Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 346…

Ελλάδα 10:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 346…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 346…

ΝΕΑ

Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού αλλά στην πιάτσα επικρατεί καύσωνας. Καταγράφουμε την επικαιρότητα και σας ενημερώνουμε από πρώτο χέρι λίγο πριν φύγουμε για διακοπές και συναντηθούμε και πάλι τον Σεπτέμβριο. Μέχρι τότε και για να είστε φουλ διαβασμένοι υπάρχει ενημέρωση, ακόμα και στην παραλία, μόνο από το Newsauto…

Advertisement
Advertisement

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε σχεδόν στον… Αύγουστο. Μία χρονική στιγμή που τουλάχιστον τους περισσότερους Έλληνες μας κάνει να σκεφτόμαστε διαφορετικά, μας αλλάζει τη διάθεση και μας κάνει να χαμογελάμε γιατί σκεφτόμαστε ήδη τις βουτιές στη θάλασσα. Βασικά όσοι φύγουμε διακοπές καλό είναι να χαλαρώσουμε ή και να… ξεσαλώσουμε, αν αυτό μας γεμίζει καλή διάθεση και θετικές σκέψεις.

Είτε το θέλουμε είτε όχι, βρισκόμαστε σε mood διακοπών και όσοι γνωρίζουν ξέρουν πως στην πιάτσα του αυτοκινήτου αυτό ισχύει σε μεγάλο βαθμό.

Σε κάθε περίπτωση όμως η ειδησεογραφία τρέχει και εμείς παραμένουμε στις επάλξεις για να ενημερώνουμε τόσο αυτούς που έχουν… φύγει όσο και αυτούς που βρίσκονται στις θέσεις τους.

Advertisement
Advertisement

Ο φοβερός Κύριος Ζωγλοπίτης

Πριν ξεκινήσετε τη μελέτη θα ήθελα να αναφερθώ στο νέο συνεργάτη του Newsauto, τον Κώστα Ζωγλοπίτη για τον οποίο διαβάσατε πριν από λίγες ημέρες. Ο συνάδελφος αποχώρησε μετά από 23 χρόνια από το  Car&Driver και πλέον είναι μέλος της πιο δυνατής ομάδας αυτοκινήτου.

Ωστόσο, εκεί που θέλω να σταθώ, είναι στον χαρακτήρα του Κώστα, που είναι σπάνιος

Advertisement

Αναλλοίωτος στο χρόνο

Πριν από δύο δεκαετίες, ακομπλεξάριστος και χωρίς ίχνος δηθενιάς (ας μου επιτραπεί η έκφραση), στάθηκε δίπλα σε έναν νέο συντάκτη που έκανε τα πρώτα του δημοσιογραφικά βήματα, τον οποίο δε γνώριζε και του έδειξε απλά «μυστικά» της δουλειάς.

Advertisement

Ο λόγος για τον υπογράφων που όσα χρόνια και να περάσουν η κίνηση αυτή θα παραμείνει χαραγμένη στο μυαλό μου. Γιατί δεν πρέπει να θυμόμαστε μόνο τα άσχημα αλλά και τα θετικά πράγματα της ζωής όπως και τους ανθρώπους που είναι αληθινοί και παραμένουν αναλλοίωτοι στο χρόνο και στις συνθήκες…

Ραντεβού τον Σεπτέμβρη

Τα Νέα της Πιάτσας, όπως ξέρετε πάνε… διακοπές τον Αύγουστο άρα η σημερνή επικοινωνία είναι η τελευταία πριν επιστρέψουμε και πάλι τον Σεπτέμβριο. Ήδη φτάσαμε τα #346 και συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος για ενημέρωση, όπως πάντα στη Νο1 ενημερωτική σελίδα για το αυτοκίνητο.

Δεν θα σας κουράσω άλλο, απλά να ευχηθώ σε όλους μας καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση και επιστροφή με γεμάτες μπαταρίες. Και βέβαια πάντα προσοχή εκεί έξω για να επιστρέψουμε ΟΛΟΙ και υγιείς στη βάση μας!

Στείλτε παρατηρήσεις και… ειδήσεις

Advertisement

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Διακοπές είναι να μην έχεις τίποτα να κάνεις και να έχεις όλη τη μέρα για να το κάνεις.


 

 

Ένα ακόμα μεγάλο deal έκλεισε ο Όμιλος Βασιλάκη, καθώς απέκτησε την Hertz Πορτογαλίας. Να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες και όπως αποκαλύψαμε, ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τις Fiat, Alfa Romeo, Jeep κλπ. Θα τολμούσαμε να πούμε πως ο Όμιλος τρέχει με… χίλια!


Συμμετοχή στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δήλωσε η RCH Automotive, πρόκειται για την  ελληνική εταιρεία κατασκευής οχημάτων που έχει έδρα στην Κατερίνη. Να σημειώσουμε πως έχει συμμετάσχει άλλες δύο φορές στο παρελθόν στη συγκεκριμένη έκθεση.


Μία ακόμα εταιρεία που κατασκευάζει microcars και έχει έδρα στην Ευρώπη και σε χώρα με βαριά βιομηχανία στο χώρο του αυτοκινήτου, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ελλάδα προς τα τέλη του 2022. Όπως μαθαίνουμε, μένει να πέσουν οι τελικές υπογραφές και να δούμε σύντομα στους δρόμους ένα ακόμα ευρωπαϊκό brand name, μετά τις Citroen, Silence (έρχεται μετά το καλοκαίρι), Tazzari κ.λπ.

 


Εμπορική Διευθύντρια στην αεροπορική εταιρεία Skyserv ανέλαβε η Μάρθα Γεωργιλά, μία γνώριμη της πιάτσας του αυτοκινήτου. Πριν από λίγες ημέρες αποχώρησε από την ΕΛΤΡΑΚ.


Συνολικά 17 ήταν οι ενδιαφερόμενοι που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την εκπομπή της Formula 1 στη Κρατική τηλεόραση. Όπως γράψαμε πριν από λίγες ημέρες τη θέση πήρε τελικά ο Τάκης Πουρναράκης. Σύντομα θα μάθουμε (λογικά προς τα τέλη Αυγούστου) και το πότε θα τον δούμε στον «αέρα».


Μετά από χρόνια θα δούμε ένα νέο μοντέλο της Lotus και στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα την Evira που θα φέρει η ελληνική εισαγωγική εταιρεία Trident Cars τον Αύγουστο. Το βρετανικό μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με κινητήρα 2.0 και 3.5 λίτρων.


Στους δρόμους της Αθήνας εθεάθη το νέο Skoda Enyaq Coupe και όπως μπορείτε να δείτε σε ένα χρώμα που βγάζει μάτια! (φώτο: Γιώργος Σαργιαννίδης)


Εκατοντάδες αυτοκίνητα της Toyota αλλά και της Mercedes, όπως μπορείτε να δείτε από τις αποκλειστικές εικόνες, βρίσκονται επί ελληνικού εδάφους. Τα συγκεκριμένα θα καλύψουν παραγγελίες πελατών.


Το μεγαλύτερο ποσοστό της δεκαετίας καταλαμβάνουν τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα το 2022 έναντι των καινούριων. Συγκεκριμένα φτάνουν σε ποσοστό το 43,1% (41.493 πωλήσεις) έναντι 56,8% των νέων (54.798). Τα νούμερα αυτά αφορούν στο διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου.

 


Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς ένα δικό σου video στο YouTube και διαφημιστικά να παίζει διαφήμιση αυτοκινήτου από άλλο Μέσο…


Δέκα σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εγκατέστησε στο Μέγαρο Μουσικής ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια. Η φόρτιση που γίνεται με ταχύτητες 22kW παρέχεται δωρεάν τους τρεις πρώτους μήνες και έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο επίπεδο (P2) του υπόγειου χώρου στάθμευσης.


 

Η Παρασκευή 22 Ιουλίου ήταν η τελευταία ημέρα εφαρμογής του δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας.


Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αρχαία Ολυμπία βρέθηκε ο Ιωάννης Σαρακάκης (φωτό αρχείου) με αφορμή την δενδροφύτευση της περιοχής που επλήγησαν από πυρκαγιές. Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη ήταν αρωγός και υποστηρικτής της δενδροφύτευσης μέσω χορηγίας στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού.


 

Στο Golden Hall βρίσκεται η Alfa Romeo Tonale, το νέο SUV της ιταλικής φίρμας το οποίο έχει σχεδιάσει ο Έλληνας Αλέξανδρος Λιώκης. Όσοι την δούν από κοντά μέχρι και το Σάββατο 30 Ιουλίου θα μπορούν να κλείσουν και test drive μέσω της εταιρείας Βελμάρ, επίσημου αντιπροσώπου της Alfa Romeo στην Ελλάδα.


Και επίσημα η Opel άλλαξε γραφεία και μετακόμισε στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι εκεί που στεγάζεται ο Όμιλος Συγγελίδη.

 


 

Τριάντα χρόνια στο χώρο του αυτοκινήτου έκλεισε η Automotivo και το γιόρτασε με ένα πάρτι που διοργάνωσε στις εγκαταστάσεις της στη Λεωφόρο Κηφισίας στο Χαλάνδρι. Να θυμίσουμε πως η Automotivo είναι επίσημος αντιπρόσωπος των εταιρειών Renault και Dacia.


Ο Πάρις Ποντίκας θα συνεχίσει και τον Αύγουστο να μας κρατά συντροφιά στα ερτζιανά. Συγκεκριμένα κάθε Σάββατο 13:00-14:00 στην ΕΡΑ Σπορ με την εκπομπή Garage και κάθε Κυριακή 15:00-16:00 στο Πρώτο Πρόγραμμα με την εκπομπή Auto Club.


Ο Δήμος Βάρης – Βούλας Βουλιαγμένης τρέχει πρόγραμμα Carsharing με ηλεκτρικά οχήματα. Ένα βήμα μπροστά και θα το δούμε να τρέχει πολύ τα επόμενα χρόνια.


Για δύο εβδομάδες θα πάει… διακοπές η ραδιοφωνική εκπομπή «Οδηγώντας με Ασφάλεια» την οποία παρουσιάζει ο Άρης Γαλανόπουλος στον ΣΚΑΙ 100.3. Συγκεκριμένα την περίοδο 15-30 Αυγούστου.


 

Την Τρίτη 19 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Golf της Γλυφάδας η εκδήλωση βράβευσης του θεσμού «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας», ο οποίος πραγματοποιήθηκε για 7η χρονιά. H FCA Greece διακρίθηκε στην κατηγορία «DECADE ACHIEVEMENT AWARD», χάρη στη σημαντική βελτίωση που παρουσίασαν τα οικονομικά της αποτελέσματα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας. To βραβείο παρέλαβε ο Managing Director της εταιρείας, Γιώργος Μπακόπουλος.


 

Για 6η χρονιά η Mercedes-Benz Ελλάς Α.Ε.Ε. κατάφερε να συμπεριληφθεί στις 20 «Most Admired Companies» της χώρας μας καταλαμβάνοντας φέτος τη 17η θέση της λίστας εταιρικής φήμης. Η συγκεκριμένη λίστα καταρτίζεται από το περιοδικό Fortune σε συνεργασία με τη διεθνή εταιρεία παροχής ελεγκτικών, φορολογικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών KPMG. Το βραβείο παρέλαβε ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Mercedes-Benz Ελλάς Ιωάννης Καλλίγερος.


Πολλοί αντιπρόσωποι έχουν αρχίσει να προβληματίζονται με τον τρόπο που θα πωλούνται τα αυτοκίνητα στο μέλλον (όχι και τόσο μακρινό) και το πως οι ίδιοι θα εμπλέκονται. Ήδη σε πολλές μάρκες υπάρχει γκρίνια

 


 

Μαζί με την εφημερίδα Κεφάλαιο κυκλοφόρησε το περιοδικό Top Gear και συγκεκριμένα στις 9 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο θα κυκλοφορεί κάθε τρεις μήνες και στο επόμενο τεύχος περιμένουμε να βγει προς τα τέλη Σεπτεμβρίου. Δυστυχώς, δεν υπήρξε αρκετή διαφήμιση και πολύς κόσμος δεν κατάλαβε πως ο γνωστός τίτλος έκανε την εμφάνισή του και πάλι στα περίπτερα.

 


Την Τρίτη 26 Ιουλίου το ραδιοφωνικό αγωνιστικό δίδυμο Στράτος Φωτεινέλης και Κώστας Νικολακόπουλος θα βρίσκονται στο κανάλι 1 Πειραιάς στους 90.4 από τις 19.00-21.00 με όλα τα αγωνιστικά νέα για το εξωτερικό αλλά και για τους 6 μόλις αγώνες που έχουν γίνει στην Ελλάδα μας. Θα σχολιάσει ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου.

 


Αλλαγές στο Car&Driver που ενημέρωσε με σχετικό δελτίο Τύπου. Ο Νίκος Λουπάκης  αναλαμβάνει Σύμβουλος Έκδοσης ενώ προστέθηκαν δύο νέοι συντάκτες, ο Χριστόδουλος Τζούμας και η Μαρίλη Πινιατάρου. Αναβάθμιση για τον Κώστα Μπαρμπέα ο οποίος αναλαμβάνει χρέη Αρχισυντάκτη.

 


Τον διευθυντή του περιοδικού 4Τροχοί Στράτη Χατζηπαναγιώτου φιλοξένησαν στην τηλεοπτική εκπομπή Πάνω από τα Όρια οι Στράτος Φωτεινέλης και Στάθης Πετρόπουλος. Αντικείμενο συζήτησης οι ελληνικοί αγώνες και το προσεχές Ράλι Ακρόπολις. Η εκπομπή μεταδόθηκε στο Attica TV το Σάββατο 23 Ιουλίου στις 18:00.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 



ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE

1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 140.400
2. Trcoff: 58.700
3. Tractiongr: 26.100
4. Drive magazine: 25.900
5. Carotogr: 12.300
6. Gocar: 12.200
7. CarGuysGr: 10.500
8. Ariadni Gerasimidou: 5.790
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.930
10. Newsauto: 4.520
11. 4Τροχοί: 4.020
12. Auto Τρίτη: 3.470
13. Autobeat: 2.530
14. George Sargiannidis: 2.450
15. Panos Seitanidis: 2.280
16. Enkinisi: 1.580
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/7/2022 (19:00)