Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 352…

Ελλάδα 5:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 352…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 352…

ΝΕΑ

Δύσκολη η κατάσταση στην αγορά του αυτοκίνητου αλλά όπως φαίνεται η πιάτσα έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες. Αλλαγές, αναπροσαρμογές και νέα δεδομένα που καταγράφουμε και υπογράφουμε χωρίς να κρυβόμαστε…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα και, όπως λέμε κάθε Δευτέρα, καλή εβδομάδα να έχουμε και να είμαστε όλοι καλά. Έχετε καταλάβει πως βιώνουμε ένα καλοκαιρινό… Φθινόπωρο που μας θυμίζει ότι το καλοκαίρι στην Ελλάδα δεν τελειώνει ποτέ.

Από τη μία μπορεί να είναι ωραία με τέτοιο καιρό (ήλιος) αλλά η καθημερινότητα μας έχει γίνει τόσο δύσκολη που την καταλαβαίνουμε στους δρόμους, καθώς όσο περνά ο καιρός η κατάσταση με την κίνηση, χειροτερεύει.

Από την άλλη οι τιμές των καυσίμων έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο όμως η αγάπη που έχουμε για το αυτοκίνητο και την μοτοσικλέτα μας, ξεπερνά κάθε κούραση, ταλαιπωρία και… πόνο στην τσέπη! Άλλωστε είναι σε τόσο άσχημη κατάσταση(τις περισσότερες φορές) τα Μ.Μ.Μ., που και να θέλεις να τα χρησιμοποιήσεις απλά δεν το… σκέφτεσαι.

Εκρηκτικός συνδυασμός: Pick–up και σκάφος!!!

Προσαρμογή…

Advertisement
Advertisement

Η λύση ίσως βρίσκεται στα οχήματα μικροκινητικότητας αλλά είναι τόσες λίγες οι προτάσεις από τις εταιρείες που δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Γι’ αυτό το λόγο θα μπορούσαμε να σκεφτούμε και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι ιδανικό για τις καιρικές συνθήκες της χώρα μας.

Στα της αγοράς τώρα, αυτό που καταλαβαίνουμε είναι πως ο επαγγελματικός κόσμος έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στις συνθήκες γιατί πολύ απλά έχει αρχίσει να καταλαβαίνει πως δεν υπάρχει άλλη λύση. Τα δεδομένα αλλάζουν μέρα με την ημέρα, οπότε όποιος δεν αλλάζει απλά χάνει το τρένο…

Η αγορά πάντως παρά τα προβλήματα που έχει «τσουλάει» και αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία.

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Δεν επιβιώνει πάντα ο πιο δυνατός και ο πιο ευφυής αλλά αυτός που προσαρμόζεται καλύτερα στις αλλαγές..


 

Advertisement

Σπάνια εμφάνιση της Μιράντας Σφακιανάκη η οποία έδωσε το παρών στην εκδήλωση της BMW – Σφακιανάκης με αφορμή την έλευση της νέας X1. Η ίδια μπορεί να μην εμφανίζεται συχνά σε δημόσιες εκδηλώσεις αλλά όσοι την γνωρίζουν ξέρουν πως βρίσκεται πάντα στα καταστήματα, δίπλα στον πελάτη και αναζητά το απόλυτο, που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση.


Τα ανανεωμένα και βελτιωμένα καύσιμα της Shell ήδη ξεκίνησαν να πωλούνται σε όλη την Ελλάδα. Η ελληνική εταιρεία διοργάνωσε εκδήλωση για να ενημερώσει τους δημοσιογράφους οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να δούνε τις αλλαγές, τόσο από τα στελέχη της ελληνικής εταιρείας όσο και από δύο γυναίκες επιστήμονες καυσίμων της Shell που ταξίδεψαν από το εξωτερικό γι’ αυτό το σκοπό.


 

Το νέο λογότυπο της Nissan βρίσκεται πλέον σε όλα τα SUV που πωλούνται στην ελληνική αγορά.


 

Η Λήδα Κοντζεδάκη ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου το γραφείο Τύπου της Suzuki.


Η Νεκταρία Δημητρακοπούλου ανέλαβε τη διεύθυνση Marketing των premium μαρκών λιανικής πώλησης του Ομίλου Σφακιανάκη.


Δημοσιογραφική εκδήλωση με τα ηλεκτρικά επαγγελματικά οχήματα της BYD διοργάνωσε η εταιρεία PNT Cars Παντόπικος που είναι και η πρώτη αντιπροσωπεία των συγκεκριμένων κινεζικών οχημάτων στην Ελλάδα.


Σύσσωμη η ομάδα της εισαγωγικής εταιρείας Πέτρος Πετρόπουλος έδωσε το παρών στην πρώτη εκδήλωση των κινέζικων επαγγελματικών οχημάτων της BYD. Από αριστερά: Λεωνίδας Μισαλάκης, Αθηνά Τσιάγκα, Νεκτάριος Παυλίδης, Πέτρος Πλακάκης, Μιχάλης Οικονομάκης, Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος, Βασίλης Πίππος, Σοφία Μητράκη και Κυριακή Μπιθαρά.


Μέλος της ομάδας του motorone.gr έγινε ο δημοσιογράφος  Γιώργος Σαργιαννίδης ο οποίος θα ασχολείται με τη δημιουργία των automotive video και τα social media.


Η φωτογραφία του εκπαιδευτή αυτοκινήτων Γιώργου Καραμέρη από το νοσοκομείο ανησύχησε την πιάτσα αλλά όπως μάθαμε τελικά δεν ήταν κάτι το ανησυχητικό, παρά μόνο μία ενόχληση που ένοιωσε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην πίστα των Μεγάρων.


Βούλιαξε από Ford Raptor ο νομός Γρεβενών που φιλοξένησε φέτος την Πανελλήνια Συνάντηση Ιδιοκτητών Raptor! Σχεδόν 100 άτομα με 25 αυτοκίνητα άλωσαν την περιοχή αλλά και όποιον χωματόδρομο υπήρχε, απολαμβάνοντας τις φυσικές ομορφιές!


Από 3-5 ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα κυμαίνεται το κόστος του ρεύματος ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο Οκτωβρίου (σε λογαριασμό της ΔΕΗ).


Ο Dr Παναγιώτης Κυριαζής είναι Έλληνας που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο Μονακό. Όπως αποκαλύψαμε στο Newsauto αναζητά τρόπο να φέρει στην Ελλάδα μικρά υποβρύχια που θα μπορεί ο καθένας να… νοικιάζει και να κάνει τουρ στο βυθό!


Χορηγός του Aegean Messinia Pro-am ήταν η Volvo – Βελμάρ. Η συγκεκριμένη εκδήλωση την οποία οραματίστηκαν, ο ιδρυτής της AEGEAN Θεόδωρος Βασιλάκης και ο ιδρυτής της Costa Navarino Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλους, πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ανάπτυξη του γκολφ στην Ελλάδα και φιλοξενήθηκε στο Costa Navarino και στα δύο νέα γήπεδα, τα οποία έχει σχεδιάσει ο δύο φορές πρωταθλητής Masters και θρύλος του Ryder Cup, José María Olazábal. Συμμετείχαν 71 ομάδες αποτελούμενες από επαγγελματίες κι ερασιτέχνες παίκτες γκολφ από 26 χώρες.


 

Αναβαθμίζει το στόλο των επαγγελματικών του οχημάτων ο Δήμος Σερρών και συγκεκριμένα αυτών που ρίχνονται καθημερινά στη μάχη της καθαριότητας.


Η Ford Motor Hellas ήταν χορηγός στο 2o Olympic Yacht show που διεξήχθη το διάστημα 7-10 Οκτωβρίου στο Λαύριο και στην Olympic Marine. Οι φίλοι της θάλασσας είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά τα, Raptor, Mustang Mach-e και Kuga PHEV.


Η Sixt έδωσε το παρών στο 2o Olympic Yacht show που διεξήχθη στο Λαύριο.


805 πρατήρια έχει ήδη φτάσει η Shell στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 300+ έχουν προστεθεί στο δίκτυο της, το διάστημα 2010-2022.


Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύψαμε το ένα και μοναδικό Abarth 695 131 Tributo που πουλήθηκε στην Ελλάδα (από τα 695 που θα κατασκευαστούν παγκοσμίως) και ρωτήσαμε τον κόσμο να μας πει αν του αρέσει ο ήχος που παράγουν οι τέσσερις απολήξεις.

Όπως θα δείτε το 48% απάντησε «τα σπάει», ενώ το 13% θεωρεί πως ο ήχος είναι. «χάλια».


Στη θέση Νο36 του ελληνικού YouTube βρέθηκε το video με την αποκλειστική παρουσίαση της νέας Maserati MC20. Σε 3 ημέρες ξεπέρασε τις 80.000 προβολές, νούμερο πολύ ψηλό για τα ελληνικά δεδομένα.


Εκδήλωση για την ολοκαίνουρια X1 διοργάνωσε η BMW Σφακιανάκης στο Μαρούσι με προσκεκλημένους τόσο τους φίλους της μάρκας όσο και δημοσιογράφους. Τα πέντε αυτοκίνητα της νέας γενιάς έκαναν αίσθηση στο κοινό και ιδίως ένα σε χρώμα ματ – ανθρακί!


Ο Όμιλος Παπαδάκη ήταν ο αποκλειστικός χορηγός επικοινωνίας στο 70ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών (ΠΟΑΥΣ) που διοργανώθηκε από το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων – Ρεθύμνου στο Κολυμβάρι Χανίων. Στην εκδήλωση έφερε και το MAN Lion’s Coach 2022 (Λεωφορείο της Χρονιάς 2020) το οποίο διατηρεί την πρώτη 1η θέση στις πωλήσεις από το 2018 μέχρι σήμερα στην Ελλάδα.


 

Με το βραβείο οικογενειακής επιχείρησης με ιστορικό διαδοχής τιμήθηκε η εταιρεία «Αρζουμανίδης Ανώνυμη Εμπορική Βιομηχανική & Τεχνική Εταιρεία». Το συγκεκριμένο παρέλαβε ο Γιάννης Αρχουμανίδης κατά τη διάρκεια εκδήλωσης απονομής των βραβείων επιχειρηματικότητας 2022, που πραγματοποίησε το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.


Για δεύτερη χρονιά διεξήχθη η έκθεση σκαφών Olympic Yacht Show που φιλοξενήθηκε στην Olympic marine στο Λαύριο. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δούνε από κοντά σχεδόν 100 σκάφη και να πάρουν πληροφορίες γι’ αυτά. Την παράσταση έκλεψαν τα ελληνικά ναυπηγία που πλέον κατασκευάζουν κορυφαία σκάφη σε ποιότητα, σχεδίαση και επιδόσεις.


Το 2ο Yamaha Tenere Tour διεξήχθη πριν από λίγες ημέρες στο νομό Γρεβενών. Σχεδόν 25 μοτοσικλετιστές άλωσαν το βουνό της Πίνδου και απόλαυσαν διαδρομές στον Εθνικό Δρυμό Βάλια Κάλντα. Τη διοργάνωση ανέλαβε η Yamaha Μερεμετσάκης με έδρα τη Θεσσαλονίκη, μία αντιπροσωπεία που μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.


ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 145.200
2. Trcoff: 61.100
3. Tractiongr: 27.100
4. Drive magazine: 26.600
5. Gocar: 13.500
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 10.800
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.110
9. Newsauto: 4.760
10. 4Τροχοί: 4.150
11. Auto Τρίτη: 3.520
12. Autobeat: 3.040
13. George Sargiannidis: 2.880
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.610
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 10/10/2022 (20:00)