Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 355…

Ελλάδα 9:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 355…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 355…

ΝΕΑ

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στην πιάτσα τις τελευταίες εβδομάδες. Οι οιωνοί δεν είναι καθόλου καλοί και σύντομα θα αρχίσουνε να σκάνε «βόμβες». Κατά άλλα είχαμε… τριήμερο, χαλάρωση και όπως πάντα συνεχίζουμε να σκεφτόμαστε ΜΟΝΟ θετικά!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε. Άλλαξε η ώρα, άρχισε να βραδιάζει ήδη από τις… 5:30 και όπως έχετε καταλάβει, οδεύουμε προς τα Χριστούγεννα. Σε καμία περίπτωση ο καιρός δεν θυμίζει Οκτώβριο (Νοέμβριο από… αύριο) οπότε συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε τις ηλιόλουστες ημέρες.

Πολύς κόσμος κατάφερε να γεμίσει τις μπαταρίες του το περασμένο τριήμερο. Άλλοι ξεκουράστηκαν και παρακολούθησαν τις παρελάσεις της Εθνικής μας Εορτής, άλλοι έφυγαν από το κλεινόν άστυ για να χαλαρώσουν και να επιστρέψουν και πάλι στη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Δυστυχώς η ζωή έχει γίνει αρκετά δύσκολη και ο προβληματισμός για πολλές οικογένειες είναι έντονος καθώς ουδείς δε γνωρίζει πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και σε μία ήρεμη ζωή που απλά θα συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε.

Φοβερά μοντέλα αναμένουμε (και χωρίς… φόρους) σύντομα! Στη φωτό το SUV της Lotus που ονομάζεται Eletre

Advertisement
Advertisement

 

Δυσκολίες και αλλλαγές

Δυσκολίες έχει και η πιάτσα ενώ έντονος είναι ο προβληματισμός των ανθρώπων που εργάζονται σε αυτήν. Σε πολλές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αυτοκινήτου επικρατεί αναστάτωση και είναι κάτι που το εισπράττουμε κάθε φορά που συζητούμε μαζί με τους ανθρώπους της πιάτσας. Το πού θα κάτσει η μπίλια δεν το γνωρίζουμε, όμως γνωρίζουμε πως θα υπάρξουν αλλαγές τόσο σε υψηλά όσο και σε χαμηλάκλιμάκια. Σύντομα.

Κατά τα άλλα η αγορά συνεχίζει να διατηρείται στα επίπεδα που ξέρουμε (τα οποία είναι χαμηλά), ενώ συνεχίζονται και τα προβλήματα με τις παραδόσεις.

Tα θερμά μας συλλυπητήρια στον Επικεφαλής του Newsauto, του Car και στελέχους του ομίλου Πρώτο ΘΕΜΑ , Τάκη Τρακουσέλλη…

Μάνα είναι μόνο μία…

Advertisement

Πριν ξεκινήσετε την ενημέρωση για την πιάτσα να στείλουμε και τα θερμά μας συλλυπητήρια στον Επικεφαλής του Newsauto, του Car και στελέχους του ομίλου Πρώτο ΘΕΜΑ, Τάκη Τρακουσέλλη, που έχασε την περασμένη εβδομάδα την αγαπημένη του μητέρα

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Advertisement

Καλή ανάγνωση!


Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Κινδυνεύουμε όχι από αυτούς που κάνουν λάθη αλλά από τους… αλάθητους


Advertisement

Με 20% περισσότερες πωλήσεις θα κλείσει ο Οκτώβριος συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, όσον αφορά τις πωλήσεις καινουριων αυτοκινήτων.  Καθόλου άσχημα θα λέγαμε…


 

Αποχωρεί μετά από 15 χρόνια στο τιμόνι της Μοτοδυναμικής (Porsche, Yamaha, SIXT κ.ά.) ο Σωτήρης Χατζίκος. Μία θητεία με μεγάλη διάρκεια που μόνο τυχαία δεν ήτανε και από έναν μάνατζερ με τεράστιο πάθος και γνώση για το προϊόν. Δεν θα ξεχάσουμε πως στην παρουσίαση της νέας Yamaha MT-09 είχε κάνει την εμφάνιση του πάνω σε μοτοσικλέτα κάνοντας burn out (δείτε παρακάτω και το σχετικό video! Ήταν ο ίδιος που δεν φοβόταν να στρίψει στην πίστα με το γκάζι τέρμα στο πάτωμα μίας Porsche αλλά και να ακουμπήσει γόνατο πάνω στη Yamaha…


O Πάρης Κυριακόπουλος ο οποίος είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μοτοδυναμικής από το 2013 και Πρόεδρος του Ομίλου από το 2015, αναλαμβάνει από τη νέα χρονιά τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου.


 

Το είχαμε γράψει αρχές του έτους και στα «Νέα της Πιάτσας Νο318», πως ο Πρόεδρος της Toyota Hellas, Αριστείδης Αραβανής, θα συνταξιοδοτηθεί. Ήταν τότε που δεχτήκαμε επίθεση και τηλέφωνα (και όχι μόνο προσωπικά) θέλοντας να μας διαψεύσουν και πως όσα γράφουμε είναι σενάρια της φαντασίας μας. Τελικά το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από την ίδια την Toyota η οποία με σχετικό δελτίο Τύπου ανέφερε χαρακτηριστικά: «ο κ. Αριστείδης Αραβανής συνταξιοδοτείται μετά από 31 χρόνια πολύτιμης προσφοράς στην Toyota Ελλάς». Γι’ ακόμα μία φορά δείξαμε πως η ενημέρωση είναι σκοπός μας και όχι κάτι άλλο όπως προφανώς κάποιοι έχουν συνηθίσει να φαντάζονται τόσα χρόνια. Το σίγουρο είναι πως στο τέλος δικαιώνεται αυτός που τρέχει, ψάχνεται, ρωτάει και έχει υπομονή.


 

Τον Αριστείδη Αραβανή στην Toyota Hellas θα αντικαταστήσει ο Hermann Riedl. Αρχικά θα διανύσει μία περίοδο προσαρμογής και θα αναλάβει επίσημα το ρόλοτου Διευθύνοντος Συμβούλου από την 1η Ιανουαρίου 2023. Ο Hermann Riedl δεν προέρχεται από το χώρο του αυτοκινήτου αλλά των τηλεπικοινωνιών καθώς κατείχε τη θέση του Chief Business and Digital Transformation Officer στην Wind Ελλάς.


Την ώρα που στην Ελλάδα ακόμα συζητούμε για εργοστάσιο αυτοκινήτου στη γειτονική Τουρκία πανηγυρίζουν για την 5η θέση που κατέχουν στη σχετική λίστα των καινούριων αυτοκινήτων που κατασκευάζουν και πουλάνε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρώτη είναι η Μεγάλη Βρετανία, ακολουθούν οι ΗΠΑ, Νότια Κορέα και Ιαπωνία. Πίσω από την Τουρκία βρίσκεται η Κίνα!



Εργασίες
πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες στην οροφή του κτηρίου της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης στη λεωφόρο Αθηνών που αφορούν στην τοποθέτηση επιπλέον φωτοβολταϊκών πάνελ. Η ελληνική εταιρεία έχει δείξει πολλές φορές το ευαίσθητο «πρόσωπο» που έχει σε θέματα περιβάλλοντος και το δείχνει με πράξεις, όχι με λόγια.


Για πρώτη φορά η BMW Hellas διοργανώνει το διάστημα 7-8 Νοεμβρίου εκδήλωση για τα μέλη του θεσμού «Αυτοκίνητο της Χρονιάς για την Ελλάδα».

new BMW X1


Για τις αρχές Νοεμβρίου ήταν προγραμματισμένη να ξεκινήσει τη λειτουργία της η πρώτη επίσημη αντιπροσωπεία Tesla στην Ελλάδα που έχει έδρα στο Μαρούσι. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν και σύμφωνα με τις πληροφορίες θα καθυστερήσει δύο περίπου εβδομάδες.


Συνεργασία με το topspeed.gr ξεκίνησε ο Νικόλας Μιχαλόπουλος.


Τη δική της στρατηγική ετοιμάζει η ΔΕΗ, αναφορικά με τους ταχυφορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων στην εθνική οδό. Όπως έχουμε διαπιστώσει, τα πρατήρια ήδη έχουν τις συνεργασίες τους με άλλες εταιρίες, αλλά όπως φαίνεται η ΔΕΗ θα κάνει τη δική της κίνηση σύντομα με σκοπό να προσφέρει ακόμα καλύτερες υπηρεσίες (η φωτό είναι ενδεικτική).


Η πανδημία αλλά και η κατάσταση που επικρατεί στην αυτοκινητοβιομηχανία έχει αλλάξει τα δεδομένα στο χώρο των δημοσιογραφικών εκδηλώσεων. Πλέον τα ταξίδια και οι παρουσιάσεις είναι περιορισμένα στο εξωτερικό, ενώ στην Ελλάδα γίνονται ελάχιστα και όταν γίνονται δεν θυμίζουν σε τίποτα τις εκδηλώσεις που έφεραν – κυρίως – την υπογραφή του Αντώνη Στιβαχτάρη.


Γεμάτο από καινούρια αυτοκίνητα είναι το λιμάνι του Πειραιά. Η φωτογραφία είναι από το σημείο που γίνονται οι φορτοεκφορτώσεις.


Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες πωλείται το ηλεκτρικό scooter που φέρει την υπογραφή του Έλληνα σχεδιαστή Νίκου Μανάφη. Το Basic Urban electric 1.1 όπως ονομάζεται χαρακτηριστικά, ήδη βρίσκεται σε Γαλλία και Μεγάλη Βρετανία. Να σημειώσουμε ως το συγκεκριμένο θα παραχθεί σε 250 μονάδες, οι πρώτες παραδόσεις ξεκίνησαν τον περασμένο Ιούνιο και ήδη έχουν πουληθεί περισσότερα από 80.


Ένα ακόμα αφιέρωμα στο αυτοκίνητο και στην ηλεκτροκίνηση είχε το περιοδικό ΚΑΠΑ της Καθημερινής την Κυριακή 30 Οκτωβρίου. Την επιμέλεια είχε ο Άρης Γαλανόπουλος.


Εμπαθή χαρακτήρισε τον διευθυντή του Top Gear Παναγιώτη Ντάνο, ο διευθυντής του περιοδικού 4 Τροχοί, Στράτης Χατζηπαναγιώτου.


Γι’ ακόμα μία φορά ο ιδιοκτήτης της Tesla Ίλον Μάσκ, έκανε… χαμό στο διαδίκτυο καθώς πριν από λίγες ημέρες ανέβασε στο Twitter (το οποίο και αγόρασε) την ελληνική λέξη «Διαλεκτική». Η ανάρτηση δεν συνοδευόταν από καμία άλλη λέξη ή πρόταση και όπως ήταν φυσικό το διαδίκτυο πήρε… φωτιά, καθώς όλοι προσπαθούσαν να βρουν ή να μάθουν την ερμηνεία του.


 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά η εφημερίδα Πελοπόννησος και η ΦΙΛΜΠΑ διοργανώνουν το Green Transport Conference. Πρόκειται για ένα συνέδριο με κύριο θέμα την «πράσινη» μετακίνηση με μηδενικούς ρύπους και την εξοικείωση του κοινού με την ηλεκτροκίνηση. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 18 Νοεμβρίου στην Πάτρα.


 

Την ποδοσφαιρική ομάδα της ΑΕΚ στηρίζει η εταιρεία Γκοργκόλης Α.Ε. η οποία προμηθεύει την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ με scooter της SYM. Πριν από λίγες ημέρες ο τερματοφύλακας Βασίλης Χατζηεμμανουήλ φωτογραφήθηκε με μοντέλα τα SYM Joyride 300 και SYM Cruisym 300a.



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.700
2. Trcoff: 61.500
3. Tractiongr: 27.300
4. Drive magazine: 26.700
5. Gocar: 13.700
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 11.600
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.170
9. Newsauto: 4.790
10. 4Τροχοί: 4.180
11. Auto Τρίτη: 3.540
12. Autobeat: 3.120
13. George Sargiannidis: 2.980
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 31/10/2022 (19:00)