Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 349…

Ελλάδα 11:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 349…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 349…

ΝΕΑ

Η αυτοκίνηση αλλάζει σε όλα τα επίπεδα. Τα βλέπουμε και τα καταγράφουμε για να είστε οι απόλυτα ενημερωμένοι αναγνώστες με ειδήσεις που υπογράφονται!

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα. Καλή εβδομάδα να έχουμε με υγεία και μην ξεχνάμε την καλή διάθεση που πρέπει να έχουμε σε ό,τι κάνουμε! Άλλη μία εβδομάδα… ρουτίνας ξεκίνησε και είτε το θέλουμε είτε όχι, έχουμε μπει για τα καλά σε ρυθμούς καθημερινότητας αλλά με δυσκολίες.

Από τη μία η υπερβολική ζέστη που περιμένουμε να μας αποχαιρετήσει (μαζί και τα… κουνούπια που κάμουν πάρτι), από την άλλη η κίνηση στους δρόμους που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και χειρότερη. Με τι τιμές των καυσίμων στα ύψη (αν και έπεσαν λίγο), διαπιστώνουμε πως οι Έλληνες δεν αποχωριζόμαστε το αγαπημένο μας όχημα, ακόμα και όταν χρειάζεται να ξοδέψουμε περισσότερα. Αυτό πάντως που βλέπουμε στην Αττική με τα αυτοκίνητα είναι απίστευτο, ενώ υπάρχουν πλέον ώρες και σε συγκεκριμένα σημεία που απλά δεν… κυκλοφορείς. Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει αν πέσει η βενζίνη και επανέλθουμε σε νορμάλ οικονομικές συνθήκες!

Στα της… πιάτσας τώρα, διαπιστώσαμε πως τελικά είναι ωραίο να οδηγείς πρώτος αλλά εξίσου… τέλειo να οδηγείς και τελευταίος, όπως κάναμε στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του ΟΑΚΑ πριν από λίγες ημέρες και πριν παραδοθεί για… «κατεδάφιση». Απίστευτη εμπειρία να γράφεις χιλιόμετρα σε ένα μέρος που φτιάχτηκε για έναν μόνο σκοπό και οδήγησαν οι κορυφαίοι του πλανήτη, όπως και όσοι είχαν την τιμή και χαρά να φιλοξενηθούν σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά τη ολοκλήρωση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις.

Τελικά είναι ωραίο να οδηγείς και… τελευταίος!

Επαγγελματίες (;) που δεν νοιάζονται

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη μας λυπεί ιδιαίτερα όταν επαγγελματίες του χώρου δεν βγάζουν πάθος γι’ αυτό που κάνουν, δεν τους νοιάζει να πάει η εταιρεία που εργάζονται μπροστά ούτε τους νοιάζει να ξεχωρίσουν και απλά ότι κάνουν το κάνουν… αγγαρεία. Καλό είναι να αναθεωρήσουν τόσο οι ίδιοι όσο και αυτοί που τους εμπιστεύονται, αν θέλουν να πάνε μπροστά.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα ή διαπιστώσετε πως κάτι μας έχει ξεφύγει μη διστάσετε να μας γράψετε στο saribal@otenet.gr με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας».

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Να είσαι επιφυλακτικός απέναντι στους «φίλους», γιατί έχεις περισσότερα να φοβηθείς από αυτούς παρά από τους εχθρούς σου…


Advertisement

 

Η οικογένεια του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι εδώ και λίγες ώρες πιο φτωχή μετά την απώλεια του γιατρού, Νίκου Παππά. Επιστήμονας, άνθρωπος, Κύριος, αυτός που ήταν πάντα εκεί να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του (και φυσικά τους αγωνιζομένους) με τις γνώσεις και την αστείρευτη αγάπη για αυτό που έκανε, έφυγε στα 55 του χρόνια νικημένος από τον καρκίνο. Ο χώρος των αγώνων θρηνεί όπως και οι συνάδερφοι στο νοσοκομείο Κορίνθου που υπηρετούσε…


Advertisement

 

Το Golden Hall φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά την Mobility, μία σύγχρονη εκδήλωση που φιλοξενεί ηλεκτρικά οχήματα που έχουν αρχίσει να μπαίνουν όλο και πιο έντονα στην καθημερινότητά μας. Χιλιάδες κόσμου έχει ήδη επισκεφτεί τα ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα για να απολαύσει από την ηλεκτρική… Porsche, την επιβλητική Mustang Mach-e, το διαστημικό Nissan Ariya, το εκκεντρικό Honda e, τα Plug-in hybrid Land Rover Defender και Jeep Wrangler, μέχρι τα Citroen Ami, Opel Rocks κ.ά. Η Mobility θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου.


Εκδήλωση στο island πραγματοποίησε ο Όμιλος Σαρακάκη την περασμένη εβδομάδα για να γιορτάσει τα 100 χρόνια λειτουργίας. Δείτε παρακάτω το video του Ομίλου για τα 100 χρόνια.

 


Σε λίγες ημέρες θα γίνει παρουσίαση του ελληνικού αυτοκινήτου RCH 356 και όπως μαθαίνουμε παρουσία Υπουργών, Βουλευτών αλλά και επιχειρηματιών. Η συγκεκριμένη εταιρεία που έχει έδρα στην Κατερίνη λαμβάνει πιστοποίηση για τα οχήματα που κατασκευάζει περισσότερα από δέκα χρόνια, ενώ έχει εξάγει πάνω από 250 αυτοκίνητα σε 17 χώρες.


Σε μια εποχή που η παραγωγή αυτοκινήτων αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις, ολοκληρώθηκε η έγκαιρη άφιξη 984 Fiat Professional Fiorino, τα οποία αφορούν σε σχετική παραγγελία του Ομίλου ΟΤΕ.

Τα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στον Όμιλο ΟΤΕ από την Avis, μέσω μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing).


 

Το Abarth 695 Τributo 131 Rally θα παραχθεί σε μόλις 695 μονάδες σε όλον τον κόσμο. Όταν άνοιξαν οι παραγγελίες του, πουλήθηκαν όλα τα αυτοκίνητα σε μία ώρα! Όπως μάθαμε ένα από τα συλλεκτικά Abarth 695 Τributo 131 Rally θα έρθει στην Ελλάδα και έχει ήδη πουληθεί από την εταιρεία Βελμάρ.


 

Μπορεί το αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Dacia με την ονομασία Spring να μην έχει εισαχθεί ακόμα από την επίσημη αντιπροσωπεία στην Ελλάδα, όμως ήδη τα πρώτα αυτοκίνητα κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Η πλούσια έκδοση έχει κοστίσει 21.000 ευρώ για όσους τα έχουν αποκτήσει.


Τη δική της θεματική ενότητα Auto & e-mobility είχε η 86η ΔΕΘ. Το παρών έδωσαν αρκετές εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων αλλά και εταιρείες που δραστηριοποιούντα στο χώρο της ηλεκτροκίνησης.


Η MINI διοργανώνει το δικό της πάρτι και συγκεκριμένα το «THE MINI FESTIVAL VIP PARTY!», στην Πλατεία Νερού, Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου και με Live τους ONIRAMA.


Στην Τεχνόπολη στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε σήμερα ημερίδα για την ηλεκτροκίνηση από το περιοδικό Drive, παρουσία στελεχών αλλά και PR των εισαγωγικών εταιρειών.


Αποχώρησε από το gocar η Νιόβη Ηλιάδη και συγκεκριμένα το τμήμα διαφήμισης και μετακόμισε στο carandmotor.


Στην ΕΡΤ έκανε την εμφάνισή του ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Γιάννης Μεθενίτης και ενημέρωσε το τηλεοπτικό κοινό για τα ελαστικά. Το ρεπορτάζ επιμελήθηκε ο Πάρις Ποντίκας.


 

Ξεκίνησαν τη λειτουργία τους οι ταχυφορτιστές της Tesla 250kW στην περιοχή της Αταλάντης. Το 2023 θα τοποθετήσει αντίστοιχα ταχυφορτιστές και στην περιοχή της Λάρισας.

 


Η Karenta ανακοίνωσε τη συνεργασία τα με την Tesla στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα στον τομέα της επισκευής αμαξώματος των οχημάτων (φανοποιία – βαφή). Το εγκεκριμένο συνεργείο της Karenta για τα οχήματα Tesla βρίσκεται στη διεύθυνση Μεγάλου Αλεξάνδρου 2 & Αρχαίου Θεάτρου στην Αργυρούπολη, παρέχει τη δυνατότητα υποδοχής οχήματος 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και καθώς και την δυνατότητα ταχυφόρτισης των αυτοκινήτων με ταχύτητα φόρτισης 180kW.


Πρώτοι αλλά και… τελευταίοι οδηγήσαμε στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα του ΟΑΚΑ που φιλοξένησε το φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις. Πρώτοι μπήκαμε με το Toyota Yaris GR και… τελευταίοι με δύο αγωνιστικά Legend Cars. Σύντομα θα έχουμε και το ρεπορτάζ όπως και video με τα αγωνιστικά που φέρνει στην Ελλάδα η FannyFlutters Racing Team του Δήμου Αρχοντούλη.


Τα πρώτα Toyota Corolla Cross βρίσκονται ήδη επί ελληνικού εδάφους και σύντομα θα κάνουν την εμφάνισή τους και στις αντιπροσωπείες της μάρκας.


Από τη Ρόδο στο Καστελόριζο κολύμπησε για 64 συνεχόμενες ώρες και 5 λεπτά ο Σπύρος Χρυσικόπουλος. Να σημειώσουμε, πως ο Έλληνας κολυμβητής που πέτυχε αυτό το επίτευγμα είναι ο CUPRA Brand Ambassador.


 

Μετά το Citroen Ami άλλο ένα όχημα μικροκινητικότητας, το Eco car βάφτηκε στα χρώματα της Ελληνικής Αστυνομίας. Έκανε την εμφάνισή του στην 86η ΔΕΘ στο περίπτερος της ΕΛ.ΑΣ. και όπως ήταν φυσικό έκλεψε την παράσταση.


 

Στη Hyundai Hellas μετακόμισε η Product Manager Μαρία Εξαδακτύλου, καθώς αποχώρησε από την εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Renault.


 

Φέτος η ΕΛΤΡΑΚ γιορτάζει τα 40 της χρόνια και μαζί της γιορτάζει και η Caterpillar την ισχυρή της παρουσία στην Ελλάδα. Για το Φθινόπωρο ήδη κυκλοφόρησε (διαδικτυακά) και το νέο τεύχος CAT MAGAZINE, με όλα τα νέα της εν λόγω εταιρείας.


 

H ειδικά διαμορφωμένη πίστα στο ΟΑΚΑ δεν φιλοξένησε μόνο τους οδηγούς του WRC αλλά και οδηηγούς αγώνων Drift Που προσέφεραν ένα μοναδικό θέαμα το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε…


 

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται στην πίστα των Μεγάρων open track day (προπόνηση) σύγχρονων και ιστορικών αυτοκινήτων.



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 143.300
2. Trcoff: 60.700
3. Tractiongr: 26.800
4. Drive magazine: 26.500
5. Gocar: 13.400
6. Carotogr: 12.400
7. CarGuysGr: 10.700
8. Εκπομπή Οδηγώντας: 5.060
9. Newsauto: 4.720
10. 4Τροχοί: 4.070
11. Auto Τρίτη: 3.510
12. Autobeat: 2.960
13. George Sargiannidis: 2.790
14. Panos Seitanidis: 2.350
15. Enkinisi: 1.600
16. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.520
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 19/9/2022 (20:00)