Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 408…

Ελλάδα 19:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 408…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 408…

ΝΕΑ

Η αγορά πάει καλά και δείχνει σημάδια ανάκαμψης μετά από πολλά χρόνια, γεγονός που έχει γεμίσει χαμόγελα την πιάτσα αλλά και όσους έχουν αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι, καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και ήδη έχουμε φτάσει στις 4 Δεκεμβρίου, δηλαδή τρεις εβδομάδες πριν από τα Χριστούγεννα. Απίστευτο ακούγεται αλλά πέρασε ο καιρός και ούτε που το καταλάβαμε. Λίγο η ζέστη, το τρέξιμο, οι υποχρεώσεις αλλά και τα καθημερινά προβλήματα και… τσουπ, να σου οι γιορτές!

Μαζί με όλα αυτά διαπιστώνουμε πως η αγορά πάει αρκετά καλά, παρά την γκρίνια και τα προβλήματα που υπάρχουν. Ωστόσο θα ήθελα να επικεντρωθώ στην έλλειψη στελεχών που έχει αρχίσει να φαίνεται στην πιάτσα του αυτοκινήτου και τείνει να δημιουργήσει ίσως και προβλήματα στο μέλλον. Αυτό συμβαίνει ενώ υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις αλλά όπως φαίνεται η πραγματικότητα κρύβεται αλλού. Γιατί προσφορά (και ζήτηση) υπάρχει αλλά οι απολαβές είναι τέτοιες που δεν συμφέρει πολλούς επαγγελματίες να εργαστούν σε γνωστές εταιρείες.

Σίγουρα υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα. Όμως διαπιστώνουμε πως ικανά στελέχη και επαγγελματίες αναζητούν καλύτερο εργασιακό περιβάλλον και απολαβές ενώ επιλέγουν εταιρείες όχι με υψηλό image αλλά με πιο ανθρώπινο περιβάλλον και με μισθούς που ανταποκρίνονται στις ικανότητές τους.

Μήπως ήρθε η ώρα να πάρουμε τα… βουνά;

Ο συνεργάτης δεν είναι αναλώσιμο… είδος

Advertisement
Advertisement

Όσο και αν ακούγεται περίεργο επικρατεί ένα ιδιαίτερο κλίμα στην πιάτσα που πρέπει αυτό να αλλάξει. Σε αντίθετη περίπτωση θα διαπιστώσουμε πως μελλοντικά η ποιότητα των υπηρεσιών δεν θα είναι η αναμενόμενη και κερδισμένοι θα βγουν όσοι επενδύσουν σε πρόσωπα, νέες ιδέες και αντιμετωπίσουν τον εργαζόμενο ως συνεργάτη και όχι ως αναλώσιμο είδος

Το έχουμε γράψει άλλωστε πως το αυτοκίνητο αλλάζει, ο τρόπος που αγοράζουμε και επιλέγουμε αυτοκίνητο αλλάζει, οι υπηρεσίες αλλάζουν, άρα πρέπει και εμείς να αλλάξουμε. Το τρένο έχει ξεκινήσει, οπότε αν το κοιτάμε και δεν ανεβαίνουμε είναι σίγουρο πως θα το χάσουμε…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μην περιμένεις τις μεγάλες ευκαιρίες. Άρπαξε μια συνηθισμένη περίσταση και κάνε την μεγάλη…


Με 10.485 αυτοκίνητα έκλεισε η αγορά των καινούργιων επιβατικών αυτοκινήτων το Νοέμβριο. Η αύξηση άγγιξε το 27,7% συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο όπου οι πωλήσεις ήταν στις 8.146 μονάδες. Αρκετά καλά θα λέγαμε…

Advertisement


Μετά από πολύ καιρό η Hyundai φιγουράρει στην κορυφή των πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων. Η κορεατική φίρμα διέθεσε 901 αυτοκίνητα φτάνοντας σε μερίδιο αγοράς το 8,6% και αφήνοντας πίσω της την Toyota που έμεινε στη δεύτερη θέση.


Η συγχώνευση των εταιρειών ALD και LeasePlan έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία χρονομίσθωσης αυτοκινήτων την Ελλάδα. Η ολοκλήρωση και τυπικά καθώς μιλάμε για παγκόσμιο deal είναι χρονοβόρο και υπολογίζεται να πάρει «σάρκα και οστά» προς το καλοκαίρι του 2024. Το όνομα της νέας εταιρείας είναι το ayvens και όπως καταλαβαίνουμε όχι απλά θα συνεχίσει να παρέχει υπηρεσίες αλλά θα βάλει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στην αγορά της χρονομίσθωσης οχημάτων.


Μετακίνηση από το πάνω ράφι είχαμε την περασμένη εβδομάδα στον Όμιλο Μοτοδυναμική καθώς ο διευθυντής Marketing της Yamaha Νικόλας Σκάρος ανέλαβε από την 1η Δεκεμβρίου και τη θέση Yamaha Marine Business Unit Manager. Με την κίνηση αυτή οι βλέψεις της Μοτοδυναμικής είναι ακόμα μεγαλύτερες, τόσο σε επίπεδο πωλήσεων όσο και σε επίπεδο ανανέωσης της εικόνας του κλάδου της θάλασσας.


Εντυπωσιακή είναι η πορεία της BMW στην ελληνική αγορά που συνεχίζει να πηγαίνει… τρένο. Αυτό φάνηκε και το μήνα Νοέμβριο όπου βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των εταιρειών. Οι προβλέψεις μάλιστα είναι τέτοιες που δείχνουν ότι οι επόμενοι μήνες θα είναι εξίσου δυνατοί και ιδίως με την έλευση της νέας X2. Σε κάθε περίπτωση τίποτα δεν είναι τυχαίο καθώς οι ενέργειες αλλά ο τρόπος προσέγγισης των νέων προϊόντων έχει γίνει με τέτοιο τρόπο που δικαιολογούν την κατακόρυφη άνοδο.


 

Κάτι νέο, σύγχρονο και πολύ δυναμικό έρχεται και θα αφορά στις εκθέσεις αυτοκινήτου για την Ελλάδα.


 

Η BYD ετοιμάζεται να εισέλθει και αυτή με τη σειρά της στην Ελλάδα. Όπως έχουμε δει και με άλλες εταιρείες υπάρχει έντονη δραστηριότητα από πλευράς επιχειρηματιών που θέλουν να την εντάξουν στο δυναμικό της. Όπως και να έχει σύντομα θα μάθουμε σε ποια «χέρια» θα πάει.


Η Tesla διαθέτει στην Ελλάδα τους ταχύτερους ταχυφορτιστές και σε αυτούς φορτίζουν μόνο τα αυτοκίνητα της αμερικανικής φίρμας. Όπως μαθαίνουμε η πολιτική αυτή ενδεχομένως να αλλάξει για να μπορούν και χρήστες άλλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων να φορτίζουν σε αυτούς τους σταθμούς.


Αλλαγές θα έχουμε σύντομα σε γραφείο Τύπου μεγάλης εισαγωγικής εταιρείας αυτοκινήτων. Όπως μαθαίνουμε θα υπάρξει αποχώρηση


Στις 13 Δεκεμβρίου στην πίστα των Μεγάρων θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση των μελών που ψηφίζουν για το αυτοκίνητο της χρονιάς για την Ελλάδα. Την ίδια μέρα θα αναδειχθεί ο νικητής και θα απονεμηθούν τα βραβεία στις εταιρείες που θα διακριθούν.


Από τις 6-10 Δεκεμβρίου θα διεξαχθεί η έκθεση «Ναυτικό Σαλόνι» η οποία θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Metropolitan EXPO. Δεκάδες εταιρείες θα δώσουν το παρών, μεταξύ αυτών και Όμιλοι που δραστηριοποιούνται και στο χώρο του αυτοκινήτου, όπως Μοτοδυναμική, Σαρακάκης, Θεοχαράκης, κ.ά.


Αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες η Marketing Assistant της Suzuki Λήδα Κοντζεδάκη. Η ίδια μετακόμισε σε διαφορετικό κλάδο που έχει να κάνει με αεροπορικές εταιρείες.


Πολύ έντονο είναι το φαινόμενο της υποστελέχωσης στο χώρο του αυτοκινήτου το οποίο δημιουργεί έντονα ερωτηματικά στην πιάτσα.


Αρκετές μετακινήσεις, παρατηρούνται μεταξύ δύο ομίλων σε επίπεδο λιανικής και After Sales (προϊστάμενοι, μηχανικοί κ.λπ.) ενώ όπως μαθαίνουμε οι καλύτερες οικονομικές απολαβές παίζουν το ρόλο τους. Οι προσλήψεις βασίζονται σε εξάμηνες (δύο) συμβάσεις και μετά από το πέρας του έτους μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου καθώς αυτή η είναι και η πολιτική του συγκεκριμένου Ομίλου που προσλαμβάνει…


Στο 7,63% έκλεισαν τελικά οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων από 1η Ιανουαρίου 2024. Στο… ρεζουμέ θα χρειαστεί με την έναρξη της νέας χρονιάς να βάλουμε το χέρι πιο βαθειά στην τσέπη.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 162.000
2. Trcoff: 70.500
3. Tractiongr: 30.900
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.500
6. Carotogr: 15.200
7. CarGuysGr: 14.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.250
9. Autobeat: 5.490
10. Newsauto: 5.410
11. George Sargiannidis: 4.930
12. 4Τροχοί: 4.510
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/12/2023 (17:00)