Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 400…

Ελλάδα 15:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 400…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 400…

ΝΕΑ

Τετρακοσαρίσαμε και συνεχίζουμε με φουλ ψαγμένη και διασταυρωμένη ενημέρωση βάζοντας την υπογραφή μας σε όσα γράφουμε. Όπως θα δείτε πρόκειται για μία εβδομάδα με πολύ πλούσια θεματολογία που περιλαμβάνει ακόμα και Chaos….

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Η σημερινή στήλη θα τολμούσα να πω ότι είναι επετειακή καθώς ήδη φτάσαμε στα… 400 και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και όρεξη για ενημέρωση.

Το ημερολόγιο έγραφε 30 Μαρτίου 2015 όταν βγήκαν για πρώτη φορά στον διαδικτυακό αέρα «Τα Νέα της Πιάτσας». Μία στήλη που έλειπε από το χώρο των δύο και τεσσάρων τροχών και πήρε το όνομά της σε… καφέ από έναν αγαπημένο φίλο που διαπρέπει στον κλάδο του.

Βασικά η στήλη αυτή γεννήθηκε από την ανάγκη για ενημέρωση στο χώρο που κινούμαστε και όπως έχει αποδειχτεί τα νέα που αναρτούμε κάθε εβδομάδα έχουν το δικό τους ενδιαφέρον και τη δική τους βαρύτητα.

Συνεχίσουμε να ψάχνουμε (στο… πεζοδρόμιο) τη θεματολογία, να τη διασταυρώνουμε και να υπογράφουμε τα θέματα… (φωτό: Παντελής Τζερτζεβέλης)

Στο Νο1 site αυτοκινήτου!

Advertisement
Advertisement

Όπως ξέρετε η αρχή έγινε σε άλλο «μαγαζί» ενώ τα τελευταία 2.5 χρόνια μετακόμισε στο φιλόξενο Newsauto, το Νο1 σε απήχηση αυτοκινητιστικό site. Ωστόσο κάποιοι που προφανώς δεν έχουν μάθει να χτίζουν και να δημιουργούν κάτι δικό τους, προσπάθησαν να μας αντιγράψουν αλλά όπως έχει αποδειχτεί έπεσαν σε… τοίχο, καθώς δεν έχουν ούτε το σθένος να υπογράφουν τα κείμενα που αναρτούν. Το σίγουρο είναι πως η ιστορία έχει γραφτεί και θα συνεχίσει να γράφεται με καθαρή και ψαγμένη πένα.

Πιάσαμε λοιπόν ήδη τα 400 και βαδίζουμε ολοταχώς για τα… 500 «Νέα της Πιάτσας». Όλα αυτά έχουν γραφτεί με τεράστιο κόπο, ξενύχτι, αντιδράσεις αλλά και με τη δική σας στήριξη και αγάπη. Ιδίως το τελευταίο είναι κάτι που το βιώνουμε κάθε εβδομάδα από τα μηνύματα και τα τηλεφωνήματα…

Δεν χρειάζεται να γράψω περισσότερα, γιατί όπως γνωρίζετε μας αρέσει να μιλάμε με τη γλώσσα της ενημέρωσης.

Συνάντηση με φίλους της στήλης, Κώστα Θεοφιλόπουλο (μέση) και Αντώνη Μπουκαούρη

Αδιανόητο αυτό που συνέβη στο Ισράηλ

Advertisement

Ωστόσο πριν απολαύσετε τα περί… πιάτσας, να αναφερθώ και στις δύσκολες ημέρες που βιώνουν και θα βιώσουν άμαχοι πολίτες στο νέο πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, μετά την άνευ προηγουμένου δολοφονική επίθεση (με εκατοντάδες νεκρούς και ομήρους) των τελευταίων σε άμαχο πληθυσμό…

Τίποτα δεν ξεφεύγει από την κάμερα του Newsauto…

Στείλτε μας τα νέα σας…

Μην ξεχνάτε πως όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας στείλετε μήνυμα στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 

Υ.Γ. Και μέσα σε όλα τα παραπάνω είχαμε και εκλογές (για Δήμους και Περιφέρειες)…

Advertisement

 


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Τα έχω… 400


 

Η παρουσίαση του Chaos έχει καθυστερήσει και το σίγουρο είναι πως το χρονοδιάγραμμα έχει πέσει έξω. Παρόλα αυτά, ο Σπύρος Πανόπουλος συνεχίζει να εργάζεται ατελείωτες ώρες πάνω στο project και το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα φαίνεται να τον αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο. Ήδη το εσωτερικό του ελληνικού ultra car και σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει πάρει μορφή ενώ αυτή την περίοδο γίνονται εργασίες στα ηλεκτρονικά. Αξίζει να αναφέρουμε πως το σημείο που έχει εντυπωσιάσει ακόμα και τον ίδιο τον Σπύρο Πανόπουλο είναι ο ήχος του κινητήρα


 

Τα… κλικ φαίνεται πως κάνουν κουμάντο στην πιάτσα και όχι το ρεπορτάζ. Τρανταχτό παράδειγμα Μέσου που πλήρωσε στο instagram για ανάρτηση με σκοπό να χλευάσει την προσπάθεια του Σπύρου Πανόπουλου και το Chaos. Αντί λοιπόν να κυνηγήσει να μάθει σε ποιο στάδιο της κατασκευής βρίσκεται το όχημα, αντί να αναρτήσει κάποιο θέμα που δεν είναι copy-paste, προτίμησε να «επενδύσει» στα εύκολα κλικ γιατί απλά το θέμα πουλάει.


Στα 1.980 αυτοκίνητα έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι ταξινομήσεις το μήνα Οκτώβριο. Toyota, Hyundai, KIA, Suzuki και BMW βρίσκονται στην πρώτη πεντάδα.


Σε αναζήτηση νέων χώρων logistics, βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες αυτοκινήτου στην Ελλάδα.


Ολοένα και περισσότερα δημοσιεύματα βλέπουν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με την επιστροφή της Cadillac στην Ευρώπη. Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενα Νέα της Πιάτσας, το όνομα της αμερικάνικης φίρμας ακούγεται και για την Ελλάδα


Την Τρίτη 3 Οκτωβρίου υπεγράφη η σύμβαση προμήθειας 250 ηλεκτρικών λεωφορείων. Η συγκεκριμένη έγινε μεταξύ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της «YUTONG BUS CO. LTD». Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 110.825.000 ευρώ (επιπλέον ΦΠΑ).


Εντυπωσιακή ήταν η στήριξη του κόσμου στον Κωνσταντίνο Ιαβέρη Μαρκουίζο ο οποίος ήταν υποψήφιος σύμβουλος με τον Νίκο Χαρδαλιά. Ο Ιαβέρης κατάφερε να αποσπάσει 9.472 ψήφους και να βρεθεί 6ος στην κατάταξη. Αναμένουμε το έργο του για ένα καλύτερο μέλλον στους δρόμους.


Μπορεί να βρίσκεται λίγα χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου αλλά όπως φαίνεται το όνομα του/της συζητιέται συχνά – πυκνά μεταξύ στελεχών στην πιάτσα. Πριν από λίγο καιρό είχε γίνει πρόταση για μετακόμιση χωρίς αποτέλεσμα. Σε κάθε περίπτωση και όπως φαίνεται η καλή και επαγγελματική δουλειά αναγνωρίζεται ακόμα και από τους ανταγωνιστές


 

Μπορεί να έγιναν αλλαγές στο πρόγραμμα και στα πρόσωπα της ΕΡΑ Σπορ αλλά αυτός που παραμένει σταθερή αξία είναι ο Πάρις Ποντίκας που συνεχίζει να μας ενημερώνει για το αυτοκίνητο στην πρωινή ζώνη.


 

Ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης είναι ειδικός στα super cars. Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στην «πράσινη κόλαση» (nurburgring), για δοκιμές με Porsche GT3 RS 992 και McLaren 765LT.


Σοκ προκάλεσε η απόφαση του Άρειου Πάγου για μη αποζημίωση κλοπής ΙΧ. Το σκεπτικό της απόφασης έκανε λόγο για αμέλεια του ιδιοκτήτη γιατί το πάρκαρε σε χώρο που δεν ήταν περιφραγμένος, δεν είχε καλό φωτισμό και κάμερες ασφαλείας. Η αποζημίωση αφορούσε όχημα αξίας 79.000 ευρώ.


Μετά το καλοκαίρι περιμέναμε για να μάθουμε ποιος η ποια θα αναλάμβανε το τμήμα δημοσίων σχέσεων της Nissan. Όπως φαίνεται κάτι τέτοιο αργεί να γίνει και προσωρινά (;) ο Διευθυντής Marketing Θάνος Μπάφας έχει πάρει επ’ ώμου και το γραφείο Δημοσίων Σχέσεων, μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος.


Σε γνωστά σημεία της Αττικής φωτογραφήθηκε η Lexie Alford, η νεότερη εξερευνήτρια που έχει επισκεφθεί όλες τις χώρες του κόσμου σε ηλικία μόλις 21 ετών. Η Lexie η οποία θα γυρίσει όλο τον κόσμο με το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Ford Explorer καλύπτοντας περισσότερα από 28.000 χιλιόμετρα σε 100 μέρες φωτογραφήθηκε στο παραλιακό μέτωπο, σε Λαγονήσι και Βάρκιζα (στις τρύπες του Καραμανλή).


Συνεχίζουν να… ψάχνονται σε πολλές εισαγωγικές εταιρείες για νέα στελέχη που έχουν όρεξη και πάθος για δουλειά.


Δημοσιογραφική παρουσίαση και τριήμερη παρουσίαση – πάρτι για το κοινό, αναφορικά με τη νέα X2 και την iX2 ετοιμάζει η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων BMW. Οι προσδοκίες είναι μεγάλες και ιδίως μετά την επιτυχία που έχει η νέα X1, που πρωταγωνιστεί στην κατηγορία της.


Την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων Mercedes E-Class και EQE.


Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ (19.990 για την ακρίβεια), έπεσε η τιμή του Nissan Juke. Αντίστοιχα το Nissan Qashqai είναι διαθέσιμο από 24.990 ευρώ.


Τέσσερις μάρκες φιλοξενεί πλέον στις εγκαταστάσεις της χωρητικότητας 1.300 τ.μ. η εταιρεία Ωμέγα Τσάπαλος ΑΕ. που έχει έδρα στη λεωφόρο Συγγρού στην Καλλιθέα. Συγκεκριμένα τις, Citroen, DS automobiles, Opel και Peugeot.


Ένα ακόμα βραβείο, αυτό της καλύτερης εμπορικής επιχείρησης, απέσπασε η εταιρεία Αρζουμανίδης από την Χαλκιδική, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας 2023, που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής. Η συγκεκριμένη εταιρεία ιδρύθηκε το 1973 και αντιπροσωπεύει τις μάρκες Ford, Nissan και VW.


Το 51ο διεθνές ράλι ΦΙΛΠΑ στήριξε η Hyundai Ελλάς, η οποία διέθεσε για τις ανάγκες της οργάνωσης ένα Tucson και ένα Santa Fe. Η φετινή διοργάνωση είχε συνολικό μήκος διαδρομών 550 χιλιόμετρα και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας.


 

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Formula Student Festival που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου στην Αθήνα. Έξι ομάδες φοιτητών, από ισάριθμα δημόσια ελληνικά ΑΕΙ, οι οποίες συμμετέχουν στον μεγάλο διεθνή διαγωνισμό Formula Student, έδωσαν επί δύο μέρες το παρών με τα μονοθέσιά τους.


Η Elastrak στηρίζει το έργο εθελοντών της Μονάδας Αντιμετώπισης Κινδύνων Ιπποκράτειου Πολιτείας (ή αλλιώς Μ.Α.Κ.Ι.Π.).. Πρόκειται για μία εθελοντική ομάδα που είναι ενεργή τα τελευταία 11 χρόνια, παρέχοντας καθοριστική βοήθεια στις πυρκαγιές των τελευταίων χρόνων.


Τον τρίτο του προσωπικό τίτλο κατέκτησε στη Formula 1 Max Verstapppen.


 

Επιστρέφει το 2024 στους ελληνικούς αγώνες ένας κορυφαίος οδηγός αγώνων προερχόμενος από το… πάνω ράφι. Το παλμαρέ του έχει πολλές διακρίσεις κκαι τίτλους.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.700
2. Trcoff: 69.300
3. Tractiongr: 30.300
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.700
6. Carotogr: 15.000
7. CarGuysGr: 13.400
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.130
9. Newsauto: 5.350
10. Autobeat: 5.110
11. George Sargiannidis: 4.750
12. 4Τροχοί: 4.490
13. Auto Τρίτη: 3.670
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.900
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 9/10/2023 (16:00)