Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 402…

Ελλάδα 21:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 402…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 402…

ΝΕΑ

Οι επιδοτήσεις των ηλεκτρικών… τέλος, γιατί τα χρήματα – προς το παρόν τελείωσαν. Την ίδια ώρα οι αλλαγές συνεχίζονται όπως και οι επενδύσεις.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα που ξεκίνησε… ποδοσφαιρικά έπειτα από το ντέρμπι των δύο αιωνίων Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, το οποίο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Και λέμε ξεκίνησε με αυτό το θέμα, καθώς η διακοπή του αγώνα (κάποιος πέταξε κροτίδα από την κερκίδα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί παίχτης του Παναθηναϊκού) έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης που έχει ξεχάσει τα υπόλοιπα προβλήματα που έχει….

Προβλήματα που σίγουρα μας κρατούν σε εγρήγορση όπως ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας τον οποίο ευχόμαστε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα…

Advertisement
Advertisement

Στα του αυτοκινήτου τώρα, διαπιστώνουμε πως η αγορά συνεχίζει να πηγαίνει αρκετά καλά και να ανεβάζει πωλήσεις συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Σίγουρα τα νούμερα είναι καλύτερα αλλά πολύ χαμηλότερα από την δυναμική που έχουν ως κράτος και ως πληθυσμός.

Το… ψάξιμο συνεχίζεται γιατί ειδήσεις υπάρχουν παντού

Η συλλλεκτική Ducati!

Μην ξεχνάμε πως οι πωλήσεις είναι ανάγκη για μετακίνηση και όχι πολυτέλεια που θέλουν κάποιοι να τις παρομοιάζουν. Το σίγουρο είναι πως οι επενδύσεις συνεχίζονται μαζί και το… ψάξιμο για νέες προκλήσεις στο χώρο που αλλάζει συνεχώς.

Πριν ξεκινήσετε την ενημέρωση να μην ξεχάσω να αναφερθώ και στην… ονειρική Ducati Streetfighter V4 Lamborghini που ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα για συλλέκτη που κατάφερε να την κάνει δική του.

Μπορεί να μην έχει… ρόδες αλλά φτιάχνεται στην Ελλάδα!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!

Advertisement

 


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν υπάρχει τίποτα χωρίς αιτία


Advertisement

 

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων έκανε γνωστό ότι σταματούν οι κρατικές επιδοτήσεις για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς οι πόροι του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙ» εξαντλήθηκαν. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουνν ήδη σκέψεις και συζητήσεις για ένα νέο πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά ΙΙΙ»…


Οικονομικά προβλήματα φαίνεται πως αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες μεγάλο δημοσιογραφικό «μαγαζί» που έχει στην κατοχή του και περιοδικό. Οι μισθοί καθυστερούν να πληρωθούν και όπως είναι φυσικό υπάρχει προβληματισμός και ανησυχία σε δημοσιογράφους, φωτογράφους και συνεργάτες…


Μπορεί να μας διέφυγε αλλά όπως μάθαμε ο Λουκάς Παπαλάμπρος μετακόμισε στο gocar.gr από το 4troxoi.gr.

 


Παραδόθηκε την περασμένη εβδομάδα σε Έλληνα συλλέκτη η πρώτη (από τις 2 που πουλήθηκαν) Ducati Streetfighter V4 Lamborghini. Η συγκεκριμένη είναι η Νο 617 από τις συνολικά 630 που θα παραχθούν σε όλο τον κόσμο.


Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα σε επιλεγμένες διαδρομές της Αττικής πραγματοποιήθηκαν οι τελικές δοκιμές των μελών της κριτικής επιτροπής της διεθνούς διοργάνωσης International Pick Up Award (IPUA) για την ανάδειξη του καλύτερου pick up μοντέλου για το 2024 – 2025. Τα μέλη του θεσμού προέρχονται από 17 χώρες. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν για πρώτη φορά στην χώρα μας και τη νέα έκδοση Ford Rangr Wildtrak X.


 

Θέμα ημερών είναι να ανοίξει το νέο κατάστημα της DS Automobiles στην μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες Opel – Σφακιανάκης στο Μαρούσι (λεωφόρος Κηφισίας).


 

 

Η KIA στήριξε το φετινό 3ο Olympic Yacht Show. Η συγκεκριμένη έκθεση σκαφών πραγματοποιήθηκε το διάστημα 18-22 Οκτωβρίου στο Λαύριο.


 

Στις 3 Νοεμβρίου η MINI ετοιμάζει μία νέα δημοσιογραφική εκδήλωση όπου θα αποκαλύψει πολλά για το μέλλον της μάρκας.


Η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Subaru στην Ελλάδα, “Πλειάδες Motors” συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και διοργανώνει δημοσιογραφική εκδήλωση στις 10 Νοεμβρίου. Για τους πελάτες προσφέρει έκπτωση έως 4.000 ευρώ. (η φωτό είναι από τα εγκαίνια τον Οκτώβριο του 2013)

 


Δημοσιογραφική εκδήλωση στην χωμάτινη πίστα Attart Off Road Park διοργανώνει η εταιρεία ελαστικών General Tires.


Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου η Σπανός ΑΕ. θα αποκαλύψει την ολοκαίνουργια BMW X2 στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεων του ομίλου στη λεωφόρο Συγγρού. Όπως μαθαίνουμε η αποκάλυψη θα είναι υπερπαραγωγή!


 

Ένα πολύ σπάνιο Hummer H1 έκανε την εμφάνισή του στην πρόσφατη έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show. Το θαυμάσαμε στο περίπτερο της Rafnar


Μαζί με την εφημερίδα Κεφάλαιο κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες το νέο τεύχος του περιοδικού Top Gear. Το συγκεκριμένο είναι τριμηνιαίο.


Συνεχίζεται και φέτος ο διαγωνισμός ζωγραφιάς «Toyota Dream Car Contest» που διοργανώνει η Toyota Ελλάς για παιδιά ηλικίας από 7 έως 15 ετών. Ο διαγωνισμός ξεκίνησε στις 16 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 31 Ιανουαρίου 2024. Τα παιδιά που θα διακριθούν θα διαγωνισθούν και στο εξωτερικό.


 

Στις εγκαταστάσεις του 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Σερρών θα φιλοξενηθούν, για δεύτερη φορά στα χρονικά της πόλης, οι τελικοί αγώνες πίστας του πανελλήνιου διαγωνισμού F1 in Schools 2023 για ομάδες από σχολεία Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Βορείου Ελλάδας.


Συνεχίζει να μονοπωλεί το ενδιαφέρον ο Μάριος Ηλιόπουλος στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος αναβάσεων. Συμμετέχει με ένα εξωπραγματικό Ford Fiesta Rallycross και σε κάθε αγώνα το θέαμα που προσφέρει είναι μοναδικό. Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου κέρδισε την ανάβαση Αχλαδόκαμπου.


 

Για 4η συνεχή χρονιά η Ελλάδα θα διοργανώσει το Ράλι Ακρόπολις και όπως έκανε γνωστό η FIA θα διεξαχθεί το διάστημα 5-8 Σεπτεμβρίου 2024. Ο αγώνας θα αποτελεί τον 10 γύρο του WRC, από τους συνολικά 13 του θεσμού.


 

Μεγάλη ελληνική επιτυχία η προσθήκη του αγώνα “Baja Greece” στο αγωνιστικό ημερολόγιο του παγκοσμίου κυπέλου Bajas 2024. Ο διεθνής αγώνας που είναι ένας από τους 8 παγκοσμίως θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 22-25 Μαΐου στη Δυτική Μακεδονία και θα έχει έδρα Άργος Ορεστικό.


Ο Πάνος Ισμαήλος είναι από τους μεγαλύτερους αντιπροσώπους της Mercedes και έχει ιδιαίτερη αγάπη για τους αγώνες αυτοκινήτου στους οποίους συμμετέχει. Στο πρόσφατο ράλι σπριντ Κορίνθου (κύπελλο χώματος) κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη νίκη της καριέρας του έχοντας συνοδηγό τον Κώστα Σούκουλη.


Δεύτερη συμμετοχή στους αγώνες ράλι για τον Ανδρέα Βαρδινογιάννη και με αυτοκίνητο Ford Fiesta της Ford Car Center. Ο “Flandy” (τρέχει με αυτό το ψευδώνυμο) έχοντας συνοδηγό τον Κώστα Στεφανή κατάφερε να τερματίσει στην τρίτη θέση του ράλι σπριντ Κορίνθου οδηγώντας Ford Fiesta..


 

Οι οδηγοί αγώνων Λευτέρης Αλυγιζάκης και Γιώργος Αναπολιωτάκης είναι καλεσμένοι αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» που παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Θέμα συζήτησης η μάχη του πρωταθλήματος ασφάλτου. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο Attica TV το Σάββατο στις 19:00 και σε επανάληψη στις 10:00π.μ. την Κυριακή.


Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε η έκθεση Olympic Yacht Show και στη Θεσσαλονίκη η Boat and Fishing η οποία που συγκέντρωσε περισσότερους από 200 εκθέτες. Όπως διαπιστώνουμε το κοινό της θάλασσας έχει τρομερή δυναμική…


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.900
2. Trcoff: 69.600
3. Tractiongr: 30.400
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 19.100
6. Carotogr: 15.000
7. CarGuysGr: 13.500
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.160
9. Newsauto: 5.360
10. Autobeat: 5.240
11. George Sargiannidis: 4.770
12. 4Τροχοί: 4.490
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.910
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 23/10/2023 (18:00)