Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 359…

Ελλάδα 16:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 359…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 359…

ΝΕΑ

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, έχουμε μπει στην… τελική ευθεία για τις γιορτές των Χριστουγέννων!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλή εβδομάδα να έχουμε. Γι’ ακόμα μία Δευτέρα είμαστε εδώ για ενημέρωση και θεματολογία που συνήθως δεν την διαβάζετε αλλού. Σε δύο ημέρες φεύγει και ο Νοέμβριος, οπότε μπαίνουμε και στην τελική ευθεία των εορτών! Χριστούγεννα λοιπόν και βέβαια έχουμε κάθε λόγο να σκεφτόμαστε νέα πράγματα που θέλουμε να κάνουμε όλοι μας τη νέα χρονιά.

Το σίγουρο είναι πως η… Black Friday μας αποχαιρέτησε και το χαρήκαμε γιατί είχε γίνει κουραστική. Όσοι πάντως περίμεναν την ημέρα δεν βρήκαν τις τιμές που θα ήλπιζαν και δεν ήταν λίγοι αυτοί που έμειναν στον… άσσο. Όπως φάνηκε άλλες τιμές είχαν στο μυαλό τους και άλλες συνάντησαν στο.. ράφι.

Στα αυτοκίνητα πάντως δεν είδαμε καμία Black Friday, το αντίθετο θα λέγαμε, υπήρξε αύξηση τιμών. Δυστυχώς είναι κάτι που το βιώνουμε τόσο συχνά που πραγματικά έχουμε ξεχάσει σε τι τιμές πωλούνται πλέον τα αυτοκίνητα. Άλλη τιμή σήμερα, άλλη αύριο και άλλη σε ένα μήνα! Απίστευτα πράγματα με λίγα λόγια που δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και ένα τέλος. Δύσκολο έως απίθανο θα τολμούσα να πω.

Πόσο μεγάλη χαρά αλλά και υπερηφάνεια νιώθουμε όταν συμπατριώτες μας πρωταγωνιστούν στο παγκόσμια αυτοκινητιστικό στερέωμα. Στη φωτογραφία με τον Αλέξανδρο Λιώκη τον σχεδιαστή της Alfa Romeo Tonale.

Έχουν περιοριστεί οι διελεύσεις πελατών

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη βλέπουμε την τάση των ηλεκτρικών να γίνεται όλο και πιο έντονη. Ωστόσο η απορία παραμένει και έχει να κάνει με τις παραγωγές και αν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει η αυτοκινητοβιομηχανία στη ζήτηση των επόμενων ετών.

Ο μήνας φεύγει και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τις ταξινομήσεις που θα υπάρξουν. Το νούμερα σίγουρα θα είναι καλά όμως το κοινό ήδη έχει περιορίσει τις επισκέψεις του στις αντιπροσωπείες με όσα ακούει αλλά και βιώνει καθημερινά, αναφορικά με την ακρίβεια σε όλα τα προϊόντα.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Είμαστε οι φθηνότεροι γιατί είμαστε οι χειρότεροι


Advertisement

 

Μας εντυπωσιάζει και μας αρέσει το γεγονός πως ολοένα και περισσότεροι Έλληνες κατασκευαστές και εφευρέτες κάνουν… business με το εξωτερικό. Στην Ελλάδα πολλοί δεν τους πιστεύουν αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη τα deals κλείνονται με ξένους. Τρανταχτό παράδειγμα αυτό του Κωνσταντίνου Σούκου από τη Λάρισα με εμπειρία σε εφευρέσεις πάνω από 4ο χρόνια, ο οποίος εμφάνισε ένα ειδικά διαμορφωμένο στρατιωτικό όχημα που έχει τη δυνατότητα να καταρρίπτει ακόμα και drones με λέιζερ


Advertisement

Από τον περασμένο Ιούλιο η Mercedes – Ισμαήλος έχει εντάξει στο δυναμικό της, τον Νικόλα Πρέζα, ο οποίος κατέχει τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Μία κίνηση ματ, καθώς ο εν λόγω διαθέτει μεγάλη εμπειρία από τον κλάδο του αυτοκινήτου, έχοντας διατελέσει σε διευθυντικές θέσεις τόσο στην εισαγωγική εταιρεία της Mercedes όσο και της VW.


Ο Χάρης Θεοφράστου επιστρέφει αλλά αυτή τη φορά στα ερτζιανά. Ο εκκεντρικός παρουσιαστής που τον θυμόμαστε όλοι από την τηλεοπτική εκπομπή στην ΕΡΤ3, θα βρίσκεται κάθε Παρασκευή στις 20:00 στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.


Ολοένα και πιο δυναμική γίνεται η παρουσία της Maserati στην Ελλάδα, γεγονός που βοηθά και η γκάμα των μοντέλων. Ήδη είναι διαθέσιμη η Grecale, το «μικρό» SUV της μάρκας που εφοδιάζεται με κινητήρα 2.0 λίτρων, 300 ίππων και κοστίζει 86.000 ευρώ.


Το 2024 θα δούμε και πάλι τη μάρκα Lancia στους δρόμους. Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει με την επιστροφή της και νέα μοντέλα.


Σε λειτουργία βρίσκεται ήδη το πρώτο κατάστημα της Tesla στην Ελλάδα. Από τις 24 Νοεμβρίου μπήκαν και τα αυτοκίνητα και πλέον οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το επισκεφτούν και να δούνε από κοντά τα αγαπημένα τους μοντέλα. Η έκθεση βρίσκεται στο Μαρούσι (δίπλα στην Αυτοκίνηση, λίγο μετά το Υγεία στην κάθοδο).


Το 2019 υπήρχαν στην Ελλάδα 58 φορτιστές για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Σήμερα είναι περίπου 2.000 σε όλη την Ελλάδα και ο στόχος είναι μέχρι το 2030 να φτάσουν τους 25.000.


Δύο ήταν οι δημοσιογράφοι (ένας ο υπογράφων) που ταξίδεψαν στο Τορίνο για την παγκόσμια παρουσίαση του νέου αμιγώς ηλεκτρικού Abarth 500e. Η παρουσίαση έγινε στο παλιό εργοστάσιο της Fiat, στο οποίο βρίσκεται η πίστα που δοκίμαζαν πριν από δεκαετίες τα αυτοκίνητα πριν τα παραδώσουν στους πελάτες.


Στην Αυστρία είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν τη νέα BMW X1 οι Έλληνες δημοσιογράφοι και μαζί την αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή της.


Το τελευταίο αντίο στην αγαπημένη του μητέρα είπε ο Γιάννης – Μάριος Παπαδόπουλος. Μάνα είναι μόνο μία και η απώλειά της είναι πλήγμα για όλους όσους έχουν βιώσει αυτή τη δυσάρεστη στιγμή…


Στις αρχές της νέας χρονιάς θα μάθουμε ποιο θα είναι το Ελληνικό COTY (Car Of The Year) το οποίο ψηφίζουν οι συντάκτες του newsauto.gr, του περιοδικού CAR αλλά και των αναγνωστών.


 

Ελάχιστοι αντιπρόσωποι κάνουν δυναμική χρήση των social media, ενώ ακόμα λιγότεροι αυτοί που βγαίνουν και στο «γυαλί». Κόντρα στο… ρεύμα πάει η Ιωάννα Τζώρτζη που συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τα video που αναρτά στο κανάλι της «Jaguar – Land Rover Τζώρτζης» στο YouTube. Αυτή τη φορά την είδαμε να παρουσιάζει το νέο Range Rover Sport.


 

Σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς βρίσκεται η αγορά του αυτοκινήτου. Στην Opel in Motion έχουν στολίσει και όλοι οι συνεργάτες βρίσκονται σε γιορτινή διάθεση!


Τα 10 χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει στις 11 Δεκεμβρίου το Skoda Club.


Στον αέρα βγήκε το πρώτο φετινό επεισόδιο του τηλεοπτικού Traction το οποίο και φέτος παίζει στο STAR Channel. Το βλέπουμε κάθε Κυριακή στις 13:00.


 

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα κυκλοφορήσει μαζί με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το νέο τεύχος του περιοδικού CAR.


Το νέο τεύχος του περιοδικού 4 Τροχοί θα κυκλοφορήσει στις 4 Δεκεμβρίου με την εφημερίδα Καθημερινή.


Στο 𝟭𝗼 𝗘𝗦𝗚 𝗨𝗻𝗶𝘃𝗲𝗿𝘀𝗲 𝗙𝗼𝗿𝘂𝗺: 𝗧𝗵𝗲 𝗖𝗼𝗿𝗽𝗼𝗿𝗮𝘁𝗲 (𝗥)𝗲𝘃𝗼𝗹𝘂𝘁𝗶𝗼𝗻 συμμετείχε πριν από λίγες ημέρες η Μαρία Ξυτάκη. Η διευθύντρια επικοινωνίας που εκπρόσωπησε τον Όμιλο Σαρακάκη έκανε αναφορά στις πρακτικές που έχουν υιοθετήσει στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζονται αλλά και τη στρατηγική που ακολουθείται με στόχο την υλοποίηση δράσεων που προστατεύουν το περιβάλλον και ευνοούν το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο.


Τους σπουδαστές του τμήματος Μηχανοτρονικής του ΙΕΚ Σίνδου φιλοξένησαν πριν από λίγες ημέρες τα στελέχη και οι εργαζόμενοι της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχάρακης Α.Ε. στην Βόρεια Ελλάδα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Η συγκεκριμένη επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της πολύχρονης συνεργασίας της Nissan – Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε. με εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς (ΤΕΙ, ΙΕΚ, Πολυτεχνεία κ.α.), για την προσφορά πολύπλευρης επιμόρφωσης στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας.


Ο Όμιλος «Παπαδάκης Group» έχει αναλάβει και ολοκληρώσει το leasing για όλο τον ΟΑΣΘ (180+80) λεωφορεία. Επιπλέον σε εξέλιξη βρίσκεται η παροχή 125+ λεωφορείων στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για λογαριασμό του ΟΑΣΘ.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 146.000
2. Trcoff: 62.000
3. Tractiongr: 27.500
4. Drive magazine: 26.800
5. Gocar: 13.900
6. Carotogr: 12.500
7. CarGuysGr: 11.900
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.320
9. Newsauto: 4.830
10. 4Τροχοί: 4.200
11. Auto Τρίτη: 3.550
12. Autobeat: 3.220
13. George Sargiannidis: 3.130
14. Panos Seitanidis: 2.370
15. Enkinisi: 1.620
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.540
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 28/11/2022 (20:00)