Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 383…

Ελλάδα 15:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 383…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 383…

ΝΕΑ

Οι δυσκολίες στην πιάτσα υπάρχουν, το ίδιο και οι προβληματισμοί. Παρ’ όλα αυτά κάποιοι σχεδιάζουν επενδύσεις που θα μάθουμε σύντομα…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μία εβδομάδα, που μπορεί να δείχνει όπως όλες οι άλλες αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Και αυτό διότι οι εθνικές εκλογές που είναι προγραμματισμένες για την Κυριακή 21 Μαΐου θα μας δείξουν και την πολιτική που θα ακολουθήσει η χώρα τα επόμενα χρόνια, άρα και τον τρόπο που θα αντιμετωπιστεί ο κλάδος του αυτοκινήτου αλλά και της μοτοσικλέτας.

Και μπορεί όσοι ασχολούμαστε με το αυτοκίνητο να μην νοιαζόμαστε για τα… πολιτικά όμως η αλήθεια είναι πως και αυτά παίζουν το ρόλο τους στην σταθερότητα του κλάδου. Τα προηγούμενο χρόνια έχουμε δει και έχουμε ζήσει απίστευτες καταστάσεις και υψηλή φορολογία από τη μία μέρα στην άλλη (και με όλες τις Κυβερνήσεις), οπότε καταλαβαίνετε πως όλα παίζουν το ρόλο τους. Από την πλευρά μας να ευχηθούμε πως όποιο και να είναι το αποτέλεσμα ευχόμαστε το Κράτος να βλέπει θετικά τον κλάδο ακόμα και ως επένδυση για το μέλλον ατής της χώρας.

Επιπλέον θα θέλαμε να δούμε και πράγματα γύρω από την οδική ασφάλεια, γιατί είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά. Χιλιάδες άνθρωποι χάνοντας στους δρόμους και αυτό έχει να κάνει με την έλλειψη παιδείας. Με λίγα λόγια τα παιδιά από μικρά πρέπει να μαθαίνουν τους κανόνες και να τους εφαρμόζουν στην πράξη για το καλό όλων μας.

Υπάρχουν και τέτοια αυτοκίνητα και κυκλοφορούν ανάμεσά μας!

Κάποιοι σφυρίζουν κλέφτικα

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη δυστυχώς ο κλάδος μας δεν αλλάζει με τίποτα. Και λέω δεν αλλάζει, αναφερόμενος σε πρόσωπα που δεν λένε με τίποτα να ακολουθήσουν την τάση και όσα συμβαίνουν. Σφυρίζονταςκλέφτικα, ζούνε δεκαετίες πίσω και εργάζονται λες και βρισκόμαστε στην προηγούμενη χιλιετία.

Άραγε όσοι επενδύουν σε αυτούς δεν βλέπουν τι γίνεται; Δεν βλέπουν πως το τρένο χάνεται; Κρίμα γιατί ο χώρο έχει ανάγκη από αλλαγές, από νέες ιδέες και πράγματα που απλά πρέπεο να συμβαδίζουν με το προϊόν το οποίο τρέχει με χίλια.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Το να γνωρίζεις την αλήθεια είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να την υπηρετείς.


 

Τα ποσοστά και τι καύσιμο έχουν επιλέξει από την αρχή της χρονιάς όσοι αγόρασαν καινούργιο αυτοκίνητο έχουν ως εξής:

Advertisement

Βενζινοκίνητα: 44,8%
Πετρελαιοκίνητα: 15,5%
Υβριδικά: 27,7%
Επαναφορτιζόμενα (Plug-in & electric): 9,2%
Φυσικό αέριο: 0,3%
Υγραέριο: 2,5%

 


Δυναμικό ήταν το παρών του Ομίλου Σαρακάκη με δύο περίπτερα στην έκθεση άμυνας και ασφάλειας DEFEA. Ο εν λόγω Όμιλος δραστηριοποιείται σε πολλούς κλάδους και ένας εξ αυτών αφορά στρατιωτικά οχήματα.


 

Άλλαξε κλάδο και αναλαμβάνει θέση director σε μεγάλη εταιρεία με σκάφη και yachting, ο Νίκος Μπέλλος. Τελευταία και στο χώρο των… τροχών, ήταν επικεφαλής στην Jaguar Land Rover.


Διευθυντής σύνταξης στο motorone.gr αναλαμβάνει από… σήμερα (15 Μαΐου) ο Γιάννης Λημναίος, ο οποίος αποχώρησε από το sport24.gr. Όπως μαθαίνουμε σύντομα θα προστεθεί στην ομάδα και νέος συντάκτης.


 

Αποχώρησε μετά από 14 χρόνια στην εταιρεία Τεχνοκάρ (SEAT, Cupra) και από τη θεση της Δημοσίων Σχέσεων & Marketing, η Βίκυ Βλάχου. Μέχρι τέλος του μήνα θα έχει ανακοινωθεί ο αντικαταστάτης.


 

Το Σάββατο 6 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 1η Πανελλήνια συνάντηση After Sales του δικτύου της Citroen. Οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποι που ήρθαν απ’ όλη την Ελλάδα ενημερώθηκαν για τη στρατηγική της εταιρίας στον τομέα του After Sales. Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν οι Πολυχρόνης και Γιάννης Συγγελίδης όπως και ο Γενικός Διευθυντής της μάρκας, Πέτρος Πιπερίδης.


 

Τα γραφεία Τύπου των εταιρειών αυτοκινήτου έχουν ένα συγκριμένο ρόλο πολύ σημαντικό για την εικόνα της κάθε μάρκας. Ωστόσο η έρευνα με τις/τους PR έχει δείξει πως πλέον έχουν γίνει γραφεία εξυπηρέτησης διαφόρων αναγκών και για λόγους που πολλές φορές δεν έχουν σχέση με τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί…


Μία ακόμα διάκριση απέσπασε η ελληνική ομάδα του BMW Group, αποδεικνύοντας πως τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο και τρέξιμο…


 

Την πρώτη ανοιχτή Maserati MC20 Cielo έφερε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα η αντιπροσωπεία των ιταλικών αυτοκινήτων. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ήρθε στο επετειακό χρώμα μέσα σε κλειστή νταλίκα.


Με μέσο όρο ηλικίας τα 17 έτη οι Έλληνες οδηγούν τα πιο γερασμένα, επικίνδυνα και ρυπογόνα αυτοκίνητα σε όλη την Ε.Ε.


Τα ηλεκτρικά της οχήματα φιλοξένησε στο περίπτερο που είχε στην έκθεση άμυνας και ασφάλειας Defea, η Ελληνική Αστυνομία. Συγκεκριμένα το Citroen Ami, το VW ID.4, τα ηλεκτρικά ποδήλατα αλλά και τα ηλεκτρικά scooter.


Όπως φαίνεται το στρατιωτικό όχημα «Οπλίτης» που έχει φτιαχτεί από την ελληνική EODH (έχει έδρα στην Θεσσαλονίκη), δεν θα μείνει μόνο ως πρωτότυπο. Το Φθινόπωρο θα δοκιμαστεί σε χώρα φιλική στο ΝΑΤΟ και αν καλύψει τις προδιαγραφές τότε θα προχωρήσει και παραγγελία 700 μονάδων.


Η σχεδίαση των καινούργιων και ιδίως ηλεκτρικών οχημάτων είναι αρκετά προχωρημένη. Όπως όμως φαίνεται το ίδιο ισχύει και για τα επαγγελματικά οχήματα που γίνονται ολοένα και πιο ιδιαίτερα. Στη φωτογραφία το επαγγελματικό Ford E-Tourneo Courier που θα κυκλοφορήσει προς τα τέλη του 2024.


Δεύτερο σημείο ετοιμάζει η Land Rover Tzortzis. Το συγκεκριμένο βρίσκεται στα Βόρεια Προάστια της Αττικής και στη γέφυρα της Βαρυμπόμπης ενώ θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την επόμενη εβδομάδα.


 

Η μητέρα του Ίλον Μασκ, Μάγια Μασκ, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες την Ελλλάδα και φυσικά δεν παρέλειψε να επισκεφτεί και το κατάστημα της Tesla Athens στο Μαρούσι.


Χωρίς… διόδια θα λειτουργούν οι αυτοκινητόδρομοι σε όλη την Ελλάδα τις ημέρες των εκλογών. Συγκεκριμένα από τα ξημερώματα Σαββάτου (20/5), μέχρι τη Δευτέρα στις 08:00 (22/5), οι οδηγοί δεν θα καταβάλλουν διόδια σε κανένα δρόμο του εθνικού οδικού δικτύου.


Καθημερινά θέματα που απασχολούν τους οδηγούς, παρουσιάσεις νέων οχημάτων και ρεπορτάζ που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, παρουσιάζει στην ΕΡΑ Σπορ κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη ο Πάρις Ποντίκας. Όσοι τον ακούτε στο Πανελλαδικό ραδιόφωνο θα έχετε διαπιστώσει πως έχει και τον τρόπο να… αναστατώνει τους συντελεστές της εκπομπής, Εύη Ξυνού και Μπάμπη Πλάγο.


Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο γιόρτασε την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο βόλεϊ γυναικών από τον Παναθηναϊκή η JLR Σπανός. Η συγκεκριμένη ήταν χορηγός της γυναικείας ομάδας του Παναθηναϊκού.


 

Μεγάλη ανταπόκριση είχε το κάλεσμα για αιμοδοσία της Ferst, της εταιρείας logistics που διακινεί τον μεγαλύτερο στόλο οχημάτων στην Ελλάδα.


Την διεθνή έκθεση επαγγελματικών σκαφών αναψυχής Mediterranean Yacht Show που πραγματοποιήθηκε από τις 29 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου στο Ναύπλιο, υποστήριξε η εταιρεία πετρελαιοειδών ΕΛΙΝ.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 154.800
2. Trcoff: 65.700
3. Tractiongr: 29.400
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.600
6. Carotogr: 14.700
7. CarGuysGr: 13.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.850
9. Newsauto: 5.050
10. 4Τροχοί: 4.380
11. George Sargiannidis: 4.360
12. Autobeat: 3.930
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.720
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 15/5/2023 (17:00)