ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 407…

Ελλάδα 12:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 407…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 407…

ΝΕΑ

Η θεματολογία της εβδομάδας περιλαμβάνει από ελληνικό… αεροπλάνο, νέες προσθήκες στα τμήματα marketing, black friday και πωλήσεις, βραβεία νέα τεύχη περιοδικών κ.ά. Όλα τα ψάχνουμε, τα ερευνούμε και μετά γράφουμε για να σας ενημερώσουμε!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Επιτέλους το κλίμα έγινε χειμερινό, η ατμόσφαιρα είναι χαρούμενη λόγω της εικόνας με τα Χριστουγεννιάτικα στις βιτρίνες των καταστημάτων αλλά δυστυχώς η κατάσταση στους δρόμους όσο πάει και χειροτερεύει!

Δεν αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνο στο θέμα της κίνησης αλλά σε αυτό της αναρχίας που επικρατεί σε όλη σχεδόν την Επικράτεια. Άλλωστε θα έχετε παρατηρήσει πως πλέον μπορείς να… μαλώσεις σε ελάχιστα δευτερόλεπτα αφότου μπεις και οδηγήσεις το όχημά σου.

Θα έχετε διαπιστώσει πως ο καθένας απλά παρκάρει όπου θέλει και… μπορεί ενώ δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τις παρανομίες που κάνει η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών. Και δεν αναφέρομαι σε αυτές που μπορούν να τύχουν στον οποιονδήποτε αλλά σε αυτές που τις κάνουν οδηγοί, γνωρίζοντας τι κάνουν αλλά δεν νοιάζονται για τους γύρω τους, ζητώντας πολλές φορές και το λόγο σα να τους ανήκει ο δρόμος.

Advertisement
Advertisement

Έλλειψη αστυνόμευσης και παιδείας

Δυστυχώς η έλλειψη αστυνόμευσης παίζει το ρόλο της όπως φυσικά και η έλλειψη παιδείας που έχουμε. Ο τσαμπουκάς είναι εμφύτως αλλά μας φεύγει διά μαγείας όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό. Το παραπάνω είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε οι περισσότεροι και θα πρέπει επιτέλους κάτι να γίνει αν θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονο κράτος.

Σε όλα τα παραπάνω να προσθέσουμε τους άθλιους δρόμους, τα ανύπαρκτα πεζοδρόμια, αλλά και την επικινδυνότητα όταν κινείσαι πεζός

Advertisement

Δεν θα σας κουράσω άλλο για σήμερα. Όπως θα δείτε οι ειδήσεις είναι αρκετές και αυτήν την εβδομάδα, οπότε σας αφήνω στην οθόνη του κινητού ή του υπολογιστή για να ενημερωθείτε και να ξέρετε τι γίνεται στην πιάτσα.

Απλά να υπενθυμίσω πως δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, γιατί οι αλλαγές έρχονται και θα είναι συγκλονιστικές.

Τα ρεπορτάζ που κάνουμε έχουν βγει στο πεζοδρόμιο και παίζουν σε όλα τα Μέσα…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν είναι τα πιο δυνατά είδη που επιβιώνουν ή τα πιο έξυπνα, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται καλύτερα στις αλλαγές.


 

Το αεροπλάνο που είδαμε να κυκλοφορεί στους… δρόμους της Αττικής και κατασκευάστηκε στη Λάρισα ήταν θέμα συζήτησης για αρκετές ημέρες. Απαντήσεις (και όχι υποθέσεις) στα ερωτήματα δώσαμε με άρθρο στο Newsauto ενώ το θέμα που καλύψαμε αποκλειστικά, το διαβάσαμε και το είδαμε σε δεκάδες Μέσα ανά την Ελλάδα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το videο με τον δημιουργό Κώστα Σούκο ο οποίος μίλησε αποκλειστικά για το συγκεκριμένο project. Να σημειώσουμε πως το ομοίωμα αεροπλάνου το οποίο είναι δωρεά, προορίζεται για την εκπαίδευση των ανδρών της ΕΚΑΜ.


Καθήκοντα Διευθύντριας Marketing & Δημοσίων Σχέσεων ανέλαβε εδώ και δεκα περίπου ημέρες στον Όμιλο Κοντέλλη, η Μάρθα Γεωργιλά. Ο συγκεκριμένος Όμιλος πρωταγωνιστεί σε επαγγελματικά οχήματα, τρακτέρ, λιπαντικά κ.ά και όπως φαίνεται με την παραπάνω προσθήκη στο δυναμικό του έχει σκοπό να πάει ακόμα πιο ψηλά.


 

Με 500 ταξινομήσεις «έκλεισε» η Black Friday στο χώρο του αυτοκινήτου. Η συγκεκριμένη μέρα ήταν και η δεύτερη καλύτερη σε ταξινομήσεις το Νοέμβριο.


 

Τη δυνατότητα να οδηγήσουν το Citroen Ami στο Iaveris Park είχαν την ευκαιρία παιδιά ηλικίας 14 και 16 ετών. Μετά από θεωρητικό μάθημα με τον Κωνσταντίνο Ιαβέρη, κάθισαν πίσω από το τιμόνι του γαλλικού μοντέλου και οδήγησαν για πρώτη φορά έχοντας βιώσει μία μοναδική εμπειρία ζωής.


 

Παραλίγο να τον πάρει το… κύμα, τον Βαγγέλη Γκούμα. Όπως θα δείτε και στο σχετικό video, κατά τη διάρκεια ζωντανού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR για την κακοκαιρία, ένα κύμα έπεσε πάνω του, καλύπτοντάς τον με νερό


 

Οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα διόδια δεν κατάφεραν να πετύχουν την ανώτατη αύξηση που θα ήθελαν και όπως είχαν συμφωνήσει. Αυτό που σίγουρα πέτυχαν είναι η αύξηση στις τιμές των διοδίων που θα δούμε σύντομα.


 

Τα “Corsa Days” διοργάνωσε η Opel την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο 24-25 Νοεμβρίου στο δίκτυο των επίσημων διανομέων της, σε όλη την Ελλάδα. Παρουσία του νέου μοντέλου γιόρτασε το γεγονός με φίλους και πελάτες.


 

Η Λέσχη Επιχειρηματικότητας τίμησε για 26η χρονιά την επιχειρηματικότητα της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της υπευθυνότητας, απονέμοντας τα βραβεία «Κούρος» σε επιχειρηματίες που πέτυχαν εξαιρετικές επιδόσεις βάσει οικονομικών μεγεθών και αναπτυξιακών προοπτικών. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Intercontinental, παρουσία πολιτικών και θεσμικών εκπροσώπων, αλλά και εκατοντάδων στελεχών επιχειρήσεων. Μεταξύ των χορηγών της εκδήλωσης ήταν και η DS Automobiles, όπου οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν στο φουαγιέ το εντυπωσιακό DS 4 Esprit De Voyage.


 

Τοποθετήθηκαν και οι φωτεινές επιγραφές στο νέο κατάστημα της DS Automobiles – Sfakianakis στο Μαρούσι.


 

Δύο δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας διοργάνωσε ο Όμιλος Σαρακάκη για τους εργαζόμενους με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού αλλά και το «χτίσιμο» μιας εταιρικής κουλτούρας. Η πρώτη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στη Νεμέα και η δεύτερη πραγματοποιήθηκε στον Λόφο Φασκομηλιά στη Βουλιαγμένη.


 

Στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια λειτουργίας των 24 θέσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων δύο θέσεων στη ζώνη ΑμεΑ) στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Εντός του 2024 το έργο θα ολοκληρωθεί με συνολικά 50 σημεία φόρτισης, όλα με ισχύ έως 22kW. Η φόρτιση και όπως το έχουμε γράψει σε σχετικό άρθρο θα είναι δωρεάν για ένα χρόνο.


Η δημιουργία του μεγαλύτερου hub φορτιστών αφορά σε συνεργασία μεταξύ ΚΠΙΣΝ, Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΦΑΕΕΕ) και Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.


Συνεχίζει την χορηγία της στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο όμιλος Γιαννίρης Α.Ε. Η συνεργασία τους ξεκίνησε το 2008 και συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά.


Τα εγκαίνια της νέας αντιπροσωπείας Opel γιόρτασε με φίλους και συνεργάτες ο Όμιλος Γιαννίρης την περασμένη εβδομάδα.


Μπορεί να μετρά μόλις ελάχιστους μήνες στο δίκτυο αντιπροσώπων της Opel, όμως ήδη βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις παραγγελίες λιανικής Opel πανελλαδικά. Ο λόγος για την Opel – Gallo που έχει έδρα στη λεωφόρο Κηφισού 170-172 στο Αιγάλεω.


 

Ένα ολοκαίνουργιο λεωφορείο Man Lion’s Coach R07, το οποίο εισάγει και διαμένει στην Ελλάδα ο Όμιλος Παπαδάκη, παρέλαβε πριν από λίγες ημέρες η ΕΠΟ. Το συγκεκριμένο θα χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και όπως μάθαμε κόστισε 360.000 ευρώ.


 

Μετά την Αθήνα και οι αντιπρόσωποι της Βορείου Ελλάδας είχαν την ευκαιρία να μάθουν αλλά και να οδηγήσουν το νέο KIA EV9.


 

Στις 6 Δεκεμβρίου θα παρουσιάσει το τρίτο του βιβλίου ο Μωρίς Σιακκής, παλιός γνώριμος από το χώρο του αυτοκινήτου. Το βιβλίο αναφέρει ιστορίες, πράγματα και καταστάσεις με γονείς, συγγενείς, φίλους, πελάτες, συναδέλφους, γείτονες, συνεργάτες, δημοσιογράφους, πωλητές, ελεγκτές κ.ά.


 

Το νέο τεύχος (74o) του περιοδικού CAR θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου μαζί με το Πρώτο Θέμα.


Μαζί με την εφημερίδα Καθημερινή θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί.


Έναν ακόμα τίτλο, τον 7ο συνεχόμενο, κατέκτησε ο Μάριος Ηλιόπουλος και συγκεκριμένα στην κορυφαία κατηγορία Formula Saloon. Ο “Mario” έτρεξε στο φετινό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αναβάσεων με το θηριώδες Ford Fiesta των 600+ ίππων.


Ο Βασίλης Μπούδρος θα είναι ο μοναδικός Έλληνας ο οποίος θα συμμετάσχει με μοτοσικλέτα στο Ράλι Ντακάρ 2024. Η μοτοσικλέτα που θα χρησιμοποιήσει είναι μία Husqvarna FE RR.


 

Σαράντα χρόνια στη δημοσιογραφία μοτοσικλέτας έκλεισε ο mr MotoGP Δημήτρης Διατσίδης και το γιόρτασε με τους φίλους του.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 161.600
2. Trcoff: 70.300
3. Tractiongr: 30.800
4. Drive magazine: 27.500
5. Gocar: 19.400
6. Carotogr: 15.100
7. CarGuysGr: 14.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.240
9. Autobeat: 5.470
10. Newsauto: 5.400
11. George Sargiannidis: 4.910
12. 4Τροχοί: 4.500
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/11/2023 (17:00)