Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 367…

Ελλάδα 7:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 367…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 367…

ΝΕΑ

Ρεκόρ, νέες επενδύσεις, καινούργια μοντέλα, τιμές που πέφτουν ακόμα και γεύματα περιλαμβάνει το… μενού της αυτοκίνησης που συνεχίζει με χιόνια και με κρύα! Καταγράφουμε τι γίνεται για να είστε οι καλύτερα ενημερωμένοι αναγνώστες.

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε, πάντα με υγεία. Δευτέρα σήμερα και βρισκόμαστε (για να δούμε) σε αναμονή της κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες. Ακούμε πολλά για τον καιρό και περιμένουμε να… χαλάσει για να καταλάβουμε και λίγο πως διανύουμε χειμώνα. Ήδη έχει χιονίσει σε κάποιες περιοχές της χώρας (κυρίως ορεινές) αλλά οι περισσότεροι ούτε που έχουμε καταλάβει ότι έχουμε Ιανουάριο με θερμοκρασίες που άνετα ρίχνεις και μία βουτιά στη θάλασσα!

Θα αφήσω τον καιρό και θα επικεντρωθώ σε θέματα που απασχολούν όλους όσους θέλουν να αποκτήσουν νέο αυτοκίνητο. Η αγορά σε γενικές γραμμές «τσουλάει» όμως ο Ιανουάριος δείχνει πως υπάρχει ένα «πάγωμα» του κοινού και αυτό αποτυπώνεται στις παραγγελίες. Από τη μία οι τιμές που δε λένε να… φρενάρουν και από την άλλη, η αβεβαιότητα που θα αρχίσουμε να την ξεχνάμε όταν θα αρχίσει να φτιάχνει και πάλι ο καιρός.

Έχουμε να αποκαλύψουμε πολλά φέτος!

Πέφτουν οι τιμές;

Το σίγουρο είναι πως η περασμένη εβδομάδα είχε δύο ανακοινώσεις που έβαλαν σε σκέψη πολύ κόσμο για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Από τη μία η Tesla που έριξε τις τιμές κατά 8.000 ευρώ και πλέον αγοράζεις Model 3 με 37.000 (στην τιμή είναι και η επιδότηση) και από την άλλη η Jeep με το Avenger, ένα ολοκαίνουργιο Crossover μοντέλο, το οποίο είναι διαθέσιμο με 27.500 ευρώ (στην τιμή και η επιδότηση).

Advertisement
Advertisement

Οι κινήσεις αυτές είναι σημαντικές για την αγορά και τον κόσμο που θέλει να αποκτήσει αυτοκίνητο ο οποίος με τη σειρά του μπορεί να «φτιάξει» (με τον τρόπο και τη στάση του) και τις τιμές προς το καλύτερο.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, οι αποκλειστικές ειδήσεις είναι πολλές ΚΑΙ σήμερα, οπότε σας αφήνω να χαλαρώσετε σκρολάροντας τα νέα της αυτοκίνησης.

Η ζωή θέλει… χρώμα!

Στείλτε μας τα νέα σας

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


 

Advertisement

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Μισή αλήθεια = ολόκληρο ψέμα


 

Άνθρωποι από το εξωτερικό ετοιμάζουν εντός του 2023 να σημειώσουνε ρεκόρ ταχύτητας σε ένα από τα πιο ξεχωριστά μέρη της Ελλάδας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσπάθεια θα γίνει με ένα από τα πιο ξεχωριστά super car του πλανήτη και θα κινηματογραφηθεί για οργανισμό που καταγράφει τέτοιου είδους ρεκόρ. Οι οργανωτές αναμένουν να πάρουν τις τελικές εγκρίσεις από την Πολιτεία και να ανακοινώσουν επίσημα τι θα κάνουν και σε ποιο μέρος.


Advertisement

 

Και με τη βούλα ολοκληρώθηκε τυπικά το deal του Ομίλου Βασιλάκη αναφορικά με τις εταιρείες, Alfa Romeo, Fiat, Jeep κ.λπ. Τις επόμενες εβδομάδες θα μάθουμε λεπτομέρειες για τη μετακόμιση των γραφείων όπως και για τους εργαζόμενους. Διαβάστε αναλυτικά για την εξαγορά πατώντας ΕΔΩ.


 

Νέες συνεργασίες ετοιμάζει η Νικ. Ι. Θεοχαράκης, όπως ανακοίνωσε σε ομιλία του (την περασμένη εβδομάδα) στους εργαζόμενους της εταιρείας ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Τάκης Θεοχαράκης.


 

Επαγγελματικό γεύμα με 8 δημοσιογράφους της Θεσσαλονίκης είχαν οι άνθρωποι της Volvo την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου σε εστιατόριο του Macedonia Palace. Οικοδεσπότης ήταν ο Νίκος Γιαννουσάς που έδειξε ικανοποιημένος από την πορεία της μάρκας και της αγοράς. Όπως μάθαμε, εντός του έτους η Volvo στην Ελλάδα θα ανακοινώσει νέα προγράμματα που θα αφορούν τη χρηματοδότηση ενώ θα δοθεί βαρύτητα στα ηλεκτρικά. Αναφορικά με την Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Volvo Cars τόνισε πως είναι ευχαριστημένος και με τα αποτελέσματα του νέου αντιπροσώπου (Volvo – Παπαδόπουλος) που βρίσκεται μετά τη διασταύρωση της Θέρμης στο δρόμο προς Χαλκιδική.


 

Τη λίστα με τα 10 αυτοκίνητα τα οποία θα μονομαχήσουν για τον τίτλο του ελληνικού «CAR OF THE YEAR 2023» μπορείτε να τα δείτε παρακάτω. Να σημειώσουμε πως στην ψηφοφορία συμμετέχουν οι συντάκτες του Newsauto και του περιοδικου CAR, όπως οι αναγννώστες! Ο νικητής θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες.

Alfa Romeo Tonale
Dacia Jogger
DS 4
Hyundai Ioniq 5
Nissan X-Trail
Opel Astra
Skoda Fabia
Suzuki S-Cross
Toyota Corolla Cross
VW ID.5

 


 

Τα πρώτα Peugeot 408 ήρθαν στην Ελλάδα. Πρόκειται για την ολοκαίνουργια γενιά η οποία κατατάσσεται πλέον στην κατηγορία των οχημάτων ελευθέρου χρόνου.


Δημοσιογραφική παρουσίαση για την ολοκαίνουργια i7 διοργανώνει η BMW την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.


Σε μία μεγάλη επένδυση ακινήτου σύμφωνα με πληροφορίες (τις οποίες δεν μπορέσαμε να διασταυρώσουμε) προχώρησε ο Όμιλος Βασιλάκη. Πρόκειται για ένα μεγάλο κτήριο στην περιοχή της ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε μία περιοχή που ήδη ο Όμιλος δραστηριοποιείται ήδη με τις, BMW, Hyundai, KIA και Autohellas (Hertz).


Σε τριψήφιο νούμερο έφτασαν σε λιγότερα από μία εβδομάδα οι παραγγελίες των μοντέλων της Tesla μετά την ανακοίνωση των νέων τιμών. Πλέον με 37.000 ευρώ (στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται και η κρατική επιδότηση) μπορείς κάποιος να αποκτήσει το Model 3.


Μία νέα έκδοση του Ami έφερε στην Ελλάδα η Citroen η οποία για το 2023 έχει υψηλές βλέψεις, δεδομένου και της μεγάλης ζήτησης που υπάρχει για το εν λόγω όχημα.


Το Jeep Avenger κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες τον τίτλο του αυτοκινήτου της χρονιάς για την Ευρώπη (COTY) και λίγες ημέρες μετά ανακοινώθηκε και η τιμή του από την εισαγωγική εταιρεία. Συγκεκριμένα το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Jeep κοστίζει στην Ελλάδα με την κρατική επιδότηση 27.500 ευρώ. Με αυτή την τιμή το βιβλίο των παραγγελιών ήδη έχει πάρει φωτιά.


Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψαν στην Νικ. Ι. Θεοχαράκης την περασμένη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις της κεντρικής αντιπροσωπείας της Nissan στη λεωφόρο Αθηνών. Αρχικά μίλησε ο Βασίλης Θεοχαράκης και αμέσως μετά το λόγο πήρε ο Τάκης Θεοχαράκης.


Ένα απλό και άκρως κατανοητό άρθρο έγραψε ο Κώστας Ζωγλοπίτης αναφορικά με τα οχήματα Plug-in hybrid. Όπως θα διαβάσετε, ξεκαθάρισε γιατί πρέπει αυτές οι εκδόσεις να φορτίζουν συχνά προκειμένου να είναι φιλικές στο περιβάλλον. Διαβάστε το σχετικό άρθρο ΕΔΩ


Ολοένα και αυξάνουν τα ηλεκτρικά που αποκτούν οι Δήμοι για να ανταπεξέρχονται στα προβλήματα και τις ανάγκες της καθημερινότητας. Αυτή τη φορά ο Δήμος Δομοκού απέκτησε τρία μικρά ηλεκτρικά οχήματα.


Τη συνεργασία της με την Kosmoride ανακοίνωσε η DHL Express που αφορά την προσθήκη στο στόλο της 14 ηλεκτροκίνητων scooter Silence. Τα συγκεκριμένα θα εξυπηρετούν παραλαβές και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας.


Ξεκινά η δράση “F1 in Schools Greece 2023 – All Girls Initiative” με σκοπό την υποστήριξη ομάδων του F1 in Schools Ελλάδος αποτελούμενες αποκλειστικά από κορίτσια. Η υποστήριξη θα χορηγηθεί μόνο σε all-girls ομάδες από δημόσια σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια), που συμμετέχουν για πρώτη φορά στον πανελλήνιο διαγωνισμό F1 in Schools και περιλαμβάνει την κάλυψη διαφόρων λειτουργικών εξόδων των ομάδων. Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος υποστηρίζει με δωρεά του τη δράση, καθώς και τη συμμετοχή δημόσιων σχολείων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό F1 in Schools της τρέχουσας σχολικής περιόδου.


Άλλη μία παγκόσμια αποκλειστικότητα κατάφερε ένας δικός μας δημοσιογράφος (και) του αυτοκινήτου. Ο Βαγγέλης Γκούμας ρεπόρτερ του STAR Channel απαθανάτισε αποκλειστικά εικόνες και video με το κινητό του από την κηδεία του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου και τα πλάνα του μετέδωσαν τα περισσότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου!


Τον πρώην πρόεδρο της ΕΛΠΑ Βασίλη Δεσποτόπουλο, φιλοξενούν το ερχόμενο Σάββατο στην εκπομπή Πάνω από τα Όρια, οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Η συνέντευξη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του οργανισμού που διοικούσε το ελληνικό motorsport επί δεκαετίες, τα αίτια που η ΕΛΠΑ κατέρρευσε, το λόγο που δεν έγινε πίστα F1 στην Ελλάδα κ.ά. Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Attica TV το Σάββατο στις 18:00 και σε επανάληψη την Κυριακή στις 10:00 π.μ.


 

Στο Όμιλο Σαρακάκη θα περάσει η Peugeot motorcycles.


 

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους έκοψαν τα μέλη του Athens Jetski Club την Κυριακή 22 Ιανουαρίου. Περισσότερα από 100 άτομα έδωσαν το παρών σε μία εκδήλωση που έδειξε και τη δυναμική του συγκεκριμένου αθλήματος στην Ελλάδα που συνεχώς κερδίζει νέους φίλους.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 150.900
2. Trcoff: 63.200
3. Tractiongr: 28.200
4. Drive magazine: 26.900
5. Gocar: 14.900
6. Carotogr: 12.700
7. CarGuysGr: 12.200
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.520
9. Newsauto: 4.910
10. 4Τροχοί: 4.250
11. Auto Τρίτη: 3.590
12. Autobeat: 3.450
13. George Sargiannidis: 3.320
14. Panos Seitanidis: 2.400
15. Enkinisi: 1.640
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.570
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 3/1/2023 (20:00)