Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 374…

Ελλάδα 12:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 374…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 374…

ΝΕΑ

Μεταγραφές, αύξηση στις πωλήσεις των ηλεκτρικών, ολική καταστροφή σε δημοσιογραφικό όχημα των 90.000 ευρώ, παρουσιάσεις, εκδρομές μέχρι και Playmobil περιλαμβάνει η θεματολογία αυτής της εβδομάδας…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Μπορεί να έχουν περάσει δύο εβδομάδες από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά το μυαλό μας παραμένει εκεί, παραμένει στους ανθρώπους που χάθηκαν τόσο άδικα και με έναν τρόπο που δεν μπορούμε να χωνέψουμε και παραμένει σε όλους τους συγγενείς και φίλους που έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Το δυστύχημα αυτό μας έχει στιγματίσει και μας έχει πληγώσει πολύ. Είναι κάτι που το εισπράττουμε καθημερινά, κάτι που δεν μπορούμε να το αφήσουμε έτσι να φύγει και απλά να το ξεχάσουμε.

Το βλέπουμε στην ψυχολογία του κόσμου, ενώ έχει αντίκτυπο ακόμα και στα μαγαζιά, ότι και να πουλά το καθένας.

Advertisement
Advertisement

Προβληματισμός με τη Silicon Valley Bank…

Θα αλλάξω κλίμα και θα αναφερθώ στην κατάρρευση της τράπεζας Silicon Valley Bank. Πρόκειται για ένα θέμα που πρέπει να κοιτάξουμε με ιδιαίτερη προσοχή γιατί ίσως να επηρεάσει σημαντικά ακόμα και τον κλάδο του αυτοκινήτου. Προς το παρόν μπορεί να μην μας απασχολεί το τι γίνεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού αλλά ας έχουμε τα μάτια μας 14 για να ξέρουμε πως θα εξελιχτεί…

Προσοχή στα πάρκινγκ της εθνικής οδού

Πριν διαβάσετε τα νέα της πιάτσας και όσοι ταξιδεύετε, ας έχετε το νου σας όταν σταματάτε στα πάρκινγκ της εθνικής οδού. Τις τελευταίες ημέρες έχουν πέσει θύματα αρκετοί οδηγοί που σταματούν για λίγο και τους την… πέφτουν πιθανότατα και σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου Θέματος, Ρομά για να τους ληστέψουν.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις τότε η επιτυχία είναι σίγουρη


 

Advertisement

Το 55,3% άγγιξε τον Φεβρουάριο η κατηγορία B και αποδείχτηκε η πιο δημοφιλής της ελληνικής αγοράς αυτοκινήτου.


Το 9% έφτασαν οι πωλήσεις των αυτοκινήτων που μπαίνουν στην πρίζα (αμιγώς ηλεκτρικά και Plug-in hybrid), σύμφωνα με στοιχεία του ΣΕΑΑ για τον Φεβρουάριο. Την αντίστοιχη περυσινή περίοδο το ποσοστό ήταν στο 7,3%.


Μέχρι τέλος του έτους θα παραμείνουν στα κτήρια της λεωφόρου Βουλιαγμένης τα γραφεία της εισαγωγικής εταιρείας των αυτοκινήτων Abarth, Alfa Romeo, Fiat και Jeep. Αυτό γίνεται διότι υπάρχει συμβόλαιο με την εταιρεία στην οποία ανήκει το κτήριο. Λογικά από το 2023 τα γραφεία θα μεταφερθούν στην Κηφισιά, καθώς από την 1η Μαΐου και όπως γράψαμε την περασμένη εβδομάδα,, οι εν λόγω μάρκες περνούν και επίσημα σε εταιρεία που θα διαχειρίζεται ο Όμιλος Βασιλάκη.


 

Όπως μάθαμε πρόσφατα καταστράφηεκ δημοσιογραφικό αυτοκίνητο αξίας 90.000 ευρώ. Το σπορ αυτοκίνητο είχε έξοδο με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε δέντρο, ευτυχώς χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που το όχημα μάλλον πάει για… ανακύκλωση.


 

Κίνηση ματ από την Europcar η οποία τις επόμενες ημέρες θα εντάξει στο δυναμικό τον Γιάννη Καπαδουκάκη ο οποίος θεωρείται στέλεχος από το πάνω ράφι και ειδικεύεται στον τομέα των επαγγελματικών. Ο συγκεκριμένος ήταν υπεύθυνος LCV στη LeasePlan ενώ η ενημέρωση αποχώρησης έγινε την περασμένη εβδομάδα και εξέπληξε τους πάντες. Να σημειώσουμε πως η Europcar εκτός από το κομμάτι του Rent a Car δραστηριοποιείται και στο τομέα του leasing.


 

Πολύ κίνηση υπάρχει τον τελευταίο καιρό από τις εταιρείες leasing. Όπως μαθαίνουμε σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις που θα τις φέρουν σε θέση ισχύος έναντι των ανταγωνιστών τους.


Τα είπε όλα με μία ανάρτησή του στο Facebook ο εκπαιδευτής και μηχανολόγος – μηχανικός Γιώργος Καραμέρης.


 

Το event – θεσμός Mobility 2023 θα πραγματοποιηθεί και φέτος στο Golden Hall 14 με 24 Σεπτεμβρίου, με τις συμμετοχές ήδη να είναι ιδιαίτερα σημαντικές και τις θέσεις να κλείνονται σε χρόνους ρεκόρ… Σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα μάλιστα φέτος εκτός από αμιγώς ηλεκτρικά θα φιλοξενηθούν και υβριδικά…


 

Νωρίτερα, μία ξεχωριστή  ιδέα – event θα γίνει στον ίδιο χώρο στο Golden 12 με 21 Μάϊου. Πρόκειται για την V.I.T (Very Important Toys). Ένα…  gadgets event που γίνεται μετά από πολλά χρόνια, με  8 κατηγορίες… παιχνιδιών: BEACH, TASTE, BOUDOIR, SPA, GARAGE, GARDEN, PLAYROOM, TIME. Ναι το αυτοκίνητο και η κινητικότητα θα έχουν το δικό τους χώρο. Λεπτομέρειες στο site των διοργανωτών www.premevent.gr


 

Μία νέα έκθεση θα πραγματοποιηθεί μετά το καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τις 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου. Ο λόγος για την έκθεση Auto & Electromobility 2023 που θα φιλοξενηθεί στο κλειστό γήπεδο Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο και θα έχει να κάνει με ηλεκτρικά οχήματα. Την έκθεση διοργανώνουν από κοινού οι, Άρης Γαλανόπουλος, Ευάγγελος Χαραλάμπους και Γιάννης Παπαγιαννακόπουλος.


 

Πολύ μεγάλο είναι το ποσοστό των γυναικών που κατέχουν υψηλές θέσεις στον Όμιλο Σαρακάκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία και συγκεκριμένα στο top management level το ποσοστό των γυναικών αγγίζει το 50%.


 

Ξανά case study για τη Google το Πρώτο Θέμα, που αποδεικνύει πως ότι έχει να κάνει με το διαδίκτυο και την ενημέρωση απλά… φιγουράρει στην κορυφή. Το κορυφαίο ειδησεογραφικό site που συνεργάζεται με την Cloudevo και κάτω από την ομπρέλα του οποίου βρίσκεται το Newsauto απέδειξαν πως η ομάδα του Πρώτου Θέματος μόνο τυχαία δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση, πετυχαίνοντας εκπληκτικά αποτελέσματα.


Στο Παρίσι πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα η δημοσιογραφική παρουσίαση του ηλεκτρικού επαγγελματικού Nissan Townstar EV, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες δημοσιογράφοι.


Την επόμενη εβδομάδα θα αποκαλύψει η Ford ένα ολοκαίνουργιο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο το οποίο ανήκει στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.


Στη Γερμανία θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του Cupra Tavascan,ενός νέου αμιγώς ηλεκτρικού μοντέλου της μάρκας. Η δημοσιογραφική παρουσίαση που είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο θα συνοδευτεί και από επίσκεψη σε αγώνα της Formula e.


Την Πέμπτη 9 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε τελικά η παρουσίαση της BMW i7 από την BMW Σφακιανάκης. Η συγκεκριμένη ήταν προγραμματισμένη για άλλη ημερομηνία αλλά λόγω εθνικού πένθους (λόγω του δυστυχήματος στα Τέμπη) είχε αναβληθεί.


Ανακαίνιση στα γραφεία της αλλά και στο χώρο το service έκανε η εταιρεία Automotivo που έχει έδρα στη λεωφόρο Κηφισίας.


Στη λίμνη Πλαστήρα πραγματοποιήθηκε η 3η εκδρομή του Raptor Club Greece στην οποία συμμετείχαν 150 μέλη με 45 αυτοκίνητα, 4 από τα οποία ήταν τελευταίας γενιάς. Το πρόγραμμα περιλάμβανε πολύ οδήγηση στη λάσπη, κοπή πίτας ακόμα και barbeque στο βουνό.


Στην 15η Ημέρα Καριέρας που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη συμμετείχε η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης . Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα στελέχη της εταιρίας Β. Φωστέρης και Γ. Κωττάς, είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με υποψήφιους εργαζόμενους που ενδιαφέρονται για καριέρα στον ευρύτερο κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας. Στην εκδήλωση συμμετείχαν 110 επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό για περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.


Το θρυλικό Citroen 2 CV επιστρέφει μετά από… δεκαετίες, όχι όμως στην κανονική του μορφή αλλά ως Playmobil.


 

Την Κυριακή 12 Μαρτίου μεταδόθηκε από το STAR Channel (την ώρα 13:00-13:45) ένα ακόμα επεισόδιο της τηλεοπτικής εκπομπής Traction. Τα μερίδια τηλεθέασης στο κοινό 18-54 είχαν ως εξής:

13:00-13:15 11,8%
13:15-13:30 10,9%
13:30-13:45 11,5%


Δύο μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Σ.Ο.Α.Α., φιλοξενούν αυτή την εβδομάδα στην εκπομπή «Πάνω από τα Όρια» οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Συγκεκριμένα τον νέο πρόεδρο του Συνδέσμου, Παναγιώτη Παρθένη και τον Κώστα Κόρακα, οι οποίοι μιλούν για το μέλλον του Σ.Ο.Α.Α. καθώς και για τους ελληνικούς αγώνες. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση boat & fishing, με θεματολογία το σκάφος, το ψάρεμα αλλά και τον θαλάσσιο τουρισμό.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 152.900
2. Trcoff: 64.600
3. Tractiongr: 28.900
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 15.300
6. Carotogr: 12.800
7. CarGuysGr: 12.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.660
9. Newsauto: 4.970
10. 4Τροχοί: 4.330
11. George Sargiannidis: 3.720
12. Autobeat: 3.690
13. Auto Τρίτη: 3.630
14. Panos Seitanidis: 2.430
15. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.670
16. Enkinisi: 1.650
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 13/3/2023 (19:00)