Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 343…

Ελλάδα 5:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Τα νέα της πιάτσας, 343…

ΝΕΑ

Τα νέα της πιάτσας, 343…

ΝΕΑ

Νέες και μεγάλες αλλαγές περιμένουμε στο χώρο του αυτοκινήτου εντός του Ιουλίου, σε μία αγορά που δείχνει να χάνει έδαφος λόγω έλλειψης αυτοκινήτων. Καταγράφουμε όσα γίνονται στην πιάτσα και υπογράφουμε το ρεπορτάζ…

Advertisement
Advertisement

Φίλες και φίλοι καλησπέρα, καλή εβδομάδα και καλό μήνα (αν και 4 σήμερα) να έχουμε. Δύσκολα, τα πράγματα  θα μπορούσα να πω, καθώς οι φωτιές που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία τη χώρα μας, μας ξυπνούν μνήμες των προηγούμενων ετών μεταξύ αυτών στο Μάτι με τους δεκάδες νεκρούς αλλά και την περυσινή καταστροφή του φυσικού κάλλους. Τέτοιες εικόνες μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά τα πράγματα αλλά θα πρέπει και εμείς, ο καθένας από τη δική του οπτική, να βοηθά με τον τρόπο του.

Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε το περιβάλλον, να μην πετάμε (όσοι τουλάχιστον καπνίζουν) τσιγάρα από το παράθυρο και φυσικά αν δούμε κάτι αμέσως και χωρίς να το σκεφτούμε να καλέσουμε την πυροσβεστική υπηρεσία. Τα πράγματα δείχνουν πως φέτος θα έχουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι και γι’ αυτό χρειάζεται τεράστια προσοχή.

Γιατί καλό το καλοκαίρι, τα μπάνια και οι διακοπές αλλά αν δεν προσέξουμε τη φύση στο τέλος δεν θα μας μείνει τίποτα να χαιρόμαστε.

To καλοκαίρι (βασικά οι… διακοπές μας) είναι κοντά!!!

Πτώση στις πωλήσεις

Advertisement
Advertisement

Στα της αγοράς τώρα τον Ιούνιο είχαμε πτώση στις πωλήσεις σε ποσοστό σχεδόν 20%, συγκριτικά πάντα με τον Ιούνιο του 2021. Από την αρχή του έτους η πτώση κυμάνθηκε πάνω από το 5%, γεγονός που δημιούργησε προβληματισμό στους επαγγελματίες αλλά και στους ίδιους τους πελάτες που ανυπομονούν να παραλάβουν το νέο τους αυτοκίνητο. Η συνέχεια αναμένεται και αυτή δύσκολη, οπότε θα χρειαστεί επιπλέον «τρέξιμο», περισσότερο δουλειά και πολύ αγωνία.

Όσοι θέλετε να μας ενημερώσετε για κάτι που συμβαίνει στην… πιάτσα μην διστάσετε να μας στείλετε ενημέρωση στο saribal@otenet.gr (με την ένδειξη «Τα Νέα της Πιάτσας») ή να επικοινωνήσετε μαζί μας από τα Social Media.

Καλή ανάγνωση!


Advertisement

 

Η ΦΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Advertisement

Η επιτυχία δεν είναι αποτέλεσμα αυτανάφλεξης. Πρέπει εσύ ο ίδιος να βάλεις φωτιά στον εαυτό σου.

 


Τις επόμενες εβδομάδες και λίγο πριν φύγει το μεγάλο κύμα των αδειούχων του καλοκαιριού αναμένεται να αποκαλυφθεί σε ποιον όμιλο θα μετακομίσουν οι μάρκες, Alfa Romeo, Fiat και Jeep. Το παρασκήνιο είναι μεγάλο και οι υποψήφιοι που θέλουν να τις εντάξουν κάτω από την δική τους επιχειρηματική ομπρέλα είναι πολύ δυνατοί. Το deal ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, ενώ στελέχη της αγοράς τονίζουν πως υπάρχει ακόμα και το ενδεχόμενο ακόμα και να μην αλλάξουν τελικά χέρια αν η συμφωνία δεν είναι συμφέρουσα επιχειρηματικά! Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να κάνουμε λίγη υπομονή…

Advertisement

 


Κοντά στις 11.000 μονάδες ήταν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων τον Ιούνιο. Οι μάρκες με τις περισσότερες πωλήσεις ήταν οι εξής:

Toyota
Hyundai
Fiat
VW
Mercedes
Peugeot
KIA
Opel
Nissan
Dacia


 

Ένα πολύ ιδιαίτερο project «τρέχει» η Toyota (όχι στην Ελλάδα) για αυτοκίνητα που αφορούν σε ΑΜΕΑ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι άνθρωποι του εξωτερικού βρίσκονται σε στενή συνεργασία με Έλληνα, o οποίος είναι τετραπληγικός και συνεργάζεται στενά με τη «μαμά» εταιρεία.

 


Ένας από τους πιο έμπειρους δημοσιογράφους αυτοκινήτου προστέθηκε την περασμένη εβδομάδα στην ομάδα του Newsauto. Ο λόγος για τον Κώστα Ζωγλοπίτη με περισσότερα από 25 χρόνια στην… πιάτσα.


Μετά το καλοκαίρι αναμένεται να μάθουμε τι θα συμβεί με την συγχώνευση των δύο εταιρειών μακροχρόνιας μίσθωσης, ALD και Leaseplan.


Αλλάζουν τα δεδομένα για πολλές εταιρείες και συγκεκριμένα στον τομέα των πωλήσεων. Πολλές εταιρείες δουλεύουν (ή χτίζουν) διαδικτυακά έχοντας δημιουργήσει τον δικό τους Configurator (διαμορφωτή). Με τον συγκεκριμένο, ο υποψήφιος αγοραστής επιλέγει το μοντέλο που τον ενδιαφέρει, το διαμορφώνει όπως θέλει, βλέπει την τελική τιμή και απλά το παραγγέλνει. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως σε λίγα χρόνια θα αγοράζουμε αυτοκίνητα από το internet και απλά θα υπάρχουν σημεία παράδοσης για να παραλαμβάνουμε το νέο μας όχημα. Κάτι ανάλογο κάνει η Tesla και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.


Στα τέλη του 2023 αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα το Ford Bronco. Ένα καθαρόαιμο off-road μοντέλο με πολύ μεγάλη ιστορία σε παγκόσμιο επίπεδο.


 

Την Τετάρτη 6 Ιουλίου η εισαγωγική εταιρεία των αυτοκινήτων Land Rover, θα αποκαλύψει στους δημοσιογράφους το ολοκαίνουριο Range Rover Sport. Πρόκειται για ένα όχημα προπαραγωγής που έχει έρθει στην Ελλάδα για να καλύψει (αρχικά) τις ανάγκες προβολής του μοντέλου.


Την Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας BMW X1, ενώ το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση για το κοινό.


Την Τετάρτη 13 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δημοσιογραφική παρουσίαση της νέας Alfa Romeo Tonale. Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στη Μαρίνα Φλοίσβου.


Premium brands από το χώρο του αυτοκινήτου (Porsche, Sixt κ.λπ.), της μοτοσικλέτας (Yamaha) και όχι μόνο, έδωσαν βροντερό παρών στο πάρτι της Rafnar που διεξήχθη στην Olympic Marine στο Λαύριο. Ένα πάρτι που μεταδόθηκε live και τείνει να γίνει θεσμός αλλάζοντας τα δεδομένα στην πιάτσα του… ο, τι κινείται!


Η ηλεκτροκίνηση και η βιώσιμη κινητικότητα είναι δύο τάσεις που θα δούμε έντονα τα επόμενα χρόνια σύμφωνα με τον Πάνο Ισμαήλο.


Τα ηλεκτρικά οχήματα έχουν αρχίσει να μπαίνουν για τα καλά στη ζωή μας αλλά προβληματίζουν πολύ τους επαγγελματίες. Και αυτό διότι, τα συγκεκριμένα έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης που σημαίνει ότι θα έχουν μειωμένα περιθώρια κέρδους. Υπολογίζεται πως η συντήρηση ενός ηλεκτρικού κυμαίνεται μεταξύ 1.500–2.000 ευρώ στην πενταετία. Μελέτες έχουν δείξει πως στο μέλλον τα χρήματα που υπολογίζεται ότι θα δαπανά ο πελάτης θα είναι στο software και στα updates που θα αγοράζει για το όχημά του.


Το 2021 ανακοινώθηκαν από τις εταιρείες, 479 ανακλήσεις αυτοκινήτων.


Το πρώτο DS9 παραδόθηκε πριν από λίγες ημέρες σε ιδιώτη. Πρόκειται για τον Ι.Κ. ο οποίος ασχολείται με τα ναυτιλιακά και ήδη έχει στην κατοχή του ένα ακόμα DS7 E-tense με 300 ίππους. Το συγκεκριμένο αφορά λιανική πώληση και του το παρέδωσε ο Μιχάλης Ραουζαίος στο κεντρικό κατάστημα DS Store στη Λεωφόρο Κηφισίας.


 

Ο Κωνσταντίνος Ιαβέρης, τον οποίο έχουμε συνδέσει με την ασφάλεια στους δρόμους έδωσε το παρών την περασμένη εβδομάδα στο πάρτι της Rafnar και της Yamaha που πραγματοποιήθηκε στην Olympic Marine στο Λαύριο. Ο φακός τον απαθανάτισε να κάθεται στη θέση του συνοδηγού έτοιμος να δαμάσει τα κύματα!


Δυναμικό παρών σε ακόμα μία εκδήλωση για την αγωνιστική ομάδα Funny Flatters Racing Team. Αυτή τη φορά εξέπληξε το κοινό του Gameathlon με τα εντυπωσιακά αγωνιστικά της οχήματα!


Στο ισόγειο του εμπορικού κέντρου Golden Hall, οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν από κοντά και να πάρουν πληροφορίες για την επιβλητική Ford Mustang Mach-E. Συγκεκριμένα, μπορούν να το κάνουν τις εξής ημέρες και ώρες:

Δευτέρα-Παρασκευή: 17:00 – 21:00
Σάββατο: 11:00 – 19:00


Το Nissan Qashqai με τους 158 ίππους είναι το καθημερινό αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί η Άννα Ντουντουνάκη, η οποία πρόσφατα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 50 μέτρα πεταλούδα στους Μεσογειακούς αγώνες στο Οράν της Αλγερίας. Την Ελληνίδα πρωταθλήτρια κολύμβησης στηρίζει η Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε.


Άνοιξε η πλατφόρμα όπου οι εκπρόσωποι Τύπου μπορούν να διαπιστευτούν για το φετινό ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης διαπίστευσης είναι η 17η Αυγούστου 2022.


 

Για 8η φορά συμμετείχε ο Μάριος Ξανθάκος σε αγώνα ανάβασης αυτοκινήτων της Ιταλίας που αποτελούσε και τον 6ο γύρο του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος αναβάσεων. Ο Έλληνας οδηγός αγώνων που συμμετείχε με Skoda Fabia ήταν άτυχος καθώς ακούμπησε σ’ έναν βράχο με αποτέλεσμα να σκιστεί το εμπρός ελαστικό και να εγκαταλείψει την προσπάθειά του.


Αρνητική ευρωπαϊκή πρωτιά για την Ελλάδα η αναλογία των θανάτων μοτοσικλετιστών επί του συνόλου των θανάτων από τροχαίες συγκρούσεις. Συγκεκριμένα αγγίζουν το 32,2% ενώ ακολουθεί η Κύπρος με 29,2%. Το 2020, στην Ελλάδα οι θάνατοι μοτοσικλετιστών ανήλθαν στους 17,5 ανά 1.000 κατοίκους και στην Κύπρο σε 15,8 ανά 1.000 κατοίκους, αριθμοί ιδιαίτερα αυξημένοι σε σχέση με τον ευρωπαϊκό δείκτη των 6,7 θανάτων μοτοσικλετιστών ανά 1.000 κατοίκους.

 


Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση στο κοινό και συγκεκριμένα στην εκδήλωση “Rafnar Legends Of The Sea 2022: EmPowered by Yamaha” πραγματοποίησε το πρώτο ηλεκτρικό scooter ισοδύναμο 50cc παραγωγής της Yamaha. Το συγκεκριμένο έχει αφαιρούμενη μπαταρία ιόντων λιθίου ενώ μπορεί να πάρει και δεύτερη. Και οι δύο μπαταρίες είναι αποσπώμενες και φορτίζουν σε οικιακή πρίζα ενώ σύντομα θα το δούμε να κυκλοφορεί στους δρόμους.


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ alexa.com**
Σελίδες γενικού περιεχομένου με ενότητα αυτοκινήτου (TOP 10)*
1. www.in.gr 3
2. www.zougla.gr 7
3. www.gazzetta.gr 19
4. www.newsit.gr 23
5. www.protothema.gr 10
6. www.sport24.gr 24
7. www.tanea.gr 26
8. www.sdna.gr 29
9. www.newsauto.gr 30
10. www.tovima.gr 34
* οι αριθμοί αφορούν τη θέση του Μέσου στην Ελλάδα (συμπεριλαμβάνονται, Facebook, Google κ.λ.π)

Σελίδες αμιγώς με αυτοκινητιστικό περιεχόμενο*
1. www.newsauto.gr 30
2. www.autogreeknews.gr 78
3. www.gocar.gr 105
4. www.motorone.gr 108
5. www.traction.gr 236
6. www.carandmotor.gr 264
7. www.autotriti.gr 437
* Αναφέρονται μόνο τα site που εμφανίζονται στις μετρήσεις της Alexa
*** η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 25/4/2022 21:00)

 


 

ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ AYTOKINHTOY YOUTUBE
1. Βασίλης Σαρημπαλίδης: 139.800
2. Trcoff: 58.200
3. Tractiongr: 25.900
4. Drive magazine: 25.800
5. Carotogr: 12.200
6. Gocar: 11.600
7. CarGuysGr: 10.400
8. Ariadni Gerasimidou: 5.780
9. Εκπομπή Οδηγώντας: 4.900
10. Newsauto: 4.370
11. 4Τροχοί: 4.010
12. Auto Τρίτη: 3.450
13. Autobeat: 2.430
14. George Sargiannidis: 2.350
15. Panos Seitanidis: 2.250
16. Enkinisi: 1.560
17. ΕΠΙ ΤΡΟΧΩΝ: 1.430
* η μέτρηση αφορά στην ημερομηνία 4/7/2022 (20:00)