Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 404…

Ελλάδα 0:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 404…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 404…

ΝΕΑ

Οι πωλήσεις των αυτοκινήτων σπάνε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, η διάθεση στην πιάτσα βρίσκεται στα ύψη, αλλά η αγορά θυμίζει… Χρηματιστήριο. Με λίγα λόγια χρειάζεται προσοχή και επενδύσεις στη νέα τάξη πραγμάτων.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Σε ένα νορμάλ Νοέμβριο θα γράφαμε πως θα έπρεπε να προσέχουμε με το κρύο, τις βροχές κ.λπ., όμως έχουμε διαπιστώσει πως ακόμα και σήμερα κυκλοφορούμε με κοντομάνικο ενώ πολύς κόσμος συνεχίζει να απολαμβάνει τα μπάνια του στη θάλασσα.

Δεν ξέρω τι θα πρέπει να σκεφτούμε. Πώς ο καιρός τρελάθηκε ή θα μπούμε ξαφνικά στο χειμώνα;

Το σίγουρο είναι πως ήδη μπαίνουμε σε mood Χριστουγέννων, αφενός γιατί βλέπουμε καταστήματα με χριστουγεννιάτικα, αφετέρου γιατί σε 1,5 μήνα έχουμε Χριστούγεννα!

Advertisement
Advertisement

Κέρδη ή επενδύσεις;

Στα του αυτοκινήτου πάντως, η αγορά συνεχίζει να ανεβαίνει και μάλιστα με διψήφια ποσοστά ανόδου, γεγονός που έχει επαναφέρει τα χαμόγελα στους επαγγελματίες. Κάποιοι από αυτούς το βλέπουν ως μία ευκαιρία για να επενδύσουν και κάποιοι άλλοι να κλείσουν τρύπες αλλά και να γεμίσουν τα ταμία τους.

Σε κάθε περίπτωση όσοι κοιτούν μπροστά διαπιστώνουν πως τα πράγματα αλλάζουν. Όσοι ακολουθήσουν την τάση θα επιβιώσουν και θα διατηρήσουν τα υψηλά τους κέρδη, όσοι δεν το καταλάβουν απλά θα χάσουν το… τρένο.

Advertisement

 

Θα τολμούσαμε να πούμε πως ο κλάδος του αυτοκινήτου θυμίζει πλέον και… Χρηματιστήριο. Τη μία μέρα είσαι πάνω και την άλλη κάτω και δεν μπορείς να σηκώσει κεφάλι. Το σίγουρο είναι πως έχουμε να δούμε πολλά καινούργια πράγματα σύντομα…

Advertisement

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ο,τι αξίζει, πονάει και είναι δύσκολο


Τρεις είναι οι υποψήφιες εταιρείες που φλερτάρουν με τα επιβατικά αυτοκίνητα της BYD. Όπως μαθαίνουμε η εταιρεία που βρίσκεται πιο κοντά στις υπογραφές δραστηριοποιείται ήδη στην Ελλάδα και έχει πάρα πολλές πωλήσεις με άλλες μάρκες που ήδη εκπροσωπεί…


 

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος θα λειτουργήσει σύντομα το μεγαλύτερο hub φορτιστών στην Ελλάδα. Όπως μαθαίνουμε θα τεθούν σε λειτουργία 24 φορτιστές για ηλεκτρικά οχήματα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 22 Νοεμβρίου.


 

Εξελίξεις αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα σε μεγάλη εφημερίδα αναφορικά με το αυτοκίνητο…


 

Πιστή στο ραντεβού της με την Black Friday είναι η Peugeot η οποία ήδη τρέχει μέχρι τις 24 Νοεμβρίου πρόγραμμα με μεγάλες εκπτώσεις που ισχύουν για ετοιμοπαράδοτα αυτοκίνητα.


 

Μια ακόμα αντιπροσωπεία πρόσθεσε η Mazda στο ενεργητικό της. Συγκεκριμένα το κατάστημα της Autoone στη λεωφόρο Κηφισίας 30 στο Μαρούσι. Να σημειώσουμε πως η ιαπωνική φίρμα διαθέτει εκθέσεις σε: Γλυφάδα, Μαρούσι, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Ηράκλειο Κρήτης, Ρέθυμνο και Λαμία.


 

Στην Καστοριά πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2-5 Νοεμβρίου η Πανελλήνια συνάντηση του Raptor Club Greece. Το παρών έδωσαν περισσότερα από 50 αυτοκίνητα με 150 και πλέον συμμετέχοντες οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν σε μοναδικά τοπία και να δοκιμάσουν τις δυνατότητες των οχημάτων τους σε χώμα και λάσπη.


 

Στο Καρπενήσι Ευρυτανίας πραγματοποιήθηκε η 18η Πανελλήνια συνάντηση του Jeep Club Hellas. Την εκδρομή συμμετείχαν 55 αυτοκίνητα με 160 άτομα!


 

Εκδήλωση που θύμισε πάρτι και με πολλούς καλεσμένους διοργάνωσε η MINI και σε έναν πολύ ιδιαίτερο χώρο, την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.


 

Καθημερινή είναι πλέον η παρουσία του Πάρι Ποντίκα και η ενημέρωση για το αυτοκίνητο, στην ΕΡΑ Σπορ. Ο Χρήστος Κοντός και ο Φώτης Παρόλας φιλοξενούν τον Πάρι στις 9:15 και καθημερινά συζητούν μαζί του και αναλύουν θέματα για το αυτοκίνητο και όχι μόνο.


 

Η Land Rover στην Ελλάδα παρουσιάζει υψηλά κέρδη. Παρ’ όλα αυτά, τον τελευταίο καιρό έχει σταματήσει να διαθέτει δημοσιογραφικά οχήματα, κάτι που συζητιέται…


 

Τις επόμενες ημέρες θα ψηφίσουν τα Μέλη του «Αυτοκινήτου της Χρονιάς για την Ελλάδα» αναφορικά με την τελική δεκάδα των αυτοκινήτων που θα διεκδικήσουν τον ομώνυμο τίτλο…


Εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Subaru στην Ελλάδα διοργανώνει η Pleiades Motors την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου.


Τον Δεκέμβριο διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στη Βαλένθια η Lexus.


Αρκετές κινέζικες εταιρείες στοχεύουν στην αγορά της Ελλάδας αλλά ένα σημαντικό πράγμα που ενδιαφέρει του Κινέζους και ζητούν από τους επιχειρηματίες είναι αν υπάρχει δίκτυο αυτοκινήτων….


Η MG είναι μία μάρκα που έχει ξεκινήσει να διαθέτει αρκετά αυτοκίνητα στην Ελλάδα και αποτυπώνεται στις μηνιαίες ταξινομήσεις. Η καλή τιμή, το ποιοτικό προϊόν και η εγγύηση των 7 ετών είναι συστατικά που βάζουν σε σκέψη τους πελάτες που αναζητούν προσιτά αυτοκίνητα. Μόνο τυχαίες δεν είναι οι πωλήσεις που ξεκίνησε να κάνει η MG ενώ αντίστοιχα πτώση παρουσιάζει η Dacia


 

Ο αντιπρόσωπος της Ford στη Θεσσαλονίκη Τάσος Χατζής στήριξε γι ακόμα μία φορά την Πανελλήνια συνάντηση των μελών του Raptor Club Greece που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά. Ο ίδιος έδωσε το παρών και στην εκδρομή με ένα ειδικά διαμορφωμένα Ford Ranger.


 

Ο Όμιλος Motor Oil έκανε γνωστό ότι στηρίζει την πρωταθλήτρια στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Η αθλήτρια θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2024 στο Παρίσι.


 

Η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους παγκόσμιους τελικούς F1 in Schools είναι η PiForce. Η συγκεκριμένη αποτελείται από μαθητές των σχολείων: 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο Σάμου, Πυθαγόρειο Γενικό Λύκειο Σάμου και 1ο Γυμνάσιο Δροσιάς.


 

Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 19:00 και συγκεκριμένα στο Attica TV θα μεταδοθεί η εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Καλεσμένος αυτή την εβδομάδα είναι ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος. Η εκπομπή θα μεταδοθεί και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 161.200
2. Trcoff: 69.800
3. Tractiongr: 30.400
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 19.200
6. Carotogr: 15.100
7. CarGuysGr: 13.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.200
9. Newsauto: 5.370
10. Autobeat: 5.370
11. George Sargiannidis: 4.810
12. 4Τροχοί: 4.490
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.900
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 6/11/2023 (18:00)