Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 381…

Ελλάδα 1:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα νέα της πιάτσας, 381…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 381…

ΝΕΑ

Πρώτη του μήνα σήμερα (Πρωτομαγιά) και καταγράφουμε ειδήσεις. Ποιοι πάγωσαν τις επενδύσεις; Ποιοι αποχώρησαν; Ποιος πήγε πού; Ποιες εταιρείες πρωταγωνιστούνε στην αγορά και άλλα…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό μήνα να έχουμε. Σήμερα γιορτάζουμε την εργατική Πρωτομαγιά, που δυστυχώς έχουμε ξεχάσει τι συμβολίζει και την έχουμε μετατρέψει σε αργία ή… τριήμερο χαλάρωσης.

Πρόκειται για μία ημέρα που έχει συνδυαστεί με τα δικαιώματα των εργαζομένων και τον τρόπο εργασίας. Άλλωστε είναι κάτι που μας απασχολεί όλους καθημερινά αλλά δυστυχώς μένουμε με τις σκέψεις και όχι με τις λύσεις που θα μας έδιαν μία καλύτερη εργασιακή κατάσταση, κάνοντας την εργασία μας ευχάριστη και όχι μίζερη όπως είναι σήμερα, σε πάρα πολλούς κλάδους.

Ο καθένας ας σκεφτεί τι θέλει, τι μπορεί να κάνει και ας αλλάξει αρχικά ο ίδιος, αν θέλει να δει αλλαγές προς το καλύτερο. Κοινώς μην περιμένουμε τους άλλους να δράσουν πρώτοι γιατί θα συνεχίσουμε να παραμένουμε στάσιμοι…

Advertisement
Advertisement

Στα δικά μας τώρα και με την έλευση του Μάη, αντιλαμβανόμαστε πως πλησιάζει το καλοκαίρι, οπότε η διάθεσή μας ανεβαίνει. Όπως όμως αποδεικνύεται η διάθεση αυτή έχει θετικό αντίκτυπο και στην αγορά, με τις πωλήσεις να παρουσιάζουν άνοδο. Και λέω θετικό αντίκτυπο γιατί η τουριστική κίνηση δημιουργεί με τον τρόπο της ώθηση στην αγορά τόσο στον ίδιο τον τουριστικό κλάδο όσο και σε άλλους χωρίς απαραιτήτως να φαίνεται.

Έχουμε και εκλογές τον Μάιο

Ο μήνας αυτός μπορεί να δείχνει ο μήνας πριν το καλοκαίρι, όμως είναι κρίσιμος για την Ελλάδα, λόγω εκλογών. Στις 21 Μαΐου έχουμε εθνικές εκλογές που θα παίξουν το ρόλο τους στο μέλλον όχι μόνο της χώρα μας αλλά και της αγοράς. Ο καθένας θα κάνει τις επιλογές του, όπως ο ίδιος κρίνει, οπότε περιμένουμε να δούμε προς τα τέλη του μήνα ποια θα είναι η πολιτική που σε κάθε περίπτωση επηρεάζει την καθημερινότητά μας, ακόμα και όταν δεν φαίνεται…

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Βάλαμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα


 

Advertisement

Η επένδυση που περιμένουμε μήνες τώρα και αφορούσε την εταιρεία e.GO (που κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα) τελικά όχι απλά πάγωσε αλλά όπως μαθαίνουμε δεν θα γίνει πράξη. Οι υπεύθυνοι έμειναν στα λόγια


Απίστευτο κι όμως αληθινό. Την περασμένη εβδομάδα ο Σ.Ε.Α.Α. (Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων) εξέδωσε δελτίο Τύπου έπειτα από επίθεση που δέχτηκε, ενώ απειλήθηκε και με όπλο, τεχνικός σύμβουλος που εργάζεται στη Ford Σφακιανάκης. Όλα ξεκίνησαν όταν πελάτης επισκέφτηκε την αντιπροσωπεία μαζί με έμπορο μεταχειρισμένων για να ελέγξει το όχημα που θα αγόραζε και τελικά αποδείχτηκε ότι είχε γυρισμένα χλμ. Ο έμπορος δεν δεχόταν με τίποτα αυτό που άκουγε και όταν κατάλαβε ότι θα έχανε την πώληση αντέδρασε με πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα, τρόπο, βγάζοντας όπλο φωνάζοντας παράλληλα άλλους τρεις συγγενείς – συνεργάτες του. Η εμφάνιση της αστυνομίας αποδείχτηκε καθοριστική ενώ όπως μάθαμε έπεσε και ξύλο…


Με θετικό πρόσημο κινήθηκε η αγορά τον Απρίλιο και έτσι το ράλι… ανόδου συνεχίζεται από την αρχή του έτους, κάτι που άλλωστε περιμέναμε. Σύμφωνα με τα πρώτα νούμερα, οι πωλήσεις ξεπέρασαν τις 10.000 μονάδες, αν και τα αυριανά (ανεπίσημα) νούμερα θα μας δώσουν μία καλύτερη εικόνα της αγοράς.

Στην κορυφή βρέθηκε η Toyota, ακολούθησε η Opel ενώ στις επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι, VW, Citroen/DS και Peugeot.


Οι πωλήσεις της BMWκαλπάζουν και αυτό φάνηκε το μήνα Απρίλιο. Η γερμανική φίρμα ήταν η μοναδική Premium που βρέθηκε στο TOP10 καταλαμβάνοντας την 6η θέση.


Το Opel Corsa είναι το μοντέλο που μονοπώλησε το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού. Το γερμανικό μοντέλο βρέθηκε στην πρώτη θέση αφήνοντας πίσω του, το Peugeot 208 και το Citroen C3.


Η πρώτη Maserati GranTurismo νέας γενιάς ήρθε στην Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα και βρίσκεται στην αντιπροσωπεία της ιταλικής φίρμας που έχει έδρα στην Κηφισιά. Η τιμή της ξεκινά από τα 230.000 ευρώ.


Αποχώρησε πριν από μερικές εβδομάδες ο τεχνικός διευθυντής του Ομίλου Σφακιανάκη, Κώστας Καραμέρος.


Συνεργασία με τους 4 Τροχούς ξεκίνησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλογερόπουλος ο οποίος την περασμένη εβδομάδα αποχώρησε από το motorone.gr


Μπορεί να μην κάνει χιλιάδες πωλήσεις στην Ελλάδα αλλά όπως φαίνεται η Subaru στη χώρα μας καταφέρνει να έχει επαρκή αριθμό αυτοκινήτων για να καλύψει τις ανάγκες του αγοραστικού της κοινού. Όπως μπορείτε να δείτε το κατάστημα της στη λεωφόρο Κηφισίας είναι γεμάτο με καινούργια μοντέλα.


Τις 17.000 έφτασαν οι αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα το πρώτο 8μηνο του προγράμματος «κινούμε ηλεκτρικά 2».

 


Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν, ο Ιταλός Fabio Barone, κατάφερε να καταγράψει την περασμένη εβδομάδα ρεκόρ ταχύτητας στα Μετέωρα με μία Ferrari F8 Tributo. Ένα ρεκόρ που πραγματοποιήθηκε και καταγράφηκε για πρώτη φορά καθώς δεν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.


 

Η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων επιδοτείται με 8.000 ευρώ, αλλά για να τα πάρει ο πελάτης που τα έχει αιτηθεί θα πρέπει να… περιμένει μήνες. Η Kosmocar γλιτώνει το αγοραστικό κοινό από αυτήν την ταλαιπωρία προσφέροντας την αντίστοιχη έκπτωση για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα των Audi, Skoda και VW.


 

Τραγούδι με τίτλο… Mitsubishi EVO (!) ετοιμάζει ο γνωστός ράπερ Χρήστος Τούσης, γνωστός ως TUS. Όπως μαθαίνουμε ετοιμάζει και video clip!


Ένας χρόνος ΑΝΤ1+ και το κανάλι του Αμαρουσίου βρήκε την ευκαιρία να διοργανώσει μία ξεχωριστή εκδήλωση σε συνδυασμό με την Formula 1.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο The Mall Athens την Κυριακή 30 Απριλίου όπου οι προσκεκλημένοι και φίλοι του σπορ είχαν την ευκαιρία να «μονομαχήσουν» στις τιμονιέρες και να παρακολουθήσουν σε μεγάλη οθόνη τον αγώνα της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν.


Ακούγεται στην πιάτσα πως τα δημοσιογραφικά αυτοκίνητα αντί να χρησιμοποιούνται για τις δημοσιογραφικές ανάγκες εκτελούν χρέη… ντελίβερι!

 


Την Κυριακή 7 Μαΐου θα κυκλοφορήσει το νέο τεύχος του περιοδικού CAR μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει στις 7 Μαΐου με την εφημερίδα Καθημερινή.

 


Με 96 σελίδες κυκλοφόρησε το τελευταίο τεύχος του περιοδικού Drive. Πολύ λίγες σελίδες για μηνιαίο έντυπο με τόσο μεγάλη ιστορία.


 

Το 43ο Ολυμπιακό ράλι άνοιξε την αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος ράλι χώματος. Τη νίκη κατέκτησε το πλήρωμα από την Κύπρο, Αλέξανδρος Τσουλόφτας – Στέλιος Ηλία με VW Polo GTi R5. Χαρακτηριστικό του αγωνιστικού επιπέδου που έχει το κυπριακό πλήρωμα είναι το γεγονός ότι οι δεύτεροι (Κεχαγιάς – Κουζιώνης) τερμάτισαν σχεδόν δύο λεπτά πιο πίσω.


Η Yamaha έφτιαξε μια ταινία, με αφορμή τη χορηγία της προς την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έχοντας ως πρωταγωνιστές τους ίδιους τους αθλητές των Εθνικών Ομάδων Μπάσκετ. Παρακολουθήστε την παρακάτω:


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 154.400
2. Trcoff: 65.500
3. Tractiongr: 29.200
4. Drive magazine: 27.100
5. Gocar: 15.500
6. Carotogr: 14.600
7. CarGuysGr: 12.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.820
9. Newsauto: 5.020
10. 4Τροχοί: 4.380
11. George Sargiannidis: 4.090
12. Autobeat: 3.840
13. Auto Τρίτη: 3.640
14. Panos Seitanidis: 2.450
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.710
16. Enkinisi: 1.680
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 1/5/2023 (20:00)