Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 401…

Ελλάδα 23:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 401…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 401…

ΝΕΑ

Αλλαγές είχαμε αυτή την εβδομάδα σε υψηλόβαθμα στελέχη ενώ περιμένουμε και νέες επενδύσεις στο χώρο του αυτοκινήτου…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και η αγαπημένη σας στήλη βρίσκεται και πάλι εδώ για να σας ενημερώσει για όσα συμβαίνουν στην πιάτσα του αυτοκινήτου. Ειδήσεις που αφορούν στα όσα γίνονται πίσω από τις κάμερες και έχουν ξεχωριστό ενδιαφέρον…

Ολοκληρώθηκαν και οι εκλογές, οπότε είναι ευκαιρία να κάνουμε όλοι την αυτοκριτική μας και κυρίως όσοι ασχολούνται με τα κοινά και να κοιτάξουμε μπροστά. Το σίγουρο είναι πως όλοι οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχουν προβλήματα και αναφέρομαι σε θέματα που έχουν να κάνουν με τους δρόμους, την κίνηση κ.ο.κ. Είναι ένα θέμα που όλοι μας πρέπει να κοιτάξουμε και να λύσουμε…

Για όσους πάντως κυκλοφορούν εντός του κέντρου της Αθήνας, να θυμίσουμε πως από σήμερα τέθηκε και πάλι σε εφαρμογή ο Δακτύλιος. Καλά κάνουν στο κέντρο της Πρωτεύουσας και ενεργοποιούν το συγκεκριμένο μέτρο, όμως τι θα γίνει με άλλες περιοχές όπου η κίνηση μήνα με το μήνα αυξάνει δραματικά; Το πρόβλημα είναι μεγάλο, όπως μεγάλο είναι και το πρόβλημα των κεντρικών δρόμων, ακόμα και της Αττικής οδού που πλέον αντιμετωπίζει και αυτή θέματα.

Advertisement
Advertisement

Όχι 1 αλλά 2 εκθέσεις για σκάφη!

Όπως θα δείτε, η θεματολογία είναι και σήμερα πλούσια. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι πως τόσο οι επιχειρηματίες όσο και οι εργαζόμενοι αναζητούν το καλύτερο (και καλά κάνουν).

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα για σήμερα να ενημερώσω τους… σκαφάτους και τους φίλους της θάλασσας, πως αυτή την εβδομάδα 19-22 Οκτωβρίου έχουμε την έκθεση Olympic Yacht Show στην Olympic Marine στο Λαύριο.

Advertisement

Εκτός από την έκθεση στην Αθήνα έχει και έκθεση στην Θεσσαλονικη! Συγκεκριμένα την Boat & Fishing Show 2023 που θα πραγματοποιηθεί στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το διάστημα 20 – 22 Οκτωβρίου.

Στείλτε μας τα νέα σας…

Advertisement

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μόνο η αλήθεια είναι επαναστατική


 

Το 55.8% μερίδιο αγοράς κατέλαβαν τα SUV το μήνα Σεπτέμβριο. Η πιο δημοφιλής υποκατηγορία ήταν η B-SUV με ποσοστό 23.2%.


Το mix των καυσίμων για το μήνα Σεπτέμβριο και αναφορικά με τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων είχε ως εξής:

Βενζίνη: 40.2%
Υβριδικά: 29.1%
Ηλεκτρικά & Plug-in hybdrid: 16.2%
Diesel: 11.5%
Υγραέριο: 2.8%
Φυσικό αέριο: 0.2%


 

Ο Ζακ Χαζάν αποχώρησε από την Toyota (στην οποία βρισκόταν 9 χρόνια) και αναλαμβάνει από σήμερα την VW (μεταγραφή από το πάνω ράφι). Όπως μαθαίνουμε αναλαμβάνει τη θέση του Επικεφαλής Πωλήσεων και Marketing στη μάρκα VW, από την οποία αποχωρεί ο Διονύσης Μπατιστάτος.


 

Μετά την αποχώρηση του Ζακ Χαζάν από την Toyota ο Νίκος Κατσέλης αναλαμβάνει τη θέση Sales & Value Chain Performance Director στην Toyota Ελλάς. Ο Νίκος Κατσέλης βρίσκεται στην εταιρεία από το 2006, όπου και έχει διατελέσει σε διάφορους ρόλους, όπως του Retail Operations Manager και Retail Operations Director, ενώ ως σήμερα κατείχε τη θέση του Used Cars Business Director.


Η Ντένη Θεοχαράκη δεν ασχολείται μόνο με τα αυτοκίνητα αλλά και την ζωγραφική. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την ατομική της έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας «Η σιωπή της ματιάς» στην Αθήνα ενώ συμμετείχε και σε ομαδικές εκθέσεις στη Σεούλ και τη Νέα Υόρκη. Το διάστημα 12-15 Οκτωβρίου έδωσε το παρών και στην εμβληματική Saatchi Gallery του Λονδίνου, στην Διεθνή Συνάντηση Σύγχρονης Τέχνης START Art Fair 2023.


 

Μην απορήσετε αν δούμε πως αλλάζει σύντομα χέρια εταιρεία (μικρή) που εισάγει και διανέμει αυτοκίνητα


Γκρίνιες υπάρχουν σε ιστοσελίδα αυτοκινήτου καθώς ο τρόπος που γίνεται η δουλειά έχει αλλάξει τον τελευταίο καιρό. Όπως φαίνεται σε ορισμένους συντάκτες δεν αρέσει η άμεση διαδικτυακή ενημέρωση και ο σχετικά νέος Επικεφαλής που γνωρίζει την πιάτσα του διαδικτύου αρκετά καλά, τους έχει στην… τσίτα, κάτι που δεν αρέσει.


Αλλάζει εικόνα η Kosmocar σε πολλά επίπεδα ακόμα και στις κτηριακές της εγκαταστάσεις. Όπως μαθαίνουμε συνεργάζεται ακόμα και με αρχιτέκτονες παγκόσμιας εμβέλειας για την δημιουργία ακόμα και βιοκλιματικών χώρων εργασίας. Με λίγα λόγια στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό εργασιακό περιβάλλον για τα ελληνικά δεδομένα.


 

Την περασμένη εβδομάδα έγινε η αποκάλυψη επί ελληνικού εδάφους για δημοσιογράφους και φίλους του αυτοκινήτου (διαφορετικές εκδηλώσεις) της ολοκαίνουργιας BMW X2. Η συγκεκριμένη μάλιστα έγινε πριν την παγκόσμια πρεμιέρα στην έκθεση στο Τόκιο και πέντε μήνες πριν το λανσάρισμα του αυτοκινήτου!


Στις εγκαταστάσεις της στην Κηφισιά, πραγματοποίησε την δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων E-Class και EQE η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Mercedes. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών σχεδόν 50 δημοσιογράφοι.


Στα τέλη Νοεμβρίου θα ξεκινήσει και για 25η χρονιά η τηλεοπτική εκπομπή αυτοκινήτου – μοτοσικλέτας «Traction».

 


Επιστρέφει από σήμερα ο δακτύλιος της Αθήνας, οπότε θα μπορούν να κυκλοφορούν συγκεκριμένα αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης. Σε αντίθετη περίπτωση η κλήση μεταφράζεται σε… 100 ευρώ.


Απίστευτο αλλά αληθινό ότι οι Αθηναίοι ξοδεύουν κάθε χρόνο 78 ώρες ακινητοποιημένοι μέσα σε ένα αυτοκίνητο.


Το Attart off-road Park σε συνεργασία με την VW δίνει τη δυνατότητα στους φίλους των 4×4 να πραγματοποιήσουν σεμινάριο οδήγησης με το νέο Amarok. Για περισσότερες πληροφορίες ισχύει το e-mail annaattart@gmail.com ή το τηλέφωνο 6978 836390.


 

Μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, η εκπομπή «Πάνω από τα όρια» επιστρέφει στους τηλεοπτικούς δέκτες. Η συγκεκριμένη που ασχολείται με το αυτοκίνητο και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό συμπληρώνει 33 χρόνια παρουσίας στην ελληνική τηλεόραση. Στην φετινή πρώτη εκπομπή καλεσμένος είναι ο υπογράφων (Βασίλης Σαρημπαλίδης) που μιλά για την εμπειρία του από το πρόσφατο Ράλι Ακρόπολις ενώ μαζί με τους Στράτο Φωτεινέλη και Στάθη Πετρόπουλο συζητούν και άλλα ενδιαφέροντα θέματα. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στο Attica TV το Σάββατο στις 19:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00π.μ.


 

Κάθε Κυριακή στις 19:00 στο Attica TV μεταδίδονται οι εκπομπές “R-Evolution” και “Παγκόσμια Πρωταθλήματα”.


 

Τις πρώτες δοκιμές με την αγωνιστική Skoda Fabia της On Sales Racing Team πραγματοποίησε το Σάββατο 14 Οκτωβρίου ο Σωκράτης Τσολακίδης. Ο δύο φορές πρωταθλητής Ελλάδος, επιστρέφει στους αγώνες το 2024 με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη καθώς θα συμμετάσχει στα πρωταθλήματα ασφάλτου, χώματος και στο Ράλι Ακρόπολις.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.800
2. Trcoff: 69.400
3. Tractiongr: 30.300
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.900
6. Carotogr: 15.000
7. CarGuysGr: 13.500
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.150
9. Newsauto: 5.350
10. Autobeat: 5.150
11. George Sargiannidis: 4.750
12. 4Τροχοί: 4.490
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.900
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 16/10/2023 (16:00)