Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 382…

Ελλάδα 4:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 382…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 382…

ΝΕΑ

Ρολά κατεβάζει μέχρι τέλος του έτους τεράστια πολυεθνική εταιρεία που δραστηριοποιείται (και) στον κλάδο του αυτοκινήτου. Την ίδια ώρα γίνονται επενδύσεις όμως υπάρχει μεγάλη ανησυχία στους εργαζόμενους…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Με ήλιο άρα και καλή διάθεση ξεκίνησε η εβδομάδα, αλλά μάλλον θα μας τα χαλάσει ο καιρός στην πορεία, όπως δείχνουν οι προβλέψεις. Το σίγουρο είναι πως πλησιάζουμε στο καλοκαίρι και η διάθεσή μας θα ανεβαίνει όσο ανεβαίνουν και οι θερμοκρασίες.

Όπως γράψαμε και την περασμένη εβδομάδα το ρόλο τους θα παίξουν και ο εκλογές της 21ης Μαΐου. Ευχόμαστε όλα να πάνε καλά, να γίνουν και οι εκλογές και να συνεχίσουμε την καθημερινότητα μας που ευχόμαστε να είναι καλύτερη για όλους μας.

Προβληματισμός στον κλάδο…

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς και όπως τουλάχιστον αποτυπώνονται από τα στοιχεία τα πράγματα είναι καλύτερα. Αυτοκίνητα πωλούνται, κέρδη υπάρχουν αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στον κλάδο παραμένει ανήσυχη και προβληματισμένη, όχι γιατί δεν αυξάνεται o μισθός αλλά γιατί δεν ξέρει ποιο είναι το μέλλον στον κλάδο. Οι αλλαγές που βλέπουμε και βιώνουμε είναι μεγάλες και το σίγουρο είναι πως δεν έχουμε δει ακόμα… τίποτα.

Πριν αρχίσετε το διάβασμα να θυμίσω πως η Lamborghini συμπλήηρωσε 60 χρόνια στην παγκόσμια αυτοκινητβιομηχανία…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κόλαση είναι η… αλήθεια που την είδαμε αλλά όταν ήταν πολύ αργά.


Τα γαλλικά μοντέλα της εταιρείας Aixam έρχονται και πάλι στην Ελλάδα και σε μία περίοδο που όλοι ψάχνονται για νέες επενδύσεις. Η εν λόγω μάρκα είχε προσπαθήσει και στο παρελθόν (από το 2005) να εισέλθει στην αγορά με την εταιρεία «Α. Σαραντοπούλου ΜΕΠΕ». Τελικά και όπως αποδείχτηκε τα Aixam δεν είχαν απήχηση παρά το γεγονός ότι οι τιμές των μικρών οχημάτων πόλης (με θερμικούς κινητήρες) ξεκινούσαν από τα 9.900 ευρώ. Πλέον την διάθεση και την υποστήριξη έχει αναλάβει η εταιρεία «Τρομπούκης».


Advertisement

 

Τέλος του χρόνου κατεβάζει ρολά, τεράστια πολυεθνική εταιρεία με δραστηριότητα στον χώρο του αυτοκινήτου και με τζίρους εκατομμυρίων. Η απόφαση έχει παρθεί τόσο για την Ελλάδα όσο και για άλλες 3-4 χώρες.


Ένα σπάνιο και μοναδικό αγωνιστικό αυτοκίνητο που φέρει την υπογραφή της M-Sport έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 6-7 Μαΐου. Ο λόγος για ένα Ford Fiesta Rallycross με προχωρημένες προδιαγραφές που απέκτησε ο επί σειρά ετών πρωταθλητής Μάριος Ηλιόπουλος. Φημολογείται πως το συγκεκριμένο όχημα έχει κοστίσει περισσότερα από 600.000 ευρώ.


 

Τη νέα XM θα αποκαλύψει η BMW την επόμενη εβδομάδα σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τους δημοσιογράφους στην Αττική. Πρόκειται για ένα μοντέλο με πολύ ψηλές επιδόσεις…


Μετά τις μάρκες Peugeot και Citroen, προστέθηκε και η Opel στο κεντρικό κατάστημα της autoone στο Μαρούσι. Την ίδια ώρα έκλεισε το κατάστημα της Opel που βρισκόταν ακριβώς… απέναντι.


Την ώρα που ορισμένες εταιρείες κόβουν μοντέλα και αριθμό αυτοκινήτων από τον δημοσιογραφικό τους στόλο, η Kosmocar διαθέτει ακόμα και Audi RS e-tron GT αξίας 155.000 ευρώ.


Το νέο Ford Raptor είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν οι Έλληνες δημοσιογράφοι επί ελληνικού εδάφους καλύπτοντας διαδρομές εντός Αττικής σε άσφαλτο και χώμα. Επιπλέον οδήγησαν και σε ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές στο Iaveris Park για να πάρουν γεύση από τις ικανότητες της νέας γενιάς. Τα αυτοκίνητα είχαν έρθει από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Ford Europe.


Σε μείωση τιμών προχώρησε τόσο η Nissan όσο και η Peugeot για τα δημοφιλή μοντέλα Qashqai και 3008, κάνοντας πιο εύκολη την απόκτησή τους, καθώς πλέον κοστίζουν κάτω από 28.000 ευρώ.


Όλα τα οχήματα δεν κάνουν για… μετακομίσεις όπως αυτή η πανέμορφη coupe Mercedes. Μία κακιά συνήθεια που την έχουν πολλοί όταν θέλουν να μεταφέρουν μεγάλα αντικείμενα.


Ένα ακόμα δημοσιογραφικό αυτοκίνητο έπαθε μεγάλη ζημιά πριν από λίγες ημέρες. Ευτυχώς ο οδηγός του δεν τραυματίστηκε (δεν είχε ούτε γρατζουνιά), δείχνοντας πως πλέον τα αυτοκίνητα προσφέρουν υψηλά επίπεδα ασφαλείας.


 

Μπορεί να παρατηρείται αύξηση στις ταξινομήσεις των αυτοκινήτων στην Ελλάδα αλλά σύμφωνα με ανθρώπους της πρώτης γραμμής η πτώση στις παραγγελίες λιανικής είναι μεγάλη ξεπερνώντας το 30%…

 


Το περιστατικό (πριν από λίγες μέρες) σε αντιπροσωπεία της Ford με απειλή όπλου σε τεχνικό σύμβουλο ήταν κάτι πρωτόγνωρο για τον κλάδο, τουλάχιστον στην Ελλάδα. Η πλευρά της εταιρείας και του τεχνικού συμβούλου είχε κάνει γνωστό πως θα κινηθεί νομικά όμως όπως μαθαίνουμε κάποιοι προσπαθούν με νύχια και με δόντια να πείσουν να αποσυρθούν οι μηνύσεις


Μπορεί η αγορά να ελπίζει σε δημιουργία στοκ αυτοκινήτων με στόχο να υπάρχουν ετοιμοπαράδοτα, όμως από την άλλη υπάρχουν εργοστάσια που ήδη πιέζουν για το αντίθετο διότι… κοστίζει.


Η εταιρεία του Άρη Στιβαχτάρη ήταν αυτή που διοργάνωσε το event της Ford στην Αττική.


 

Από την 1η Ιανουαρίου του… 2025 τα τεκμήρια για τα αυτοκίνητα θα μειωθούν κατά 30%.


Αρκετά αυτοκίνητα έχει φέρει στην Ελλάδα η Land Rover. Όπως… πήρε το μάτι μας στα logistics έχουν έρθει πολλά Range Rover αλλά και Sport.


Το διήμερο 13-14 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου το 21ο Motor Festival & Bazaar Festival Expo Edition. Σε αυτό συμμετέχουν, αθλητικές αγωνιστικές ομάδες, σωματεία, οδηγοί από όλα τα αθλήματα του χώρου των 4 τροχών και των 2 τροχών, φίλοι και αγωνιζόμενοι των 4×4 & off road, clubs, φορτηγά κ.ά. Οι ώρες λειτουργίας έχουν ως εξής: Σάββατο 18:00-23:00 & Κυριακή 11:00-22:00.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 154.500
2. Trcoff: 65.600
3. Tractiongr: 29.300
4. Drive magazine: 27.200
5. Gocar: 15.600
6. Carotogr: 14.700
7. CarGuysGr: 13.000
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.830
9. Newsauto: 5.030
10. 4Τροχοί: 4.380
11. George Sargiannidis: 4.240
12. Autobeat: 3.910
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.710
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 8/5/2023 (18:00)