Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 384…

Ελλάδα 22:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 384…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 384…

ΝΕΑ

Εκλογές, δυνατή αγορά και… αλλαγές που ετοιμάζονται στην πιάτσα, εν όψει του καλοκαιριού. Αυτή είναι η σημερινή εικόνα που βλέπουμε, διασταυρώνουμε και καταγράφουμε στο Newsauto…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα που ξεκίνησε με θεματολογία… εκλογών και αποτελέσματα που ίσως κανείς να μην περίμενε. Η ΝΔ κέρδισε με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, ενώ από πλευράς κομμάτων μόλις πέντε ξεπέρασαν τις 3 ποσοστιαίες μονάδες. Παρ’ όλα αυτά οι εκλογές δεν τελείωσαν, κάτι που ενδεχομένως να γίνει στις επαναληπτικές που έχουν ήδη δρομολογηθεί για τις 25 Ιουνίου. Ευχόμαστε να πάνε όλα καλά γιατί έχουμε και… καλοκαίρι.

Με λίγα λόγια ευχόμαστε σταθερότητα και όχι υπερβολές, όχι μόνο στον κλάδο του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας αλλά σε όλους, προκειμένου να μπορεί ο καθένας να οργανώσει και να προγραμματίσει τη ζωή του.

Στα του αυτοκινήτου πάντως, η αγορά πάει καλά, ενδιαφέρον από τον κόσμο υπάρχει και ίσως γίνει ακόμα μεγαλύτερο με τις μειώσεις τιμών σε ορισμένα αυτοκίνητα. Η συνεχιζόμενη άνοδος πάγωσε μέρος της αγοράς αλλά η εικόνα φαίνεται πως θα είναι καλή στο… τέλος.

Advertisement
Advertisement

Χόμπι ή επάγγελμα;

Αλλάζω λίγο κλίμα γιατί ακούγεται απίστευτο αλλά είναι αληθινό. Όπως μαθαίνουμε υπάρχουν Επικεφαλής Μέσων που διαφημίζουν (λες και είναι προϊόντα) τον αριθμό των δημοσιογράφων που απασχολούν.

Το ζητούμενο είναι, και αυτό είναι που πρέπει να απασχολήσει τον χώρο μας, για το αν οι συνάδερφοι που «απασχολούν» αυτά τα Μέσα είναι έμμισθοι, κάνουν το χόμπι τους ή απλά τους δίνουν αυτοκίνητα για να μετακινούνται;

Υπάρχει μέλλον!

Advertisement

Πριν κλείσω θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και τον τρόπο που αντιμετωπίζει η νέα γενιά δημοσιογράφων το επάγγελμα. Την περασμένη εβδομάδα είχα την ευκαιρία να παραδώσω μάθημα με θεματολογία το YouTube, τόσο σε δημοσιογράφους της ΕΣΗΕΑ όσο και σε νέους που δεν έχουν βγει ακόμα στο επάγγελμα και ολοκληρώνουν το μεταπτυχιακό τους πρόγραμμα δημοσιογραφίας στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Το συμπέρασμα που έβγαλα ήταν πως η νέα γενιά των δημοσιογράφων δείχνει, αφενός πως αντιλαμβάνεται τι γίνεται γύρω της γνωρίζοντας άπταιστα την τεχνολογία, αφετέρου όμως δεν έχει… όρεξη να ασκήσει το επάγγελμα γιατί δεν πιστεύει σε αυτό λόγω χρημάτων αλλά και με τον τρόπο που γίνεται. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μέλλον, αρκεί να προσπαθήσουμε όλοι για να διορθώσουμε καταστάσεις.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Όλοι θα θέλαμε να ψηφίσουμε τον καλύτερο, αλλά δυστυχώς δεν είναι ποτέ υποψήφιος


 

Μεγάλες είναι οι πιθανότητες για τον Όμιλο Σαρακάκη να προχωρήσει τα επόμενα χρόνια στην κατασκευή εργοστασίου όπου θα γίνεται συναρμολόγηση στρατιωτικών οχημάτων. Ήδη ο Όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις με την γαλλική Arquus, μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται για περισσότερα από 100 χρόνια στον στρατιωτικό τομέα. Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι, πολλά από τα εξαρτήματα ίσως παράγονται από ελληνικές εταιρείες. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Γιάννης Σαρακάκης.


«Έφυγε» από τη ζωή η Ευγενία Διαμαντή, μητέρα του Διευθυντή Επικοινωνίας στο BMW Group Hellas Κωνσταντίνου Διαμαντή. Τα θερμά μας συλλυπητήρια…


Έντονη κινητικότητα υπάρχει τον τελευταίο καιρό στην πιάτσα και όπως δείχνουν τα δεδομένα θα έχουμε σημαντικές αλλαγές μέσα στο καλοκαίρι.


Μία από τις 60 συλλεκτικές Maserati MC20 Cielo PrimaSerie έφτασε πριν από λίγες ημέρες στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη προοριζόταν για Έλληνα ο οποίος την ήθελε διακαώς. Ωστόσο αποφάσισε να μην την αγοράσει λόγω της υψηλής τιμής και τελικά το ιταλικό μοντέλο πουλήθηκε σε πελάτη στο εξωτερικό.


Ένα εντυπωσιακό τριήμερο… πάρτι ετοιμάζει η BMW το διάστημα 9-11 Ιουνίου για να γιορτάσει την έλευση τόσο της XM όσο και της ολοκαίνουργιας M2. Όπως μαθαίνουμε το πάρτι θα γίνει τη μία μέρα με προσκεκλημένους, συνεργάτες, δημοσιογράφους κ.λπ. ενώ τις υπόλοιπες δύο μέρες με φίλους της μάρκας.

 


Την αποκάλυψη της ολοκαίνουργιας XM πραγματοποίησε την περασμένη βδομάδα η BMW. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο House124 στο Χαλάνδρι και το παρών έδωσαν περισσότεροι από 50 δημοσιογράφοι από το χώρο του αυτοκινήτου.


Όπως έχουμε γράψει, τα logistics τους τελευταίους μήνες είναι γεμάτα με χιλιάδες αυτοκίνητα τα οποία προετοιμάζονται για να δοθούν στους νέους πελάτες. Όπως φαίνεται και οι εισαγωγές είναι πολλές όπως αποτυπώνεται και στη σχετική φωτογραφία από το λιμάνι του Πειραιά.


Το διάστημα 6-7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το Porsche Classic Road Tour, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 75 χρόνια σπορ αυτοκινήτων της Porsche (1948 – 2023). Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες ιδιοκτήτες Porsche.


Διευθυντής προσωπικού στην Nissan (Νικ. Ι. Θεοχαράκης) έχει αναλάβει από τις αρχές Μαΐου ο Δημήτρης Μερσίνης με αφορμή την επικείμενη συνταξιοδότηση του Δημήτρη Κυργιόπουλου.


 

Αποχώρησε από την Automarin ο Νίκος Αρμενάκης.


Ξεκίνησε σήμερα τη λειτουργία του το νέο κατάστημα της Land Rover Tzortzis που βρίσκεται στην γέφυρα της Βαρυμπόμπης.


Νέο project ετοιμάζει ο Όμιλος Σφακιανάκη και θα το τρέξει στην πρώην αντιπροσωπεία της Opel στο Μαρούσι.


 

Τη δυνατότητα να οδηγήσει ένας φίλος της μάρκας (με κόστος συμμετοχής) όλα τα μοντέλα της Porsche στην ολοκαίνουρια πίστα Balaton Park Circuit στην Ουγγαρία, δίνει η εισαγωγική εταιρεία. Η οδήγηση θα γίνει στις 6 Ιουνίου και για να διεκδικήσει κάποιος το μοναδικό αυτό ταξίδι θα πρέπει να δηλώσει συμμετοχή.


Δύο αμιγώς ηλεκτρικά σάρωθρα 500ze της Green Machines, που εισάγει και διανέμει στην Ελλάδα η Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. πρόσθεσε στο στόλο των οχημάτων καθαριότητας ο Δήμος Φαιστού.


Η εταιρία Elastrak έκανε γνωστό πως ξεκίνησε την διάθεση των ελαστικών Infinity στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη εταιρεία διαθέτει και τα ελαστικά Bridgestone.


Νέο κατάστημα rent a car ετοιμάζει η Sixt, αυτήν τη φορά στην Κεφαλονιά.


Την Τετάρτη 17 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η απονομή πρωταθλημάτων, κυπέλλων και επάθλων αγώνων αυτοκινήτου και καρτ για τις χρονιές 2021 και 2022. Η εκδήλωση που έγινε χωρίς… δημοσιογράφους, πραγματοποιήθηκε στο πλοίο Seajets WorldChampion Jet στο λιμάνι του Πειραιά.


Η διεθνής φιλανθρωπική εκδήλωση «Distinguished Gentleman’s Ride», η οποία είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση του καρκίνου του προστάτη και την ανδρική ψυχική υγεία, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Μαΐου.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 155.200
2. Trcoff: 65.900
3. Tractiongr: 29.400
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.700
6. Carotogr: 14.700
7. CarGuysGr: 13.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.870
9. Newsauto: 5.080
10. 4Τροχοί: 4.390
11. George Sargiannidis: 4.410
12. Autobeat: 3.960
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.720
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 22/5/2023 (20:00)