Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 388…

Ελλάδα 10:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 388…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 388…

ΝΕΑ

Είπαμε πως το καλοκαίρι θα είναι καυτό φέτος στην πιάτσα. Και να φανταστείτε πως είμαστε ακόμα στην αρχή…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα που ίσως μας θυμίσει καλοκαίρι, γιατί μετά τη φθινοπωρινή κατάσταση και τις βροχές των προηγούμενων ημερών έχουμε αρχίσει να αναρωτιόμαστε σε ποια χώρα ζούμε αλλά και πόσο έχει αλλάξει ο καιρός. Ας ελπίσουμε να στρώσουνε τα πράγματα και το καλοκαίρι να παραμείνει καλοκαίρι όπως το ξέρουμε και όχι όπως το ζούνε σε χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας

Η σημερινή πάντως ηλιοφάνεια μας έβαλε ξαφνικά σε καλοκαιρινή διάθεση και σκέψεις για το πώς και πού θα πάμε διακοπές, όσοι τα καταφέρουμε, γιατί υπάρχει και κόσμος που δεν θα τα καταφέρει λόγω της ακρίβειας.

Όπως έχετε παρατηρήσει οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί μόνο στα αυτοκίνητα αλλά σε όλα τα αγαθά που πωλούνται ακόμα και σε αυτά που ονομάζονται πρώτης ανάγκης. Με λίγα λόγια μπορείτε να φανταστείτε τι γίνεται σε μέρη με τουριστική κίνηση.

Advertisement
Advertisement

Ό,τι πληρώνεις παίρνεις

Το έχω γράψει και παλαιότερα, πως με τους σημερινούς μισθούς το επίπεδο και η ποιότητα της δουλειάς πέφτει σημαντικά. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που παρατηρούμε αλλαγές και μετακινήσεις στην πιάτσα και να είστε σίγουροι πως θα δούμε πολλές ακόμα.

Πριν ξεκινήσετε το διάβασμα και την ενημέρωση να αναφερθώ γι’ ακόμα μία φορά στο κορυφαίο αγωνιστικό Ford Fiesta το οποίο τρέχει ο πολυπρωταθλητής Μάριος Ηλιόπουλος. Δεύτερη εμφάνιση, αυτή τη φορά στην ανάβαση Ριτσώνας για τον “Mario” να συνεχίζει να προσφέρει θέαμα. Να σημειώσουμε πως το εν λόγω αγωνιστικό που είναι μοναδικό στο είδος του καθώς έχει βάλει την υπογραφή της η M-Sport, έχει και αυτοκόλλητο “Σaribal”…

Advertisement

Πού θα στείλετε ενημέρωση

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή έχετε διαπιστώσει πως κάτι μας έχει ξεφύγει, μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όπως στρώσεις… κοιμάσαι


 

Αποχωρεί από την Nissan και μετά από 15 χρόνια στην εταιρεία ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου Γιάννης Μεθενίτης. Σύντομα θα γίνει γνωστό σε ποια εταιρεία μετακομίζει και σε ποια θέση.


Μετά από ένα χρόνο, ο Δημήτρης Αγραφιώτης αποχωρεί από το γραφείο Τύπου της Kosmocar.


Το 55,2% των συνολικών ταξινομήσεων καινούργιων αυτοκινήτων άγγιξαν τα SUV στην Ελλάδα τον μήνα Μάιο.


Μεγάλη κινητικότητα υπάρχει στην πιάτσα και σε αρκετές εταιρείες στο τομέα του after sales. Όπως μαθαίνουμε ζητούνται έμπειρα και ικανά στελέχη καθώς και μηχανικοίτεχνίτες. Όλα έχουν να κάνουν με τους μισθούς αλλά και την αναγνώριση…


Οι πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ανά καύσιμο για τον μήνα Μάιο είχαν ως εξής:

Βενζίνη 47,4%
Υβριδικά 28,7%
Ηλεκτρικά και Plug-in hybrid 11,1%
Πετρέλαιο 10,6%
Υγραέριο 1,8%
Φυσικό αέριο 0,4%


Αρκετές αλλαγές βλέπουμε στο χώρο του αυτοκινήτου, κάτι άλλωστε που έχουμε γράψει ότι θα δούμε εντός του καλοκαιριού. Όπως φαίνεται συζητιέται και επιστροφή προσώπων που γνωρίζουν την πιάτσα και ξέρουν τι ζητά ο κλάδος. Πρόσφατο παράδειγμα αυτό με τη Νατάσσα Βυθούλκα η οποία επέστρεψε και βρίσκεται στη θέση της Επικεφαλής επικοινωνίας SEATCUPRA. Λέτε να υπάρξει και άλλη τέτοια… επαναφορά;


Το νέο του αγωνιστικό όπλο με το οποίο θα συμμετάσχει στο Ράλι Ακρόπολις θα αποκαλύψει την Πέμπτη 22 Ιουνίου ο Θέμης Χαλκιάς. Πρόκειται για γαλλικό μοντέλο (κατηγορίας R3), το οποίο έχει κυκλοφορήσει σε ελάχιστο αριθμό αγωνιστικών αυτοκινήτων.


Η Sixt Greece απέσπασε 6 βραβεία στα Mobility awards 2023. Κορυφαίο όλων εκείνο που την ανέδειξε γι’ ακόμα μία χρονιά Mobility Company of the year.


Ο… πόλεμος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καλά κρατεί όπως και τα δημοσιεύματα που αφορούν τα οχήματα με μπαταρίες. Τρανταχτό παράδειγμα πρόσφατο δημοσίευμα στο διαδίκτυο για αυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα που παρουσιάστηκε ως ηλεκτρικό! Τι άλλο θα δούμε…


 

Στο συνέδριο Digital Business Tranformation που πραγματοποιήθηκε στις 13 Ιουνίου την παράσταση έκλεψε με την ομιλία του ο IT Manager της Auteco Δημήτρης Πασσιάς, ο οποίος ανέλυσε για το πως το digital transformation μπορεί να βοηθήσει στην οδική ασφάλεια.


 

Συνεχίζει να πιάνει μεγάλη τηλεθέαση η Formula 1 στον ANT1, γεγονός που οφείλεται στους συντελεστές της εκπομπής. Όπως αποδεικνύεται η σκληρή δουλειά, η υπομονή και οι γνώσεις φέρνουν αποτελέσματα.


Ένα μονοθέσιο της Formula 1 και συγκεκριμένα της Red Bull θα έχουν την ευκαιρία να δούνε από κοντά να… λιώνει λάστιχα στην παραλία της Θεσσαλονίκης οι φίλοι της ταχύτητας. Η RB7 που κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2011 με τον Sebastian Vettel θα δώσει το δικό της σόου στις 23 Σεπτεμβρίου με τον οδηγό Patrick Friesacher…


 

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση των νέων Honda Jazz e:HEV και Honda Jazz e:HEV Crosstar στο χώρο του The Ellinikon Experience Centre.


 

Την Τρίτη 4 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας γενιάς του VW Amarok.

 


 

Αναβλήθηκε το event της Citroen που ήταν προγραμματισμένο για την Παρασκευή 30 Ιουνίου.


Δύο αμιγώς ηλεκτρικά Nissan Leaf παραδόθηκαν πρόσφατα στο Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου στο πλαίσιο του έργου «Προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου-Δράσεις Ηλεκτροκίνησης στους Δήμους» που είχε υποβάλλει ο Δήμος το 2021.


 

Την Πέμπτη 29 Ιουνίου στις 17:30 θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση των μοτοσικλετών Peugeot και συγκεκριμένα στο χώρο The Ellinikon Experience Centre στο Ελληνικό.


Test Ride με πέντε διαφορετικά μοντέλα της Royal Enfield διοργανώνει το διάστημα 19-24 Ιουνίου η εταιρεία Moto Petsas στην Καλλιθέα.


Το Calilo είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά και εκκεντρικά ξενοδοχεία στην Ελλάδα και βρίσκεται στην Ίο. Διακρίνεται για την ιδιαίτερη αισθητική του ενώ η Vespa έχει την τιμητική της καθώς δεκάδες μοντέλα κοσμούν τους χώρους του ξενοδοχείου.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 156.900
2. Trcoff: 66.500
3. Tractiongr: 29.600
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.900
6. Carotogr: 14.800
7. CarGuysGr: 13.100
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.920
9. Newsauto: 5.120
10. Autobeat: 4.530
11. George Sargiannidis: 4.490
12. 4Τροχοί: 4.440
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.730
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/6/2023 (21:00)