Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 398…

Ελλάδα 0:47
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 398…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 398…

ΝΕΑ

Η αγορά του αυτοκινήτου καλά κρατεί όπως και οι αλλαγές που συνεχίζουμε να βλέπουμε στην… πιάτσα

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Δευτέρα σήμερα και τα Νέα της Πιάτσας είναι εδώ για να σας ενημερώσουν για όσα συμβαίνουν στην πιάτσα των δύο και τεσσάρων τροχών με θέματα που ίσως δεν θα διαβάσετε αλλού και κυρίως δεν θα έχουν υπογραφή

Ο Σεπτέμβριος πλησιάζει στο τέλος του και πότε πέρασε ο καιρός, νομίζω πως ελάχιστοι το κατάλαβαν. Η καθημερινότητα επέστρεψε, όμως ακόμα περισσότερο και με περισσότερη ένταση επέστρεψε η κίνηση στους δρόμους που όσο πάει και γίνεται χειρότερη.

Πλέον ακόμα και στην Αττική οδό που για να την χρησιμοποιήσεις πρέπει να πληρώσεις 2.80 ευρώ, οι καθυστερήσεις είναι μεγάλες που σπάνε τα νεύρα των οδηγών. Ιδίως τις πρωινές ώρες τα πράγματα είναι τραγικά σε σημεία όπως η έξοδος για Λαμία – Πειραιά, Λεωφόρο Κηφισίας κ.ά.Το ερώτημα είναι αν υπάρχει λύση στo κυκλοφοριακό πρόβλημα και αν μπορεί να γίνει κάτι…

Advertisement
Advertisement

Πάει καλά η αγορά…

Στα της αγοράς τώρα, η ζήτηση για καινούργιο αυτοκίνητο παραμένει σε καλά επίπεδα και οι ενδείξεις κάνουν λόγο για έναν ακόμα καλό μήνα παρά τα προβλήματα με την κακοκαιρία. Πάντως όπως βλέπουμε η αγορά θα συνεχίσει να πηγαίνει καλά και τους επόμενους μήνες. Για σήμερα δεν θα ήθελα να σας κουράσω άλλο γιατί ήδη η ύλη είναι αρκετή. Εύχομαι καλό διάβασμα!

Στείλτε μας τα νέα σας…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το ερώτημα δεν είναι «να ζει κανείς ή να μη ζει» αλλά πώς να ζει μέχρις ότου δεν θα ζει.


 

Το όνομα της Cadillac ακούγεται τις τελευταίες ημέρες και αναρωτιόμαστε αν θα εισαχθεί και πάλι επίσημα η μάρκα στην Ελλάδα. Η έρευνα που κάναμε (μέχρι στιγμής) δεν έδειξε πως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον αλλά ποτέ δεν ξέρεις…

Advertisement

 


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση Mobility 2023 που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Golden Hall. Χιλιάδες ήταν και φέτος οι επισκέπτες που πήραν γεύση από νέα ηλεκτρικά μοντέλα.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η έκθεση «Αυτοκίνηση – Electromobility» που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο.


Το απόλυτο… πάρτι της ταχύτητας και των ίππων διοργανώνει η BMW Hellas στο αυτοκινητοδρόμιο Σερρών. Την εβδομάδα που διανύουμε (Δευτέρα – Παρασκευή) δημοσιογράφοι, πελάτες και συνεργάτες της μάρκας θα έχουν την ευκαιρία να οδηγήσουν όλη τη γκάμα «Μ» σε πραγματικές συνθήκες. Η εκδήλωση «BMW M Driving Experience» διοργανώνεται από την εισαγωγική εταιρεία και σκοπός της είναι να δώσει τη δυνατότητα στους φίλους της ταχύτητας να καταλάβουν τις δυνατότητες των αυτοκινήτων όταν το πόδι βρίσκεται τέρμα στο πάτωμα.


Η αντιπροσωπεία της DS που μέχρι πριν από λίγες ημέρες βρισκόταν στο Χαλάνδρι (πλέον έχει γίνει MG) μετακομίζει στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα το παλιό κατάστημα της Opel – Σφακιανάκης θα γίνει σύντομα DS.


 

Το πρώτο Ford Explorer (όχημα προ-παραγωγής) ήρθε στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα μοντέλο αμιγώς ηλεκτρικό που θα ξεκινήσει να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2024. Το ηλεκτρικό SUV αποκαλύφτηκε στην έκθεση «Αυτοκίνηση – Electromobility» και την παρουσίαση έκανε η διευθύντρια Marketing Πέτρη Λογαρά.


Μεγάλη προσοχή χρειάζεται από όσους θέλουν το ερχόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσουν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ιδίως αν αυτό προέρχεται από την Ελλάδα. Και αυτό διότι εκατοντάδες οχήματα που «πνίγηκαν» στη λάσπη από την κακοκαιρία Daniel ενδέχεται να πουληθούν ως… καινούργια και με λίγα χιλιόμετρα.


Χιλιάδες κόσμος βρέθηκε το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στη νέα Παραλία Θεσσαλονίκης για να παρακολουθήσει από κοντά ένα μονοθέσιο της Formula 1 αλλά και θεαματικούς οδηγούς που πρόσφεραν ένα μοναδικό σόου.


Την 34η σεζόν στην τηλεόραση διανύουν οι εκπομπές (Πάνω από τα Όρια, Πρωτάθλημα Ελλάδος κ.λπ.) του Στράτου Φωτεινέλη και συνεχίζουν όπως μαθαίνουμε κανονικά και φέτος. Η πρώτη εκπομπή είχε μεταδοθεί στις 17 Οκτωβρίου 1990 από το Tele City και πρώτος καλεσμένος ήταν ο Γιάννης Μαρπίνης.


 

Για πρώτη φορά εμφανίστηκε σε έκθεση η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Tesla και συγκεκριμένα στην Αυτοκίνηση – electromobility.


Με 3 αυτοκίνητα (Grecale, Levante και Ghibli) κατέβηκε στην Αυτοκίνηση – electromobility η Maserati, την οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε σε έκθεση.


Ο Τάσος Δαμήλος «τρέχει» τις τελευταίες εβδομάδες τη μάρκα Aixam η οποία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα του Ομίλου Τρομπούκη.


Στον διαδικτυακό «αέρα» βρίσκεται η νέα – σύγχρονη ιστοσελίδα της εταιρείας Gallo. Η εν λόγω είναι αντιπρόσωπος των αυτοκινήτων Peugeot και Opel.


Την πρώτη του εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους έκανε το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Hyundai Ioniq 6. Η τιμή του αγγίζει τα 41.490 ευρώ με την κρατική επιδότηση.


Το νέο Hyundai Ioniq 6 ήρθε στην Ελλάδα και είναι εντυπωσιακό αλλά όπως φαίνεται και ιδίως στο πίσω μέρος θυμίζει έντονα Porsche! Είναι απάντηση που έδωσαν όσοι είδαν τη δημοσκόπηση που αναρτήσαμε. Συγκεκριμένα είδαν την ανάρτηση μέσα σε 24 ώρες 9.482 άτομα, απάντησαν 419 και 393 από αυτούς έγραψαν πως το νέο Ioniq 6 μοιάζει σε Porsche.


Συνολικά έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για το β’ κύκλο “Κινούμαι Ηλεκτρικά 2” και έχουν εγκριθεί 11.175. Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις.


Ακόμα και τους 12 μήνες φτάνει ο χρόνος για να εισπράξει τα χρήματα από την επιδότηση για ηλεκτρικό αυτοκίνητο όποιος έχει επιλέξει να αποκτήσει νέο ηλεκτρικό όχημα.


Τον Θέμη Χαλκιά έχει καλεσμένο την Κυριακή 1 Οκτωβρίου στο Πρώτο πρόγραμμα και στην εκπομπή AutoClub (15:00-16:00) ο Πάρις Ποντίκας.


Το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό EX30 παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Volvo. Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών δημοσιογράφοι, καλεσμένοι, συνεργάτες κ.ά.


Στο Κέντρο Πολιτισμού «Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» πραγματοποιήθηκε σήμερα το «1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ENERGY SAVE».


Το δεύτερο 15νθήμερο του Οκτώβρη ξεκινά η τηλεοπτική εκπομπή «Πάνω από τα Όρια», την οποία παρουσιάζουν οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος.


 

Ολοένα και περισσότερα LEVC (το λεγόμενο αγγλικό ταξί) βλέπουμε στους δρόμους. Το συγκεκριμένο μάλιστα έχει τη δυνατότητα να μην μένει από… ρεύμα καθώς εφοδιάζεται με ένα κινητήρα (που καίει βενζίνη) που φορτίζει τις μπαταρίες. Να θυμίσουμε πως τα συγκεκριμένα εισάγει και διανέμει ο Όμιλος Σπανός.


Από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 1 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου το 2ο Adventure Meeting που απευθύνεται σε αναβάτες μοτοσικλέτας.

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 160.500
2. Trcoff: 69.100
3. Tractiongr: 30.200
4. Drive magazine: 27.400
5. Gocar: 18.600
6. Carotogr: 15.000
7. CarGuysGr: 13.400
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 6.100
9. Newsauto: 5.340
10. Autobeat: 5.040
11. George Sargiannidis: 4.740
12. 4Τροχοί: 4.480
13. Auto Τρίτη: 3.660
14. Panos Seitanidis: 2.460
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.900
16. Enkinisi: 1.700
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/9/2023 (10:00)