Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 390…

Ελλάδα 18:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 390…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 390…

ΝΕΑ

Οι καλοκαιρινές αλλαγές και ανακατατάξεις συνεχίζονται και θα συνεχιστούν μέχρι να φύγουμε για τα μπάνια του Αυγούστου…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μπήκαμε ήδη στο καλοκαίρι. Σύντομα θα μπούμε και στο… κατακαλόκαιρο (βλέπε Αύγουστο) , οπότε και θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε όλο και πιο συχνά, θάλασσα, ξεκούραση και οτιδήποτε έχει να κάνει με χαλάρωση, χόμπι και πράγματα εκτός… δουλειάς.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, πολλοί από εμάς έφυγαν από τις μεγάλες πόλεις και η επιστροφή μας έδειξε, ότι επιτέλους μπαίνουμε σε καλοκαιρινό κλίμα.

Πολύ κίνηση σε παραλίες και δρόμους όπως και η ταλαιπωρία που υπέστη όσοι επέστρεψαν από το μπάνιο τους.

Advertisement
Advertisement

Πίσω απ’ όλα οι άνθρωποι

Ήδη πάντως στο χώρο του αυτοκινήτου ζούμε, εποχές που θυμίζουν προ οικονομική κρίσης, έστω και σε light μορφές. Πολλές εταιρείες έχει αρχίσει και πάλι να διοργανώνουν… πάρτι και εκδηλώσεις για νέα μοντέλα, κάτι που σχεδόν είχαμε ξεχάσει, λόγω διαδικτύου και ψηφιακών παρουσιάσεων.

Αυτό που σίγουρα λείπει από την πιάτσα είναι η έλλειψη στελεχών και είναι κάτι που προβληματίζει το χώρο που έχει ξεκινήσει να σκέφτεται διαφορετικά. Γιατί καλά τα… πειράματα αλλά τελικά στο ρεζουμέ, για να κάνεις σοβαρή δουλειά πρέπει να στηριχτείς σε επαγγελματίες. Το έχουμε τονίσει αρκετές φορές στο παρελθόν και θα το τονίζουμε συνέχεια για να καταλαβαίνουμε, πως αν θέλουμε να πάμε μπροστά μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με ικανά στελέχη και ανθρώπους που έχουν όρεξη και πάθος γι’ αυτή τη δουλειά.

Advertisement

Δεν θα σας κουράσω άλλο, γιατί και σήμερα η ειδησεογραφία τρέχει μαζί και η ενημέρωση από την πιάτσα που είναι καυτή.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Η ζωή συνεχίζεται


 

Με 13.425 ταξινομήσεις έκλεισε η αγορά των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα πρώτα ανεπίσημα στοιχεία. Το TOP 15 των εταιρειών με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν οι εξής:

Toyota 1.862
Opel 1.092
Citroen 1.061
Peugeot 994
VW 931
KIA 917
Hyundai 874
Suzuki 829
Mercedes 481
Ford 468
BMW 400
Dacia 399
Audi 385
Skoda 376
Renault 325


 

Αυτή την εβδομάδα θα παρθεί η απόφαση για το ποιος ή ποια θα αναλάβει την επικοινωνία στην εισαγωγική εταιρεία FCA (Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Jeep). Όπως μαθαίνουμε, ο αντικαταστάτης του Ιάκωβου Κρομμύδα (έχει αποχωρήσει αρκετές εβδομάδες) κατά πάσα πιθανότητα θα προέρχεται από το χώρο της δημοσιογραφίας.


Τη θέση του group marketing manager στις μάρκες Citroen, DS, Opel και Peugeot αναλαμβάνει τελικά ο Γιάννης Μεθενίτης ο οποίος πρόσφατα μετακινήθηκε από την Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης στον Όμιλο Συγγελίδη. Καθήκοντα αναλαμβάνει από… σήμερα.


Ο Παναγιώτης Τορνάρος τον οποίο γνωρίζαμε πριν από μερικά χρόνια ως Επικεφαλής της Suzuki και τα τελευταία δύο χρόνια ως Επικεφαλής της Speedex (και αυτή εταιρεία του Ομίλου Σφακιανάκη), μετακόμισε στον Όμιλο Συγγελίδη. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζεται να αναλάβει ένα καινούργιο project.

 


Σε αναζήτηση Επικεφαλής για την επικοινωνία βρίσκονται στην Kosmocar που αντιπροσωπεύει τις μάρκες, Audi, Bentley, Skoda, VW κ.ά. Αρκετά ονόματα έχουν πέσει στο τραπέζι αλλά ακόμα δεν έχει παρθεί απόφαση για ένα γραφείο Τύπου που όμως δεν παραμένει… ακέφαλο και αυτό διότι, η Βίκυ Καραδήμου (που βρίσκεται στο γραφείο αυτό 23 χρόνια) φροντίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την οργάνωσή του. Μήπως όσοι αναζητούν το νέο πρόσωπο που θα φέρει αέρα ανανέωσης (το είδαμε το έργο και πρόσφατα) να κοιτάξουν «εκ των έσω»;


Την πρώτη του εμφάνιση σε δημοσιογραφική παρουσίαση (του Hyundai Kona) πραγματοποίησε ο διευθυντής Marketing της Hyundai Πάνος Βερναρδάκης.


Στην Automotive επιστρέφει ο Δημήτρης Δέδες, ένας γνώριμος της πιάτσας, με γνώσεις και τεράστια εμπειρία για τον αυτοκίνητο.


 

Σε ένα πολύ επιμορφωτικό και χρήσιμο σεμινάριο που αφορούσε σε βασικές αρχές πρώτων βοηθειών εκπαιδεύτηκε το προσωπικό της Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. και της Θεοχαράκης Α.Ε. Η εκπαίδευση έγινε από μέλη – εκπαιδευτές της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Ιλίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Διαχείρισης Ανθρωπογενών και Φυσικών Καταστροφών – IDAFK.


Αρχές του 2024 θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το κατάστημα της Tesla στην Θεσσαλονίκη. Ο χώρος έχει ήδη βρεθεί στην περιοχή του αεροδρομίου.


 

Δημοσιογραφική παρουσίαση για τη νέα γενιά Kona πραγματοποίησε η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Hyundai. Με μία ημέρα διαφορά πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και για τους συνεργάτες της μάρκας.


 

Εκδήλωση για το προσωπικό και τους συνεργάτες πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα ο όμιλος Σαρακάκη. Οι συζητήσεις και η θεματολογία είχαν να κάνουν με τις αρχές του Ομίλου, την εξυπηρέτηση του πελάτη αλλά και τους βιώσουμε τρόπους ανάπτυξης. Επιπλέον έχει ιδιαίτερη μνεία σε 5 πυλώνες που είναι σημαντικοί όπως η αναζήτηση ευκαιριών, η ανάπτυξη, οι δεσμοί και οι ειλικρινείς σχέσεις, η σωστή προσέγγιση και η ψηφιοποίηση.


 

Τα 100 μέλη αριθμεί πλέον ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αυτοκινήτων – Μοτοσικλετών.


 

Το δικό της καλοκαιρινό πάρτι διοργανώνει την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023 η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων MINI.


Μία μεγάλη εκδήλωση και με πολλούς προσκεκλημένους ακόμα και από το εξωτερικό πραγματοποίησε ο Όμιλος Σαρακάκη για να παρουσιάσει τη νέα δραστηριότητα που αφορά στις μοτοσικλέτες της Peugeot.


Ο Όμιλος Σαρακάκη έχει μπει δυναμικά στο χώρο του leasing. Εκτός από αυτοκίνητα, φορτηγά, λεωφορεία και οχήματα κάνει leasing και σε μοτοσικλέτες.


Product manager στην Peugeot μοτοσικλέτες έχει αναλάβει εδώ και δύο περίπου μήνες ο Ντίνος Τζόντζος. Πρόσφατα αποχώρησε από την Suzuki.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 157.200
2. Trcoff: 66.800
3. Tractiongr: 29.600
4. Drive magazine: 27.300
5. Gocar: 16.800
6. Carotogr: 14.800
7. CarGuysGr: 13.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.940
9. Newsauto: 5.130
10. Autobeat: 4.570
11. George Sargiannidis: 4.510
12. 4Τροχοί: 4.440
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.770
16. Enkinisi: 1.690
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/7/2023 (10:00)