Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 376…

Ελλάδα 17:39
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 376…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 376…

ΝΕΑ

Η απώλεια του επιχειρηματία Γιώργου Συγγελίδη στιγμάτισε την πιάτσα του αυτοκινήτου η οποία συνεχίζει δυναμικά την ανοδική πορεία και τον Μάρτιο. Την ίδια ώρα έχουμε μεταγραφές, αλλαγές, αποκαλύψεις, εκδρομές μέχρι και έκθεση μοτοσικλέτας!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, με υγεία. Δευτέρα σήμερα και είμαστε γι’ ακόμα μία Δευτέρα εδώ για τη δική μας ενημέρωση γύρω από την… πιάτσα του αυτοκινήτου. Όσοι δεν το καταλάβατε η ώρα άλλαξε, η μέρα «μεγάλωσε» και με τις καιρικές συνθήκες να φτιάχνουν η διάθεση σίγουρα ανεβαίνει.

Τα προβλήματα όμως παραμένουν πολλά, αλλά όπως το έχουμε γράψει, όλα βρίσκονται μέσα στο μυαλό μας. Ο Μάρτιος πάντως φεύγει και όπως δείχνουν τα στοιχεία θα μας αποχαιρετήσει και αυτή τη φορά με πολύ καλά νούμερα, αναφορικά με τις πωλήσεις. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει ζήτηση, πωλήσεις γίνονται και είναι σίγουρο πως θα συνεχιστεί αυτό το σκηνικό και τους επόμενους μήνες.

Το αρνητικό είναι πως οι τιμές δεν λένε να… σταματήσουν και συνεχώς ανεβαίνουν δημιουργώντας προβληματισμό σε όσους θέλουν να αποκτήσουν καινούργιο αυτοκίνητο. Ας ελπίσουμε να αλλάξει αυτή η κατάσταση και μάλιστα σύντομα.

Advertisement
Advertisement

Μην ξεχνάμε πως σε λίγες ημέρες έχουμε Πρωταπριλιά, οπότε καλό είναι να προσέχουμε για να μην την πάθουμε!

Η αγορά του αυτοκινήτου συνεχίζει να πηγαίνει πολύ καλά…

Καλό ταξίδι…

Μέσα από τη σημερινή στήλη θα αποχαιρετήσουμε έναν κορυφαίο από το χώρο του αυτοκινήτου που «έφυγε» στα 92 του χρόνια πριν από λίγες ημέρες. Ο λόγος για τον Γιώργο Συγγελίδη, έναν επιχειρηματία που συνέδεσε το όνομά του με το αυτοκίνητο καταφέρνοντας να δημιουργήσει τη δική του αυτοκρατορία στον κλάδο…

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!

 


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Να αγοράζεις μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με την ίδια προσοχή που ένας γυμνός άνθρωπος σκαρφαλώνει σ’ έναν φράχτη από συρματόπλεγμα.


 

Advertisement

Την τελευταία του πνοή άφησε την περασμένη εβδομάδα (19 Μαρτίου 2023) σε ηλικία 92 ετών ο Γιώργος Συγγελίδης. Ήταν ένας από τους κορυφαίους και εμβληματικούς επιχειρηματίες στον κλάδο του αυτοκινήτου ενώ το όνομά του έγινε συνώνυμο της αυτοκίνησης. Η απώλειά του είναι μεγάλη όμως όσα αφήνει πίσω θα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση ακόμα και για τους ανταγωνιστές. Ξεκίνησε στο χώρο του αυτοκινήτου με τη Citroen το 1965 και 58 χρόνια μετά ο Όμιλος Συγγελίδη έχει καταφέρει να διαθέτει στην αγορά 1 στα 3 καινούργια αυτοκίνητα. Την αυτοκρατορία του Γιώργου Συγγελίδη συνεχίζουν τα παιδιά του, Γιάννης, Πολυχρόνης και Ρίτσα

 


Ο Κωνσταντίνος Νιζάμης είναι ο νέος διευθυντής πωλήσεων LME στην εταιρεία Kinsen. Η συγκεκριμένη δραστηριοποιείται στον τομέα του Leasing βαρέων φορτηγών, μηχανημάτων έργου και τουριστικών λεωφορείων άνω των 3.5 τόνων.


Ο πρόεδρος της Toyota Hellas Hermann Riedl και ο παραολυμπιονίκης Αντώνης Τσαπατάκης βράβευσαν την εταιρεία Πλέστης ΑΕ ως την πιο κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη εταιρεία για το 2022.


Ο χώρος του αυτοκινήτου αλλάζει σημαντικά και σε πολλούς τομείς. Από τον τρόπο που πωλούνται τα αυτοκίνητα μέχρι και τον τρόπο που θα προσκαλούνται Μέσα και δημοσιογράφοι σε παρουσιάσεις στο εξωτερικό. Ήδη κάποιες εταιρείες ακολουθούν τις οδηγίες των εργοστασίων ενώ έπεται και συνέχεια.


Στις 5 Απριλίου θα αποκαλύψει επίσημα τις Lamborghini Urus S και Urus Performante η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Trident Cars.


 

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα ο Σπύρος Πανόπουλος αναρτά εικόνες με αξεσουάρ από το υπεραυτοκίνητ CHAOS. Την περασμένη εβδομάδα μας έδειξε ένα ακόμα που έχει φτιάξει από τιτάνιο και συγκεκριμένα το κομμάτι που βρίσκεται μεταξύ ανάρτησης και μουαγιέ (από τη μέση περνά το ημιαξόνιο).


 

Track day με πολλά… τέρατα πραγματοποιήθηκε στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών με οχήματα που θύμιζαν εξωτερικό. Μεταξύ άλλων έκανε την εμφάνισή της και η κορυφαία McLaren 765, δοκιμή που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτής Γιώργος Καραμέρης.


 

Το νέο Renault Austral αποκάλυψαν την περασμένη εβδομάδα τα στελέχη της εισαγωγικής εταιρείας TEOREN. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στο στάδιο Καραϊσκάκη καθώς η Renault είναι χορηγός της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού.


Την ημέρα γενεθλίων του αείμνηστου Άρη Σταθάκη (25 Μαρτίου) το ίδρυμα StAr αποκάλυψε το νέο του λογότυπο το οποίο δημιούργησε η Digital Drone Advertising. Το έκανε με ένα video που περιείχε την τελευταία πρόταση από ομιλία του Άρη Σταθάκη στην ολομέλεια της Βουλής.


 

Explorer θα ονομάζεται το νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV μοντέλο της Ford. Τα αποκαλυπτήρια του μοντέλου πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.



Δημοσιογραφικό
ταξίδι ετοιμάζει εισαγωγική εταιρεία λίγο μετά τα μέσα Απριλίου όπου θα δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες δημοσιογράφους να οδηγήσουν ένα βραβευμένο ηλεκτρικό μοντέλο που έρχεται και θα… σπάσει ταμία.

 



Δύσκολες στιγμές
για περιοδικό του χώρου. Όπως ακούγεται τα χρέη είναι υπέρογκα και ο προβληματισμός για την επόμενη μέρα πολύ μεγάλος.

 


Σε πρόσφατο συνέδριο που διοργάνωσε η BMW Hellas, η ΒΕΛΜΑΡ απέσπασε 3 βραβεία για το 2022.


Νέα δραστηριότητα για τον Όμιλο Σφακιανάκη. Ο λόγος για την Executive Flex, που αφορά σε υπηρεσίες μίσθωσης καινούργιων και μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε ιδιώτες, ελεύθερους επαγγελματίες και εταιρείες.


 

Η κοινότητα “Ηλεκτροκίνηση στην Ελλάδα” οργανώνει τη 2η Πανελλήνια Συνάντηση Ηλεκτροκίνησης που φέτος θα πραγματοποιηθεί 31 Μαρτίου – 2 Απριλίου στο Βόλο. Στη συνάντηση θα δώσουν το παρών ιδιοκτήτες με ηλεκτρικά οχήματα τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βουλγαρία.


 

Την Κυριακή 2 Απριλίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει την Κυριακή 2 Απριλίου με την εφημερίδα Καθημερινή.


Μία φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν από 30 χρόνια ανέβασε ο Γιώργος Βαρίνος στην προσωπική του σελίδα στο FB γράφοντας: «Πω πω… πως πέρασαν 30 χρόνια… Αξέχαστη εποχή γεμάτη κέφι για δημιουργία και γνήσια συναδελφικότητα. Πρώτη ομάδα του Auto Τρίτη 1993. Πάνω: Πατέλος, Κυριαζής, Λιόσης, Βαρίνος, Κακούρης, Στέλιος Γάγας Κάτω: Ντάνος, Τριανταφύλλης Γ., Γιαννούλας, Βασίλης Γάγας (στο καλό αδερφέ μας) Αδάναλης, Ιντζές, Πέτραινας. Μαγική εποχή και ανεπανάληπτη…


 

Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης μοτοσικλέτας η οποία θα παραμείνει ανοιχτή έως και την Κυριακή 2 Απριλίου. Ο χώρος που θα φιλοξενηθεί είναι το εκθεσιακό κέντρο (κλειστό γήπεδο Π. Φαλήρου πρώην TAE KWON DO). Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 7 ευρώ.


Τον τίτλο «Αθλητική Διοργάνωση της Χρονιάς» απέσπασε γα δεύτερη συνεχή χρονιά το Ράλι Ακρόπολις και συγκεκριμένα στα βραβεία Sports Marketing, που διοργανώνει η εταιρεία επιχειρηματικής επικοινωνίας Boussias.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 153.300
2. Trcoff: 64.900
3. Tractiongr: 29.000
4. Drive magazine: 27.000
5. Gocar: 15.400
6. Carotogr: 12.800
7. CarGuysGr: 12.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.710
9. Newsauto: 4.980
10. 4Τροχοί: 4.350
11. George Sargiannidis: 3.790
12. Autobeat: 3.740
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.440
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.690
16. Enkinisi: 1.660
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 27/3/2023 (20:00)