καλύτερο για την Ελλάδα. Όσοι ψηφίσουν θα έχουν τη δυνατότητα να κερδίσουν και πολλά δώρα.

Για να συμμετάσχετε πατήστε ΕΔΩ.


Όπως αποδεικνύεται στην Ελλάδα δεν κάνουμε μόνο… καφέ. Αυτή τη φορά την τιμητική του είχε ένα μη επανδρωμένο ταχύπλοο σκάφος το οποίο κατασκευάστηκε από την Rafnar (το ναυπηγείο της βρίσκεται στην Kερατέα) και παραδόθηκε στο πολεμικό ναυτικό της Ινδίας.


 

Το 2024 ενδέχεται να είναι πολύ καλό για τον κλάδο του αυτοκινήτου, όχι μόνο για τις εταιρείες αλλά και για όσους αγοράζουν αυτοκίνητο καθώς οι τιμές σε αρκετά μοντέλα θα παρουσιάσουν μία μικρή αλλά αισθητή πτώση.

 


Δεκάδες αμερικανικά στρατιωτικά οχήματα Μ1117 «πάτησαν» στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα. Τα συγκεκριμένα τα παράλαβε ο ελληνικός στρατός.


Ο όμιλος Autohellas έκανε γνωστό ότι θα εκδόσει κοινό ομολογιακό δάνειο πενταετούς διάρκειας ύψους έως 200.000.000 ευρώ. Η έναρξη της δημόσιας προσφοράς ξεκινά 17 Ιανουαρίου 2024 και λήγει 19 Ιανουαρίου 2024. Να σημειώσουμε ότι συγκεκριμένος όμιλος συμφερόντων Βασιλάκη, δραστηριοποιείται στις ενοικιάσεις και εμπορία αυτοκινήτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.


Δυναμικά επιστρέφει στην ελληνική αγορά η Mitsubishi με τα νέα της μοντέλα, Colt και ASX. Αυτός είναι και ο λόγος που διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση την Τρίτη 30 Ιανουαρίου στο The Ellinikon Experience Center.


Τη γκάμα των SUV μοντέλων της θα λανσάρει και θα παρουσιάσει στους δημοσιογράφους η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Honda. Η δημοσιογραφική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου.

 


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων VW έκανε γνωστό πως τα μοντέλα που διαθέτει από την αρχή του έτους συνοδεύονται με τέσσερα χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.


 

Με το καλημέρα η MG βρέθηκε στην 13η θέση των πωλήσεων. Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα με τις ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων από την αρχή του έτους έως και τις 12 Ιανουαρίου.


Η SERES διοργανώνει την πρώτη της εκδήλωση σε δημοσιογράφους στις 31 Ιανουαρίου. Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική αντιπροσωπεία της μάρκας στο Χαλάνδρι.


 

Το διάστημα 7-10 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί το 5ο Raptor Trophy από το Raptor Club Greece. Τα μέλη του club θα διανυκτερεύσουν στο Καρπενήσι και από εκεί θα κάνουν τις εξορμήσεις τους στο βουνό…


O Βασίλης Μπούδρος που είναι ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος συμμετέχει στο Ράλι Ντακάρ συνεχίζει από την 14η θέση της κατηγορίας του.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 166.000
2. Trcoff: 71.500
3. Tractiongr: 31.200
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.900
6. Carotogr: 15.200
7. CarGuysGr: 14.400
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.360
9. Autobeat: 5.720
10. Newsauto: 5.450
11. George Sargiannidis: 5.090
12. 4Τροχοί: 4.530
13. Auto Τρίτη: 3.690
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.920
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/1/2024 (19:00)